| SAHABAT |

Saturday, March 30, 2013

I Do Love U Encik Askar

selamat pagi dunia..tak tahu nak cakap macam mana nak mulakan dari mana..but apa yang SB nak bagi tahu  Encik Askar dah pulang ke darat semalam..happy nya..boleh bayangkan tak selama sebulan SB tunggu dia balik nak makan sesama dengan Encik Askar..akhirnya tercapai semalam..and Encik Askar bukan balik dengan tangan kosong jer..Encik Askar balik dengan sekalung rantai yang di buat oleh tangan Encik Askar sendiri..so sweet sangat sayang, awak buat macam tu untuk kita..hehehe korang ada??hehehe..cantik sangat rantai tu..lagi lagi di buat oleh tangan orang yang kita sayang sangat..how sweet sayang.. :D

dan dan dan tak habis di situ jer..Encik Askar turut hadiahkan kita sebuah peti ais..katanya tu hadiah sempena hari jadi kami berdua..apa lagi air mata terharu la yang mampu SB katakan..SB tak ada bagi hadiah apa apa pun untuk tahun ni..ye Encik Askar memang suka buat kejutan yang melampau..hehehehe..terima kasih sangat sangat sangat Encik Askar :D SB tak mengharapkan apa apa dari Encik Askar melainkan dia pulang dengan selamat..and Allah kenankan doa SB untuk Encik Askar pulang ke darat dengan selamat..Alhamdulillah..

apa lagi kejutan lain yang akan SB dapat..sesama kita nantikan :D


p/s: saya sayang awak sangat budak kotak <3 nbsp="">

Friday, March 29, 2013

Army Wives

selamat pagi dunia...and selamat hari jumaat kalian yang muslim..mana kaum kaum Adam yang bernama lelaki sila lah rajinkan anda ke masjid untuk menunaikan solat jumaat yang indah lagi barakah ini..kalau 3 kali berturut turut tak menunaikan solat jumaat pintu hati kita akan tertutup..astagfirullah..

ok dah bagi nasihat dah sebentar tadi...kei apa yang SB nak cerita hari ni..semalam lepas balik kerja memang habit SB akan buka televisyen dulu and duduk duduk rehat kan badan then baru mandi and buat apa yang patut..so SB buka chanel DIVA astro kalau tak silap SB la..tup tup waktu dan ketika itu ada pula cerita Army Wives season 6. ok first time SB nonton cerita seperti itu dari mula sampai habis. sangat seronok ok..time tu mengesahkan si suami kena recall 30 minutes atas misi kes pembunuhan orang besar Afrika mati and ada sedikit kekecohan..apa part yang SB suka and sedih time para isteri kena hantar si suami di lapangan terbang untuk berbakti demi negara..so sambil tengok tu sambil SB terbayang bayang la suatu hari nanti SB akan buat perkara yang sama kalau Encik Askar akan bertugas ke mana mana..tapi dalam cerita tu si isteri kiss suami dia..so nanti SB akan kiss juga ke erk..hehehehehe..apa yang nak katakan SB macam boleh rasa apa yang para isteri rasa..hari hari kena siap sedia seperti askar juga and kena terima apa jua yang akan berlaku.. and to Encik Askar orang akan sentiasa doakan kebahagian kita bersama :D


gugel season 6

Thursday, March 28, 2013

Kepulanganmu Ku Nanti

assalamualaikum warga blogger..SB gembira sangat hari ni..mahu tak nya Encik Askar dah pulang..hello semua orang hello warga bumi Allah aku ingin khabarkan kepada satu dunia bahawasanya Encik Askar dah pulang dengan selamat tiba di darat..ku bersyukur kepadaMu ya Allah..tak sabar nak ketemu dengan Encik Akar.. :)



Wednesday, March 27, 2013

Just a Day

selamat pagi semua :D hari ni SB sangat bosan di opis dengan peristiwa pagi tadi masuk opis tak sampai sejam tengah syok buat kerja boleh pula elektrik tak ada..SB punya nala sedap dowload software ni..boleh elektrik tak ada..nasib baik tak sejam..lepas half an hour tetiba lampu pup dah terang..hehehe apa lagi sambung download apa yang patut..lepas tu..mood kerja terus down ..*tetiba padahal malas nak buat kerja kihkihkih..ok penat dah merapu..

sebenarnya SB just nak kongsi yang SB dah tak sabar nak jumpa dengan Encik Askar lagi berberapa hari jer dia nak balik.. OMG!! i cannot wait for that moment .. and i cannot bear this feeling anymore.. cepat balik kei Encik Askar.. :)

Monday, March 25, 2013

Bakal Menjadi Isteri kepada Encik Askar

assalamualaikum w.b.t SB nak bagi tahu ni lagi dua bulan SB akan bergelar isteri kepada seseorang yang SB sayang sangat iaitu Encik Askar..and SB harap dia la yang terakhir buat SB even dia bukan yang pertama dalam hidup SB..tapi apa yang lepas jangan dikenang tak gitu..hehehehe..and before nak jadi isteri ni SB ada gak wat research macam mana nak jadi isteri yg baik yg soleha ye la semua orang nak buat macam tu kan..nak jadi yang terbaik ada ker orang nak kahwin nak buat jahat..kalau ada tu SB hope dia berubah and itu urusan dia dengan Allah.. :D

sementara Encik Askar tak ada dekat darat ni..segala persiapan SB buat dengan bantuan keluarga yg lain..paling banyak membantu mama..tq sangat to my lovely mother..u are the best in the world..nasib baik sebelum Encik Askar kena hantar operasi kitorang dah beli segala barang barang keperluan..and siapkan semua yg patut..so lepas ni tinggal nak buat test HIV dengan daftar dekat pejabat agama..after tu settle..hehehehhe...and kepada Encik Askar sila balik dengan hati hati okay..saya dekat sini dah lama sabar nak ketemu..

and before ni juga SB ada research macam mana kehidupan orang yang berkahwin dengan askar ni..ok sangat though yee,,mahu taknya nak kahwin dengan askar kena la though macam askar juga..masuk though bukan dari segi fizikal jer..but paling penting adalah dari mental and jiwa..yup memang kitorang bercinta jarak jauh dia dekat selatan and SB dekat utara..tapi itu time bercinta tak merasa sangat jauhnya and still boleh berhubung and berjumpa so tak berapa nak sedih..tapi tidak sekarang di mana Encik Askar di tugaskan di luar kawasan tak leh call and contact selama sebulan..tambah lagi tengah bertunang macam ni boleh bayangkan tak macam mana SB teriak setiap hari menangis macam Encik Askar nak kena g berperang je..kalau dah berkahwin nanti macam mana laa..pastu dah berbadan dua.. *amboi terus fikir nak berbadan dua,,hehe gelojoh sangat..macam mana SB nak uruskan soal hati dan perasaan tu..hahahahah..meroyan la nampak gayanya..so dari sekarang SB kena belajar untuk jadi though semungkinnya..tapi setiap malam tu ada gak la menangis bila tengok gambar gambar..cepat la masa ni berlalu..hope Encik Askar and group balik dengan selamat..amin..

tq makcik gugel

Tuesday, March 19, 2013

Day 2

assalamualaikum kawan kawan bloger sihat ker hari ni..SB kini sihat sesangat nya kihkihkih..hari ni  19/3/2013 and jatuh pada hari selasa di mana lagi 11 hari Encik Askar nak pulang ke darat..tak sabarnya nak ketemu dengan Encik Askar kesayangan saya..dah lama tak ketemu..rindu rasanya at dia..hati hati balik kei Encik Akar..dan ini juga bermakna hari kedua SB berada di syarikat pembinaan ni..so far ok laa..tak terlalu busy seperti sebelum ni..and SB pun belom pandai lagi dalam urusan di pejabat..sebelum ni memang ada praktikal dekat salah satu badan berkanun ni selama 6 bulan..6 bulan jer la lepas tu dah tak ingat cara cara kat opis mana tak nya masa tu SB just budak praktikal jer and kerja pun tak selalu SB yang buat..so sekarang dah ternganga nak buat macam mana..kesian nya dekat kita ni..huhuhuhu 8sedih sangat la kononya aish benda boleh berlajar cuma cepat dan lambat jer..so lepas ni SB kena berlkjar dengan senior yang ada dekat sini sebelum dia ikut husband dia balik KL..so doakan Sb ya kengkawan :)

Monday, March 18, 2013

saya budak baru..

assalamualaikum w.b.t ... today is the day.. di mana saya telah bekerja di tempat baru dan di mana waktu bekerja ialah office hour dimana diidamkan olaeh semua budak yang baru graduated seprti aku..ok even aku tak hadir on time konvo ritu but aku wish happy konvo kengkawan semua..kita dah habis diploma hoye hoye and to friend yang sambung study tu selamat bersambung :D.. ku lalui bulan march ku tanpa dirimu sayang..macam macam saya tempuh tanpa kamu di sini.. hope aku akan jadi lebih tabah dengan benda benda ni semua..amin..kengkawan yang ada baca blog aku ni jom kita doakan sesama agar wira wira negara kita pulang dengan selamat..tak nak dah dengar perkataan wira terkorban lagi.. yee even kalau pergi berperang mesti ada yang mati..tapi please tak nak la mati mati lagi..tak sanggup nengok..dah macam waktu zaman melayu berperang dengan komunis and jepun jer.. *ok teringat bakal mak mertua and bakal pak mertua cerita kisah zaman jepun and komunis..hehehe first time in my life lepak bertiga dengan bakal mak and pak mertua..*ok with girlfriend :D

Tuesday, March 05, 2013

http://www.emocutez.comDoaku untuk mu Encik Askar

assalamualaikum wahai warga blogger sekalian..lama tak menulis ini pun senyap2 curi masa nak berblog..hehehe sekarang sedang sibuk pasal Lahad Datu hope para pejuang kita pergi dan balik dengan selamat..perang habis-habisan jangan di sia2 kan setiap darah yg menitik..

Sebelum itu tahniah kepada SB atas pertunangan dengan Encik Askar..suka sangat bila dapat tahu mama dah sediakan baju untuk bertunang masa itu..dari A-Z mama yang uruskan tq mama i love u so much..and to all my sister tq so much kerana make up kan SB jadi seperti pengantin :D hehehehe..mahu tak nya pakai baju kahwin mama SB dolu dolu..tak ke macam pengantin hehehe..seronok adikmu dapat kakak kakak yang vogue gitu...hehehe..i love my sisters...

tapi yang sedihnya baru sehari bertunang SB dan Encik Askar dah di uji dengan berita Encik Askar akan di hantar bertugas di bahagian perairan...berat hati nak melepaskannya..bertambah berat bila dapat berita Lahad Datu di ceroboh dengan warga yang dari mana datang nak tuntut tuntut bagai dengan sekarang kita Mlaysia dah diistiharkan perang..boleh bayangkan tak apa yang SB rasa ketika itu..dengan tak boleh contact dan tahu perkembangan Encik Askar..hanya dengan Allah sahaja SB dapat mengadu domba..dengan tak boleh nak tahu sama ada Encik Askar kena pergi ke sana atau stay dekat pulau tu..pulau tu pon SB tak tahu tempat nya macam mana..entah berperang juga ke or tak..semua SB mampu berdoa agar Encik Askar pergi dan balik dengan selamat.. last message Encik Askar.. "sayangku, tunangku yang di kasihi, papa janji akan pergi dan balik dengan selamat.. doakan untuk papa dan kengkawan kei sayang..lepas papa balik kita pulun settlekan untuk majlis besar kita.." sayangku kalau engkau tahu apa yang bermain difikiran ini..hanyalah mahu kau pulang dengan selamat itu sahaja..

esok besday kita bersama and esok juga tarikh bulan perkenalan kita..orang nak wish awal awal kei..

SELAMAT ULANG TAHUN ENCIK ASKAR..
harap awak panjang umur dan di murahkan rezeki.. moga jodoh kita berdua berpanjangan hingga ke akhir hayat kita..amin...

23.2.2013
pertunangan kami :D

SB tak sanggup nak dengar berita yang sedih pedih..please Encik Askar..ku doakan dikau pulang dengan segera..amiinnn..