| SAHABAT |

Saturday, October 19, 2013

honeymoon...

dah 5 bulan kahwin baru sekarang aku nak updated pasal honeymoon..hihihi walaupun nampak macam dah lama tapi nak juga post hehehe.. sesudah jer majlis perkahwinan kami SB n Encik Askar..esok nya terus kitorang berangkat ke langkawi...apa lagi honeymoon laaa...yeeaaa i like honeymoon nak nak dengan en hubby and paling penting dah sah..hehehehe..SB buat preparation untuk honeymoon ni sebulan awal dari tarikh majlis perkahwinan kami..mahu taknya time tu cuti sekolah so fefaham jer la kan..ramai giler orang and mahal..so kalau buat awal kita akan dapat harga bukan cuti sekolah..maka dengan ini jimat laaa perjalanan ke sana..hehehhee..SB suka buat sendiri dari amek package .. sebabnya kita akan jimat seratus dua ratus..nampak macam sikit tapi nilai dia sangat banyak...boleh beli ccokelat yang banyak tau..hehehehe

dah dah dah banyak merepek nanti biar gambar menceritakan segalanya hehehhe...

langkawi la kita hehehehe..

owh sangat suka masa island hopping.. gambar tak banyak masa island hopping sebab masing masing sebuk nak
berendam hahahaha...nak snorkeling bagai..haahahha

me into to you Encik Askar... mancung bona hidung Encik Askar ni..

first and last aku naik cable car langkawi ni dah serik..sepanjang perjalanan bertawakal jer laa..hehehe
ni tak tau berapa ribu kaki dari dasar laut..tinggi wei...

feeling ala ala korea sikit :D

bella vista hotel pilihan kami untuk beradu hehehehe..mandi manda dulu sebelom balik
rumah :D

last destination makan mahsuri..lawa giler rumah dia..

gambar masa shopping and makan memang tak banyak sebab masa shopping tau tau je la mana nak pegang camera mana nak amik itu ini..hahahahaha..time makan lagi laaaa..lapar so no camera..hehehehehhe..time datang satu bag jer..time balik berbag bag hahahaha..bukan beli apa pun cokelat jer yang banyak..hehehe..lepas bersalin nanti ingat nak pergi honeymoon lagi..hari tu tak puas heehehe

Thursday, October 17, 2013

#01 - baby stuff review...

fuh sejak dah mengandung 5 bulan ni bakal bakal ibu mesti tengah dok usha usha barang barang baby dekat online kan..survey harga kat market dengan online.. hahahaha tak ketinggalan SB pun sama..SB dah usha2 sejak pregnant 3 months.. biasala excited nak dapat baby pertama dalam hidup SB n Encik Askar..minggu lepas raya haji orang balik kampung kitorang dating dekat mall..hehehe survey barang2 baby..excited bonar Encik Askar nak itu ini..katanya tak sabar nak beli..hahahaha..tak pe duit walid kan hehehe ummi ok jer...hahahaha..

so SB dah search la apa baraang nak beli untuk baby nanti..setakat ni yang SB dah beli..baby wearing..  SB beli dari produk ergo galaxy..nampak selesa dan memang sangat selesa sebab before ni sisters SB pakai dari anak dia lahir sampai anak dah besar and now 2 tahun and still pakai.. my sister cakap senang baby wearing ni sebab kita nak pergi mana senang nak kawal and baby akan dekat sentiasa dengan kita..kalau stroller pon senang juga tapi apa yang SB tengok stroller biasanya susah nak bawa pergi mana nak2 kalau mall yang tak ada lif and tangga bergerak tu..(escalator) hahahha..dan akhirnya stroller itu akan jadi tempat gantung baju mak mak ..hahahaha..

ni la baby wearing yang SB beli untuk baby nanti..
ehsan makcik gugle :D

and SB ada search juga sama ada nak beli playpen atau baby bean bag.. kalau nak di ikutkan SB prefer bean bag baby ni..sebab kalau kita engok comel jer and lagi satu kalau baby duduk kat bean bag ni sure tak jatuh sebab nampak an tengah tu..tu akan protect baby dari jatuh..and bean bag ni pon lembut n selesa..kalau siapa pernah ada bean bag dewasa tu..macam mana rasa best tak kalau kita lepak kat bean bag sambil tengok tv..best kan..and kalau playpen SB dok fikir balik..baby nanti for sure akan tido dengan SB n Encik Askar jer..nak suruh baby tido sendiri alaaa..rindunya kat baby nanti..hehehehe..and end up playpen tu akan menjadi tempat kumpulan baju baju yang malas nak di lipat hehehehhee..


ok yang ni dulu nanti next trip baby stuff review hehehehe..

Saturday, October 12, 2013

cita cita zaman kecilku

assalamualaikum u olls..happy holiday and selamat hari raya aidil adha.. :D tahun ni macam tak nak bersemangat nak sambut macam lepas lepas..ok stop merepek..

masa sekolah aku still ingat buku laporan warna hijau and dalam tu kita kena isi matlamat hidup kita and tentang cita cita bila dah besar nanti.. n cita cita yang paling femes masa sekolah ialah polis, cikgu, askar, bomba, and doktor..hahahaha semua budak kelas aku kalau tengok mesti ada salah satu menda ni..hahaha..and aku juga tak ketinggalan salah seorang dari itu..

masa aku kecil dulu aku bercita cita nak jadi seorang anggota polis..mahu taknya time tukan tengah femes dengan cerita insp aliza dalam cerita gerak gerak khas yg di lakonkan oleh abby abadi,, hehehehe..pengaruh tv kuat .. biasalah budak kecik .. then bila dah besar masuk sekolah menengah aku bercita cita nak jadi ahli forensik and zaman tu pula ngah femes dengan cerita C.S.I ... hahaha nampak tak yang aku ni senang nak dipengaruh dengan benda benda macam ni..tapi tak salah juga kalau kita terpengaruh dengan menda yang baik..kita cuma jangan ikut pada yang tak baik pula dah.. then bila dah masuk ipta aku bercita cita nak masuk askar hahahahaha..ye la dah time tu menggatal bercinta dengan askar..sampai sekarang aku tak tahu nak jadi apa..tak lama lagi nak jadi mak budak..maybe nanti aku bercita cita nak jadi suri rumah tangga yang berjaya pula..hahahahaha..

end up..aku ajdi seorang admin executive jer di sebuah syarikat pembangunan..hehehehe..lain bonar dengan cita2 aku..ye la nak masuk badan beruniform dah tak boleh then tak diizinkan..so kita tunggu lagi 5 tahun apa akan jadi dekat aku..