| SAHABAT |

Sunday, June 10, 2012

http://www.emocutez.com kerja oh kerja

kerja oh kerja di mana kah dikau.. dah berminggu minggu aku apply kerja secara online dan tidak. tapi tak dapat dapat juga.. kalau yang dapat pun kerja tak membaguskan.. lain aku nak lain yang dapat..bukan memilih tapi sebab aku yakin aku memang tak dapat nak lakukan.. lagi lagi jadi agen insurance.. mana ada pengalaman dalam ni.. aku memang tak berapa yakin nak buat kerja macam ni.. kerja nak cari pelanggan.. tapi kalau kerja untuk berkhidmat pelanggan haa serah dekat aku.. aku memang pakar. tapi itu la tak ada lagi yang kerja macam ni ambil aku.. aku nak cari kerja yang masuk keluar hutan tu ada tak erk.. renjer hutan ker.. pergh tak bergaya ker.. kena sangat la tu kalau nak jadi isteri Encik Askar :D. aku nak minta jadi askar Encik Askar tak bagi.. aishh macam mana ni.. aku nak minta jadi polis pun Encik Askar tak bagi.. dye nak aku jadi suri rumah ker apa?? lagi tak lalu aku duduk dekat rumah jer.. anybody ada kerja kosong aku sangat berminat lagi lagi kalau area IPOH.. :)

http://www.emocutez.com suka duka kau dan aku

olla selamat hari minggu to u olls yang sedang beraktiviti dengan family kengkawan and bf/gf korang.. Congrats to Germany menang 1-0 dengan Portugal.. memang layak pun.. ohw Mario Gomez tq a lots.. :D

actually bukan ini yang SB nak cerita tak ada kena mengena pun dengan entry hehehe.. tadi stelah penat berjogging jogging di blog blog military teringat pulak kenangan bila nak keluar dating dengan Encik Askar kesayngan SB ni.. macam macam kitorang tempuh asal dapat jumpa.. siap kena marah kena jeling semua ada.. tapi tengah bercintakan tak kisah semua tu janji kitorang dapat berjumpa.. SB teringat suatu hari tu time SB ada game dekat Nilai and kebetulan Encik Askar bertugas dekat Kem Terendak.. so macam tak jauh sangat la Melaka dengan Negeri Sembilan kan sebelah jer.. tapi kalau naik kereta ni Encik Askar boleh bantai datang naik motor.. adoi Tuhan jer tau risau nya SB time tu..

Alhamdulillah Encik Askar selamat sampai.. dah sampai tu hati ni pun berbunga bunga laa.. and nak bergame pun tenang sikit.. kan sayang kan.. hehehe..comel je datang dengan kepala botak.. kiss sikit kepala botak tu selalu datang kepala kotak hari tu datang kepala botak.. i like orang botak botak ni.. *ok gediks jap*..

tu tak nampak macam ekstrim sangat kan.. tadi kata tempuh macam macam.. ha ni baru nak cerita.. lepas habis jer game dekat Nilai team kitorang pun kena gerak tengok game lain dekat N9 juga tapi tak hengat la nama tempat tu.. nak dijadikan cerita dekat game tu ada member2 seperjuangan Encik Askar jadi pengadil kat situ so senang la untuk Encik Askar follow bus team kitorang.. hati ni dup dap juga sebab Encik Askar bukan jenis suka merayap so tak tahu sangat jalan jalan kat situ siap sesat sesat bagai aduiii Allah jer tau perasaan SB time tu macam mana..ok Encik Askar tu kan askar tahu la dye nak survive macam mana..hello juga oit he is my boyfriend ok and i do love him so much..sure la aku risau tahap gaban kalau orang yang tersayang jadi apa apa..dengan line telephone time tu memang stock kena maki jer la.. kejap jer ada lepas tu tak ada langsung.. SB ni dah risau tapi dalam masa yang sama sempat juga usha usha abang abang askar ada yang tengah lawan ada yang jadi pengadil..nasib dorang tau aku awek siapa.. melepas laaa..potong betol.. :D ok back to the topic hehehe so sampai jer bus kitorang kat situ Encik Askar pun sampai..bersyukur lagi dekat Allah..selamat semuanya.. then dating nan Encik Askar laa time tu tak kuasa aku nak nengok game yang lain hehehehe.. tapi sir aku dah jeling jeling tajam dah.. aduhh seram ni..buat buat tak nampak jer laa.. orang lain bawa awek follow sekali tak per.. aku tak boleh tak seronok la :D

dapat tempat kedua :D
kurusnya laki aku.. teruk yer sayang dekat kem :(
lepas habis dekat game tu kitorang pun siap siap nak balik hostel dekat Nilai yang diorang dah sediakan before balik ketempat masing masing esok hari.. before balik tu kitorang singgah cari kedai makan untuk makan.. yang SB dah risau macam mana dengan Encik Askar dye tak nak balik kem dye nak follow nak keluar dating berdua jer malam tu..sebab kitorang dah berapa bulan tak jumpa.. tak puas jumpa katanya.. awok dekat situ dah risau dengan sir lagi Encik Askar lagi.. then tanya member macam mana..member cakap follow jer laa..then SB cakap nan Encik Askar ok.. awok risau sebab dye naik motor kalau naik kereta wa tarak hal lu nak follow belakang.. sampai kedai makan SB tanya sir SB yang kedua nak tanya sir yang pertama takut :D .. jawab si sir kedua "saya tak tahu kamu kena tanya sir lagi satu" ok SB dah tension kat situ.. masa tu baru nak ingat Allah bagai semua doa ada.. SB suruh Encik Askar tunggu dekat Nilai kesian dye dah la malam motor pun amcam semput jer.. so dye pon tunggu SB dekat Masjid Nilai time tu 10 malam dah.. yang SB dengan team dekat Seremban lagi sampai pukul 12 malam lebih bayangkan berapa lama Encik Askar tunggu.. tu la kalau dah sayang apa pun sanggup :D ..

time driver bus kata ok kita balik.. SB dalam hati dah pergh happy giler..cepat la bawa bus ni laju laju sikit.. SB dah suruh Encik Askar tido dulu kalau dye letih.. cian Encik Askar .. wa cinta lu sampai mati lu tahu.. :D sampai jer hostel SB terus mandi siap siap..plan dengan bebudak team mana yang rapat.. SB senior time tu so tak ada masalah hehehe pakat pakat baik punya sebab SB tau sir SB sure cari SB.. so pakat dengan diorang kalau sir cari cakap SB dah tido.. agaknya sampai kesudah kot dye tak tahu SB dah fly dengan Encik Askar..ngehngehngeh..(maaf ye sir :D nakal nakal sikit jer..)

call Encik Askar cakap SB dah siap and dye datang.. yeaaa finally kitorang jumpa jalan jalan pusing dekat Nilai and dekat mana mana jer kitorang nak pergi..bayangkan memalam buta tak ada orang kitorang jejalan naik motor buat macam tempat sendiri padahal SB dengan Encik Askar first time dekat situ :D kitorang lepak dekat dataran sampai subuh.. lepas tu Encik Askar hantar SB balik hostel and ges wat.. member bilik cakap sir cari SB hahaha kan SB dah cakap.. sir sure cari..then bebudak ni cover line cakap SB dah tido.. ngehngehngeh.. mission completed!!! sampai jer Encik Askar kat kem sampai petang dye tido mana tak nya penat sangat dengan training dekat kem campur tak cukup tido..haaa hamek.. :D kenangan terindah bagi aku setakat perjumpaan kita sayang :D and pagi tu SB pun pulang ke kampung halaman then petang tu giliran SB pula tido sampai puas.. dari Seremban SB balik kampung halaman naik tren dalam tren tak leh nak tido..apo laie fenat fenat :D ku sentiasa merinduimu walau di mana jua Encik Askar berada..

p/s: permulaan baru hidup akan bermula..

Saturday, June 09, 2012

perasaan

ehsan Twitter
semua berperasaan begini pada setiap bf/gf masing masing kan..?? jangan nak berbohong.. siapa rasa macam ni sila angkat tangan.. tudiaaa ramainyaa.. kenapa nak malu berkata benar kalau ianya memang benar.. hehehe ok SB pon kadang kadang ada perasaan cam gini.. takut sangat lagi lagi Abang Askar jauh nun di sana.. kalau naik kereta mahu 2-3 jam itu kalau tak jem kalau jem.. haa korang congak la sendiri..

kenapa boleh ada perasaan macam ni.. sebabnya KEPERCAYAAN / TRUST tidak 100%.. and kita sebagai pasangan yang sedang bercinta memang wajib untuk tidak meletakkan kepercayaan tersebut 100% sebab kalau kita letak 100% terhadap dia.. korang dah boleh cakap at diri sendiri "PADAN MUKA HANG!!" and dye cakap dekat korang "SELAMAT TINGGAL"

jadi nasihat SB jangan percaya sangat dekat bf/gf masing even yang dah berkahwin pon..(nasihat diri sendiri juga) sebab kita kena sentiasa bersedia dengan usaha doa dan tawakal..persediaan diri itu penting.. :)

http://www.emocutez.commencarut?? ooppss

amboi dah pandai maki maki.. good job.. *tepuk tepuk*.. what ever laa.. aku tak pernah paksa sesiapa and di mana.. i have told u before.. so its not totally my fault.. ikut suka hang la nak buat lagu mana pun..lagu dangdut ka apa ka.. its up to you.! tak pernah nak masuk campur and harap u do so.. tak apa aku doakan yang baik baik jer laa..doa kan yang jahat jahat pun tak guna dapat balik dekat aku :) tq pada yang memberitahu kalau tak sure aku tak tau aku kena maki..hehehe ok by then..

p/s: bila kesabaran seseorang dah sampai limit apa yang pernah di bicarakan semua nya jadi abu ali ahmad ah chong ah song semua aaaa laa.. :)

http://www.emocutez.comhate this feeling to0 much

kenapa perlu ada perasaan yang sebegini dalam hati ini.. tolong la pergi jauh jauh..tak sanggup akak .. tak nak la ada perasaan sebegini walau sekecil zahrah sekali pun..

p/s : ok mental hati perasaan kuat please kuat sikit okay..

http://www.emocutez.comabang loreng hijau

haa update lagi update lagi.. tengah free time kan nanti dah start kerja tak boleh nak update blog.. ok sekarang aku nak story pasal keghairahan aku dengan menda loreng loreng ni.. sejak make love dengan encik askar ni aku dah mula tak boleh tengok menda menda berloreng.. sampai kadang kadang truck askar lalu sebelah pun mula la datang 'gatal' aku.. pastu mula fikiran aku teringat dekat encik askar.. perghh rindunya dekat ko encik askar oit..

ehsan pakcik google
menda ni la aku tak boleh tengok teruja yang teramat :D

ha tu baru truck belom kalau aku pergi shopping then ternampak baju or sweater berloreng sure masuk then kalau ada duit sikit sure beli.. baru ni beli sweater loreng.. hahaha taksub sangat tu..relax nanti ko dah kahwin nan encik askar semua menda loreng ko boleh dapat.. (harap harap) sampai suatu hari encik askar tanya nak buat semua ni.. and dengan bangga nya SB jawab biar la.kalau rindu boleh pakai..hehehe pernah suatu hari tu aku paksa dye bagi t-shirt loreng dye.. hahaha siap boleh gaduh encik askar kata nanti dye belikan yang baru and bagi.. aku pula degil tak nak..aku nak yang dye dah pakai.. yer la awak tu jauh tak dapat dekat2 dapat baju pon ok laa..buat hilang rasa rindu bau badan perfume tu...mmmm rindunya.. :D

dah macam apa muka aku ni..
photoshop sangat ni... :D
so sekarang ni aku memang addicted dengan menda loreng loreng ni..even encik askar ada dekat sebelah pon kalau SB atau dye yang drive and lalu truck askar mula laa mata aku.. *gatal lebih* hehehehe belom SB masuk kem dye lagi.. asal abang rambut kotak ni lalu jer.. mmm lemah semangat eden.. SB rasa ni la sebab kenapa encik askar tak nak bawa and galakkan SB rapat dengan geng geng dye.. jeles kuat sangat..hehehe i still choose u as my love and patner sayang don't worry okay :D

http://www.emocutez.com kental ker aku

seronok nya bila kita 24 jam/tujuh berkepit dengan bf/gf.. tapi tidak pula bagi SB sebab my bf is SOLDIER.. so faham faham la limit nak jumpa tu ala tipisnya.. tapi tak apa even macam mana pun SB tetap sayang dekat Encik Askar tu.. orang tua tua kata lagi lama tak jumpa lagi rindu..kalau lagi rindu lagi bertambah kasih sayang.. so suweet kan macam gitu.. tak per minggu lepas kita dah jumpa and sempat sambut Anniversary yang ke 10 bulan tahun ni.. officially wish dalam hp tak kisah la even just dalam phone ianya tetap suweet.. alololo rindu nya SB dekat Encik Askar.. tak per tunggu lepas raya ni dua bulan jer lagi.. tengok dia dapat posting dekat mana.. hope dapat posting yang dekat dekat sikit.. senang la kerja kerja masa hadapan dapat di uruskan.. tak gitu :) ke mana jua Encik Askar pergi SB akan follow.. oh hati perasaan mental fizikal sila kental mental kei.. sebab kita nak travel jauh jauh ni..

berebut siapa yang nak drive :D
Encik Askar merajuk sebab SB pilih
abang truck askar and tolak dye tepi :D

p/s: semalam mimpi tu harap bukan kenyataan.. takut :(

Wednesday, June 06, 2012

http://www.emocutez.comsomebody help me!!

salam semua lama tak mematahkan jari dengan menaip di sini.. ok macam ni tadi sajer layan layan dekat twitter..then ada member college cerita pasal acc myspace.. then tergerak juga hati nak buka acc mysace aku yang dah bersawang mawang.. tetiba ada notification dekat 15 message.. WOW!! aku teruja.. dasat ni.. si jari pon merayap dekat mouse pad then klik dekat message.. ges wat?? semua nofication tu message dari dye pada 15.01.12.. ok aku just nak bagi tahu aku dah baca message tu dekat myspace tadi.. apakah maksud semua ni.. kenapa tak bagi tahu awak ada hantar something?? kenapa baru sekarang.. :( uuwwaa nak nangis i need somebody .. please.. :'( he asked me to call him after read dat message.. what should i do.. ??

p/s : kebuntuan sedang melanda diri ini.. :(
    
please nak tekan sangat button ni...