| SAHABAT |

Monday, February 21, 2011

http://www.emocutez.comDOLLY!!

Alhamdulillah finally i got Dolly .. dengan pelbagai cara aku nak dapat kan nyer..now i got it..aku bersyukur pada mu YA ALLAH..kau penuhkan harapan ku dengan mudah..nanti aku upload an gambar dyer..aku baru jer beli dalam pukul 1.38.27 petang pada 21 February 2011 lunch time babe aku gerak dengan bebudak office..dekat SERI RAMPAI aku gerak..dah tiga orang cakap dengan aku tempat yang sama.. nak tau siapa???jeng jeng jeng.. ALONG (my beloved sister) , ERY (officemate), Adik (officemate)..tempat yang sama babe..bila dah ramai cakap dekat situ means tempat tu memang the best lar kan..so aku syukur aku dapat apa yang aku hendak..now aku kena rajin nak belajar..and aku dapat seorang guru (member sendiri) minta tolong ajar..nak maen gitar ni kita tak boleh hanya nak berpandu pada buku or kertas sahaja kita nak mest ada orang yang guide..macam mana bunyi tune dyer..macam mana not dyer..bukan maen bedal jer..asal bunyi kira ok lar..salah tu kawan..huhuh..so lepas ni mulakan balik..nak betol betol maen balik..dulu aku belajar separuh jalan jer..lepas tu haram aku dah tak ingat..yang aku ingat not C jer..hahahaha..mana mana aku pergi not C tu jer lar yang aku pegang..hahhahah..siut jer..`

amacam comel tak dyer berdiri disitu..
huhuhu..tak lap nyer pasal..
maroon babe..

p/s : hope minat berpanjangan..melda pulak lepas ni..

Friday, February 18, 2011

http://www.emocutez.comRINDU :'(

salam selamat semua .. hope ceria ceria selalu.. hahaha.. rindu nya nak tulis dekat wall ni.. lama dah tak update paper dekat carpet hitam ni..

so busy lar.. ahakxxxx.. memang aku busy sekArang ni..baru habis hari terbuka now dah tak tau nak buat apa.. (tadi kata busy dah ni tak tau nak buat apa mana satu ni??) hehehe.. aku memang tengah busy di samping tak ada mood and idea nak tulis apa..

p/s : ingat ingat lar wei..


Friday, February 11, 2011

http://www.emocutez.comBRIDE WARS!!

before ni orang pernah tanya aku..aku ada kawan karib tak??aku cakap entah susah nak cakap..dulu ada but sekarang tak tau masih karib atau tidak..

before ni orang pernah tanya aku..aku selesa kawan dengan perempuan or more pada lelaki..aku cakap aku lebih selesa kawan dengan lelaki daripada perempuan..kenapa??sebab dengan lelaki kita senang nak berkongsi cerita and diorang tak mulut longkang macam kawan perempuan..(itu kawan perempuan aku yang aku ada sekarang) then dia berkata lelaki pun ada yang mulut dia longkang..yup aku akui memang ada lelaki yang macam tu tapi tak ramai..lelaki yang betol betol sayang akan persahabatan dyer tak akan buat macam tu..kalau kita kata rahsia diorang akan simpan dan tak cerita..kalau perempuan kau cakap rahsia memang dyer tak cerita tapi lepas berberapa jam kau tengok lar seluruh pelusuk dyer cerita and dyer akan cakap "kau diam auw jangan bagi tahu sesapa sebab dyer kata rahsia,.." hahahaha..then kau cerita kira dah tak rahsia lar..bahalol..!!

then apa kena mengena dengan entri kali ini.. aku sebenarnya baru lepas tengok cerita BRIDE WARS! ni..even banyak kali tengok still tak bosan..dyer menceritakan kisah dua sahabat yang berkawan sejak kecil..pergaduhan bermula apabila mereka meningkat dewasa..korang tengok lar cerita ini sangat seronok dan lawak giler..hahahaha..tak bosan doe tengok..so time sedap tengok aku teringat nak tulis dekat blog cantik ni tentang persahabatan..dalam cerita ni mereka ada lah GIRLFRIENDS yang sangat boleh jadikan teladan..

synopsis cerita..(nukilan wikipedia)
Emma Allen (Anne Hathaway) and Olivia 'Liv' Lerner (Kate Hudson) are best friends who have planned every detail of their weddings, since first witnessing a wedding 20 years ago at the Plaza Hotel. Therefore, they both have made it a lifetime priority to be married in the same location in June.

The movie begins with the two women getting engaged at the age of 26. They then schedule their weddings with New York's most famous wedding planner, Marion St. Claire (Candice Bergen), but due to a clerical error they are scheduled to have a wedding on the same day, June 6. A week of passive aggressive hostility passes before the two women make it clear that neither will compromise, especially after Liv tries to take advantage of Emma's passive nature and outrages Emma in the process. During this time, Emma's fiancé, Fletcher (Chris Pratt), begins to show signs of being controlling.
Both women attempt to sabotage the each other's wedding, including Liv making Emma's tan turn bright orange, Emma tampering with Liv'shair dye to turn Liv's hair a shocking blue-white colour, Emma showing up to Liv's bachelorette party to out-dance her, and Emma secretly sending Liv candy to make her too fat to fit into her dress. Eventually, Emma and Fletcher get into an argument regarding Emma's manic behavior of sabotaging Liv's wedding and their friendship.
Both brides-to-be are then shown to be in the Plaza very shortly before they are due to be wed, separately. Right before Liv leaves to begin her march to the altar, she encounters Emma's father and receives his blessing; she regrets setting up a wild spring break DVD to play at Emma's wedding. She sends her best man to replace the wrong DVD with the right one, filled with childhood memories. However, thinking that the DVD is for a prank, he does not do so, dropping it into a flowerpot and muttering, "You'll thank me one day."
Emma begins her walk down the aisle but stops when the footage of her spring break is shown. She loses her temper completely and tackles Liv after sprinting to the other section of the Plaza. The two brides wrestle in their dresses on the floor while the rest of the room looks on, the people closest to the brides having decided it would be best to let the brides resolve the problem. After tussling, Emma and Liv lie on the ground panting, and then make up almost instantly. Emma stands up and walks over to Fletcher who is upset at Emma's behavior. Emma tells Fletcher that she is not the same person he fell in love with 10 years ago and that she has now changed. With that, the two tearfully call off their wedding. Liv's wedding resumes with Emma participating and, eventually, dancing with Nate, Liv's brother.
The movie picks up a year later when Emma and Liv meet up for drinks, where it's revealed that Emma married Nate. Emma and Liv also reveal to each other that they are pregnant and that their due dates are the same, March 3


[google image]


p/s : dapat anak buah baru nanti aku update tentang dyer..

Tuesday, February 08, 2011

http://www.emocutez.comMENYAMPAH!!

bosan lar macam ni..asyik busy jer..kalau dengan yang lain laju jer kan..kalau dengan aku macam macam alasan..ok fine..aku akan tunggu lagi..lagi lagi dan lagi..seronokkan..



p/s : anyway tahniah dekat awak finally dapat jua..more better than me..it's good.. :)

Monday, February 07, 2011

http://www.emocutez.comKERETA IDAMAN..

kalau di tanya tanya apakah jenis kereta idaman aku?? aku akan jawab kalau kereta buatan Malaysia aku akan pilih kereta SATRIA NEO CPS 1.6 ..hahaha menarik bukan dengan body yang berwarna putih GEN2..pergghh..semart giler..kalau waktu aku kecil aku sangat minat kereta PROTON WIRA SEDAN dan PERDANA V6..

 skirting yang menarik
 wow bumpper dyer sangat mengasyikkan..
 hiasan dalaman yang sangat elegan dan klasik
tempat duduk yang selesa..

menarik bukan..tapi itu kereta dalam negara kalau kereta luar negara aku akan pilih model LAMBORGHINI MURCIELAGO LP640..wah demand betol tapi nak buat macam mana dah yang tu aku nak..belom aku cakap nak kereta FERARRI lagi..muahahaha..

semart giler wei..suka sangat,,boleh sesapa tolong belikan..??

now aku dah ada kereta aku sendiri even bukan kereta idaman..aku kini pakai kereta SATRIA tapi bukan NEO just SATRIA MEO (bak kata kakak aku) hahaha..first dengar macam kelakar tapi boleh lahkan daripada tak ada langsung.. ;) and kerta aku sendiri ada nama tau..MELLY yess i love u MELLY..

 sisi depan
sisi belakang

comelkan MELLY ni..nanti dah kaya sikit baru aku nak buat macam macam..sekarang MELLY tak nak make up lagi..

p/s :  gambar  jomproton.blogspot.com
:)

Thursday, February 03, 2011

http://www.emocutez.comSNOBBY!!

salam semua so sorry sesangat seminggu lebih rasanya tak update blog yang betul betul update..lately i was busy lar..macam macam dengan kerjanya kerenah orang di sekeliling buat aku kibut kejap..so hari ini di pagi hari sambil mendengar muzik KERANA CINTAMU - V.E ft. QUADROSE and KERNA SAYANG - V.E..skunk mood aku agak blues and sentimental sikit kenapa??tak ada apa just tetiba jer mood tengah macam ni..so sebelum tu aku nak wish HAPPY CHINESE NEW YEAR GONG XI FA CAI..korang yang raya aku yag suka sebab dapat makan buah limau bebanyak..hahaha..


back to the story okay..lately ramai cakap aku sombong and berbagai lar..awak semua kita kat sini bukan sombong lar..cuma agak busy and tak tau nak sembang apa..nanti salah cakap awak marahkan saya..jadi saya hanya mampu senyum walau tidak semanis gula..huhuhu..lagipun banyak bercakap boleh mendatang bahana dan dosa..jadi lebihkan kemanisan pada senyuman kurangkan kemanisan pada gula..hehehe..


maniskan senyuman kami :D

actually aku tak ada mood itu jer..tak tahu kenapa..moody jer skunk..nak kata bulan mengambang tak jugak..kenapa yer..??siapa ada jawapan tolong sesangat bagitahu..

p/s : kerana rindu mungkin..demam kuning aku..

Tuesday, February 01, 2011

http://www.emocutez.comDOA



Hadis Rasulullah saw,  3 doa yang dimustajabkan:
1. doa orang musafir
2. doa orang yang teraniaya
3. doa seorang ayah

Susunan doa yang terbaik:
1. bertaubat
2. ikhlas
3. mulakan dengan memuji Allah
4. salawat dan salam kepada Nabi Muhammad saw
5. doa untuk ibu bapa, muslimin dan muslimat
6. pohon hajat
7. penutup dengan selawat dan salam
8. puji Allah (Walhamdilillah..)

Sebahagian daripada saat2 doa makbul:
 1. ketika imam berdiri di mihrab
 2. ketika meluruskan saf solat berjamaah
 3. selepas membaca al-Quran
 4. ketika mengkhatamkan al-Quran
 5. di dalam sujud
 6. ketika azan dan qamat
 7. di antara azan dan qamat
 8. waktu sahur
 9. malam Jumaat dan siangnya
10. tatkala dalam kesusahan
11. ketika hujan turun
12. selepas solat fardhu
13. malam dua hari raya
14. ketika melihat Baitullah
15. ketika minum air zam2
16. ketika tawaf
17. didalam Baitullah
18. di tempat tawaf
19. di Multazam
20. dibawah Mizab di dalam Hijr Ismail
21. di telaga Zam-Zam
22. di tempat saie
23. di Safa dan Marwah
24. di Padang Arafah terutamanya di tempat Rasulullah saw wukuf
25. di Muzaliffah
26. di Mina
27. di Jamarat

http://www.emocutez.comKERANA CINTAMU


Quadrose:
Termenung Aku Sendri..
Bersama hujan dipagi hari.. Wohoo..
Jiwa tak tertahan lagi..
Tangisan ku dalam sepi,sepi, sepi… Pedih..

Rintihan ku bagai Api cinta..
Yang malap kerana kata-kata dustamu..
Hanya kau satu yang ku cinta..
Tapi tergamak kau untuk mengkhianati aku..

Ku.. Ku berikan segala..
Manisan cinta asmara..
Dalam hati terseksa.. Pilu..
Aku terkeliru.. Semua kerana.. Kerana.. Cintamu
Keranamu.. Hooo

Lah:
Selama ini ku terleka.. Aku bersalah..
Kasihmu bak cahaya.. Kasihmu selamanya..
Dan kini aku sedari..
Terlewatkah untuk aku kembali..
Janganlah begini…
Hatiku kecewa…

Quadrose:
Kerana mu sayang aku tak terdaya.. Sayangku, ku tak terdaya..
Menanggung duka, namun tak bersalah..
Keranamu cinta merana..

Lah:
Ohoo, maafkanlah..

Quadrose:
Sayang lupakan ku saja biarku teruskan perjalanan hidup.. Hooo
Kuberikan Cinta.. Tapi mengapa..
Kau hancurkan segala-galanya..

Hoo.. Ku terhilang arah.. Terhilang arah..
Semua kerana.. Kerna.. Cintamu
Kuberikan segala..
Manisan cinta asmara..
Walau hati terseksa.. Pilu..
Aku terkeliru.. Semua kerana.. Ooo..
Semua kerana.. Huwoo.. Woo…
Cintamu..
lagu ni aku layan time aku kat nun sekolah menengah..sama sama layan..sangat mendalam meaning dyer pada aku..

p/s : mengerti dengan apa yang dikatakan..


http://www.emocutez.comMISSING YOU!!

okay just one word "WHY"??
kenapa aku mesti rindu kau di saat ini..


p/s : kerna sayang..

http://www.emocutez.comBUUMMPP LAGI??

okay kali ini Melly sakit teruk..apa nak jadi Melly asyik langgar jer kerja nya..tu makna apa kawan kawan..??yea betul dyer suruh aku tukar kereta lain lar tu..gamaknya lar.adeh..ada ke patut..apa kereta aku ni diperbuat dari tin MILO tin SUSU tin SARDIN tin BUAHAN tin segala tin ker??mama tolong yah..yah tak nak pakai kereta kalau dah macam ni..



p/s : kenangan memang perit untuk dikenang..