| SAHABAT |

Monday, September 23, 2013

macam mana rasa baby tendang

assalamualaikum semua..how mommy-to-be today?? sihat tak??baby?? hehehe..SB dah 17 weeks and still tak tahu macam mana nak rasa baby kicking.. kekadang search juga at tenet..normal ker tak sebab dah 4 bulan lebih and SB tak pernah rasa..ada yang kata macam kupu-kupu, ada yang kata bubble bubble.. tapi yang SB rasa pernah sekali jer dia tendang tu pon sekali tu jer..lepas tu..macam tak ada dah..then semalam lepas isyak SB dah tidur penat buat apa pun tak tahu la..padahal dari pagi hingga petang SB duduk depan tv baring jer..hehehehe..dah macam time remaja..lepak depan tv makan2..hehehe..al maklum lah Encik Askar tak ada kat rumah..then malam tepat pukul 1 pagi SB rasa ada orang kejut at perut..pastu rasa macam orang cuit cuit perut ni..macam tu ker erk rasa baby gerak..sebab kawan kawan SB semua cakap baby kalau gerak kita boleh rasa dia pusing pusing..lagi pun baby bump SB tak ada la besar sangat kecik jer..normal ker erk..sebab ni anak pertama..tak ada experience lagi..

teringin nak rasa macam ni..tapi part yang goal tu tak nak la seram hahahaha

Thursday, September 19, 2013

ibu mengandung yang mengidam

huhuhuhu pada sesiapa ibu yang sedang hamil pasti pernah mengalami perasaan teringin dan lebih senang kata mengidam.. dan hanya mereka yang mengandung dan pernah mengandung jer faham erti nak sesuatu yang teramat..

yup now SB tengah mengalami nya .. SB teringin sangat nak makan meatball ikea, curry puff ikea and coneys dog extra mustard..dari hari tu SB teringin..and someone ask me kenapa tak nak pergi sendiri..yea SB memang nak pergi and dah spend duit pon nak pergi kl semata mata nak makan menda ni semua..tapi apa kan daya SB masa tak mengizinkan..SB kena sabar untuk next month sebab kena mendahulukan yang lebih penting..ye SB memang boleh bersabar tapi tak tahu sampai bila..so for those yang at luar sana please laaa..tolong jangan main kan perasaan orang yang mengidam ni..sebab korang tak pernah merasa keadaan dia..and kekadang yang lagi sedih bila kita betul teringin kata kita mengada-ngada pula..korang tau tak apa perasaan aku time korang cakap macam tu..aku rasa nak bagi penyepak lelaju..suka hati aku la aku nak makan apa..and i dont ask your money..

meatball ikea
coney dog + mustard
curry puff ikea

mengandung dan suami tiada di sisi...

assalamualaikum w.b.t u olls..long time no see kan..and dah lama tak mematahkan jejari runcing di atas papan kekunci ni since gambar gambar dalam blog SB habis hilang dan yg tinggal hanya gambar ayat2 suci Al-Quran jer..subahannallah..sesungguhnya Allah itu maha besar..

now dah masuk bulan 9 means dah 4 bulan SB bergelar Mrs. Askar.. hehehehe..dan 16 minggu SB bergelar mommy-to-be.. cepat je masa berlalu kan..since SB mengandung anak yang pertama ni macam biasalah alahan orang mengandung ni macam macam..setakat ni SB nya alahan ok lah..cuma morning sickness SB tak macam morning sickness dia more kepada every time sickness hahahaha..nak nak kalau SB minum air yang bersusu and nasi lemak..confirm muntah..tapi makan apa pun mesti SB akan muntah balik..sampai satu tahap kena marah dengan nurse berat badan SB menurun 4 kg..sepatutnya naik setiap bulan 0.5 gram ni lain pula jadinya..huhuhuhuhu..mungkin baby nak jadi macam walid dia kut badan kurus makan apa pun kurus..hahaha..

and maybe sebab mummy dia terlalu rindukan walid dia..ye la Encik Askar kena pergi kursus selama 2 bulan..so bayangkan lah mak buyong ni duduk sorang diri selama 2 bulan dengan baby dalam perut..hari hari berendam air mata..sampai 4 hari SB demam..demam rindu agaknya..tapi alhamdulillah kebah semula bila weekend Encik Askar dapat cuti and balik rumah tapi itu pun kekadang jer hari tu balik pun sebab cuti peristiwa kalau tak memang tak dapat balik sobs sobs..memang betul demam rindu la tu..yer la sayang anak ditangan tangankan, sayang bini di tinggal-tinggalkan..siapa la yang buat peribahasa macam tu..sangat tak suka..sobs sobs..

then nak hilangkan rasa rindu yang teramat dan daripada sentiasa berendam air mata..SB banyak mengaji..tapi kekadang kalau tak tahan masa mengaji pun SB tersedu sedu menangis..agaknya sejuk perut mama SB mengandung kalau dia tengok anak dia mengaji sampai menangis..padahal hahahaha..

p/s : tak sabar nak tunggu bulan 12 ni..nak scan tengok jantina baby hehehe..