| SAHABAT |

Saturday, April 23, 2011

http://www.emocutez.com Broga Hill!!!

salam semua..lama tak bercerita kan..adeh.. mmmmm..kecewa sangat and sangat sangat kecewa..kenapa tak ada sorang pon nak teman pergi Broga Hill..teman teman jom lar..aku nak sangat pergi situ..dah lama dah..tapi teman nak pergi tak ada..menyesal kot dulu ada yang ajak tapi aku tak pergi sebab ada hal..adeh..mesti ada yang cakap pergi lar sendiri nak berteman teman bagai..awak kalau saya tahu situasi di situ macam mana sure saya pergi sorang sorang..ni tak pernah pergi adeh..takut lar..dah lar gunung..pastu pergi sorang sorang..mau tak cuak..adeh..tak per lar mungkin tak ada jodoh nak pergi situ..lain kali mungkin.. kempunan rasanya.. mmm :'(

apa lar nasib kita.. :(




p/s : i wish it will come true!!



Monday, April 18, 2011

http://www.emocutez.com Bengkel Kereta!!

salam semua..hahahha..setelah beberapa hari aku tak menjenguk wall indah ni..indah ker??hahaha..confirm ar..sudah di penuhi dengan wajah wajah kesayangan hamba ini..lagi bertambah meriahnya...kuikuikui...okay back to the entry.. kenapa dengan bengkel??macam ni bunyi ceritanya..minggu yang lepas aku pergi taman layang layang dekat kepong tu..nak tau buat apa dekat situ?? haaa jangan terkejut confirm aku pergi sana memancing..hahahaha..pungkok hang..tak baik tipu..!! tak ada lar aku gi sana jogging lar apa lagi..korang ni pun..hehehehe.. lepas berjogging aku and member member nak pergi mandi air panas..nak buang toksin katanya..sambil merehatkan minda..jadi dalam perjalanan nak pergi kolam air panas..member aku perasan yang break Melly tak menyala..so aku pon apa lagi..kibut lar bila tau Melly sakit lagi..then hari ini baru aku hantar Melly pergi check up..rupanya wire dyer tak betol..so aku pun pergi ar dekat pomen dekat nan umah aku..haaaa..part ni aku suka..hahahahah..kepada pemandu pemandu wanita di luar sana..kalau mahu service kereta free meh tiru cara aku..

first step:
buat buat tak tau bawak kereta dekat tempat bukit tinggi (ini sesuai bagi mereka yang pergi bengkel dekat nan bukit).. sure abang pomen akan bawak kereta korang naik atas..

second step:
buat buat lar bersembang dengan abang pomen tu..tak luak mana pun bukan dyer nak makan..dengan cari ini kita akan dapat perhatian dan tak lar abang pomen tu penat and boring nak repair kereta korang..betul tak abang abang pomen di luar sana..

third step:
time nak bayar tu buat lar muka ala ala manja dan mengada gitu..sure abang tu senyum and cakap tak payah bayar lar..menda sikit jer..and korang jangan lupa cakap terima kasih..tak lar kecik hati abang pomen tu..dah lar tak payah bayar tak ada terima kasih lak tu..hahahaha..and paling utama adalah senyuman yang manis and paling manis..hahaha..

step step di atas sangat lar berkesan yer wahai pemandu wanita..terutama dengan abang abang pomen melayu ..confirm free punya..cayo lar cakap eden..kuikuikuikui...and buat macam naive sikit kei..

Monday, April 11, 2011

http://www.emocutez.com Wanita Besi!!!

salam korang korang.. apa bikin malam isnin macam ni.. mesti penatkan..yer lar mana tak nya..ada yang baru balik kerja..then nak pergi mandi then fikir nak kena masak..kalau dah masak sure baru nak makan malam bersama keluarga.. haa tu kalau yang bekerja..macam mana dengan student??? kalau student sure malam malam macam ni kalau tak dok cafe sure ada dekat bilik member memekak..gossip lar.. chit chat lar..hahhaa..aku pun student juga so tau lar apa yang kita akan buat..hahaha..mana yang bahagia sure tengah bergayut.. tak pun membengkakkan jari yang dah bengkak..hahahaha..kalau nak kata study nampak sangat bohong..korang dok tengah layan movie dekat lappy ada..hahahaha..jauh betol menyimpang ni..oakay balik ke pangkal jalan.. hati gembira gila yer ar En. Balak dan saya semakin rapat.. dah macam susah nak pisah jer..Alhamdulillah kalau macam tu.. tapi sampai bila?? jeng jeng jeng.. sama sama kita nantikan..

so apa kena mengena dengan wanita besi macam entry  ni kata,.hahaha.. tak ada kena mengena pun..sebernanya aku rindu dengan member aku yang sorang ni..kalau korang tak pernah baca tentang dia click sini.. sedih kan..and aku doakan kau cepat sembuh Arm.. nanti boleh kita berlari sama sama.. kena kuat tau..makan ubat..and sentiasa bergerak..jangan malas nanti aku babap kang..hahaha.. lama kan kita tak berborak macam tadi..rindu pulak..dulu time sekolah sure hari hari gaduh..pantang elok sikit..hahaha..then cepat jer baiknya..adeh..sekarang cepat kan kita membesar..kau besar aku lagi besar (means gemuk sudah)..hehehe..tapi tak per aku akan kecik balik..and pasal ehem yang Abah cakap tu..hope betul sebab lepas ni geng lar kita..hahaha..aku suka aku suka..rindu giler doe..sumpah aku rindu kau giler..apa ker busy sangat aku ni tak sempat nak jumpa kau..tak per nanti aku plan betul betul and aku akan try arrange masa aku..wah macam Perndana Menteri kau jangan main main..hahaha..rindu kau babe..miss u so much my dear darling..

ni lar Boboi Arm korang rasa macam mana??
tapi kasut tu aku kenal..
dekat mana erk??
cekak tu maintain jer dekat situ..
nasib baik kau pakai tali pinggang keledar jangan kau pakai tali pinggang berkelendar sudah..kalau tak.. minta jauh dari Allah.. 

p/s : rindu ini makin menebal..
sikit sikit dapat lupakan..


http://www.emocutez.com Back To Normal

alhamdulillah memang jodoh kami sangat panjang.. En. Balak tak sanggup saya awak tau tak..adeh.. saya sayang awak juga.. moga jodoh kita kekal. teman teman tolong doakan kebahagiaan kami..

p/s : saya hanya mahu kamu..

Sunday, April 10, 2011

http://www.emocutez.com Hati

kenapa susah sangat.. yang seorang ni.. adeh.. kalau yang dulu entah lar.. En. Balak??? awak??? tak tenteram aku..

Friday, April 08, 2011

http://www.emocutez.com Tua Ker???

kenapa kenapa kenapa... orang sering panggil aku "kakak" adeh babe kalau budak yang tengah sekolah rendah ker sekolah menengah and tadika nak panggil macam tu tak per lar..tapi kenapa yang korang umur lagi tua dari aku nak panggil aku macam tu.. babe aku baru 20th kei.. adeh.. muda lagi.. cuma.. muka aku jer sedikit matured. adeh.. tapi tak mo lar panggil "kakak" terasa tua lak.. adeh.. tua sangat ker wei?? cuba komen sikit..celah mana yang nampak tua tu.. :'(
kan muda tu.. :)

p/s : asal rasa jauh tertiba ni..
kita dah jauh..
awak perasan tak???

Thursday, April 07, 2011

http://www.emocutez.com Sembuh Sudah!!

alhamdulillah akhirnya my love dah sembuh.. setelah berjam jam di wad pembedahan..adeh kesian sayang aku tu..so lepas amek dekat spital special .. my sayang dah nampak ceria dan dengan gembira memecut laju..huhuhu.. rindu Melly sangat.. rupanya dyer sakit pada starter bukan pada battery.. nasib ada teman teman yang sudi tolong pada malam tu.. kalau tak.. mahu tido opis jawabnya.. huhuhu.. *nak upload gambar tak leh nak bluetooth pulek.. nanti dah boleh aku upload kei.. *sorry tawan tawan* hehehhe.. love u all lar mana yang tolong tu..


p/s : rasa seronok bila deactive ni..
;p
sampai hati kata saya cetek fikiran..
dyer yang cetek.. =(

http://www.emocutez.com Facebook!!!

owh sebab kan benda ni aku dengan En. Balak banyak bergaduh.. apa benda yang asyik bergaduh ni??

benda ni kadang kadang boleh menyebabkan hubungan aku retak..

apa itu FACEBOOK?? sejenis rangkaian yang menghubungkan anda dan teman teman walau dari jarak jauh.. sekrang kan zaman IT jadi macam macam laman web yang orang gunakan.. tapi kebanyakkan orang akan pilih Facebook.. sebab ianya pantas dan tak rumit..

facebook make my heart broken
kenapa semua jadi macam ni?? hanya kerana satu status mula menjadi punca pergaduhan antara kitorang..macam ni cerita nya.. biasa lar member member kalau dah gurau ada yang kasar ada yang okay.. kalau dapat yang kasar??kalau dapat yang kasar mula lah En. Balak mengamuk.. demi nak pertahankan maruah aku.. siapa tak suka bila orang yang kita sayang sanggup bela diri kita dari orang lain.. lebih lebih lagi  nak pertahankan maruah.. tapi dalam pada mempertahankan tu sure aku kena marah kaw kaw punya.. so hati mak tersentap nak.. so aku decide better aku deactive jer dulu till keadaan reda or selama lamanya.. dulu aku nak deactive tapi En. Balak tak bagi.. now pon dyer tak bagi tapi aku tetap nak deactive juga.. tak kemana nya kalau tak ada FB.. buat apa nak ada FB kalau hati aku akan jadi macam kat atas ni..



Wednesday, April 06, 2011

http://www.emocutez.com Rindu, Missing





bila jauh rindu

bila dekat bosan

:'(
p/s : apa lagi yang aku ingin miliki??
dirinya??
hartanya??

Monday, April 04, 2011

http://www.emocutez.com Phase of Love

mula mula macam ni.. bahagia sangat..tak nak berenggang langsung.. rapat jer.. 
handphone akan jadi peneman paling setia.. setiap masa nak Call, SMS, MMS, BBM macam macam "M" lar..
selepas berberapa minggu pintu hati mula retak sikit demi sikit..betul lar kata orang berkawan tu jangan lar lelama..nanti macam macam jadi nya..mula lar hati yang penuh cinta bertukar dengan benci
air mata mula menjadi peneman setia korang semua tanpa jemu
akhirnya bawa diri seorang diri.. 
masa tu kita akan tertanya mana pergi kata janji manis mu..?? mana pergi cita cita yang kita impikan..?? semua janji janji itu menjadi tanda tanya yang menghantui hidup sendiri..time tu boleh lar guna tag line Nabil "Lu Fikirlah Sendiri"..


p/s : kisah ini berkaitan dengan semua orang.
mana yang akhir macam ni memang lar..
mana yang berbahagia Tahniah..
tak mo sedih gadoh kei..

http://www.emocutez.com Memang lar!!


memang aku kena mimpi kau untuk setiap kali aku tido ker wei?? adeh tolong lar..aku tak nak mimpi mimpi ni semua..letih letih..tapi dalam mimpi tu kita tak gaduh pon..adeh..kenapa setiap kali tido setiap kali tu lar kau datang..nak kata aku tak basuh kaki aku dah basuh dah..nak kata tak baca doa tido aku dah baca dah..apo lai ahh..adeh..tak per mungkin tu mimpi terakhir..lepas ni tak dah kot..

adeh fenin pala..bangun tido mesti tersentap..sure tersentap punya..member member aku pon ada cakap..pergi lar jumpa dyer bagai..tapi tak kan nak pergi jumpa..dyer nak cakap nan aku pun susah..nak pergi jumpa memang tak lar..aku pon kalau boleh tak nak jumpa dyer..what happen to me??