| SAHABAT |

Thursday, January 27, 2011

http://www.emocutez.comMOODY :(

today i'm totally not in mood..why i do not know too..i'm not in mood to do everything..its all about nothing..okay NOTHING!! i wish thank you to Patrick..


p/s : avenge sevenfold

Monday, January 24, 2011

http://www.emocutez.comKisah Makanan

salam semua bloggers today i would like to introduce about myself, fitrsly.. my name is Khan..hahaha..tak ada lah saja jer sebab dah lama tak singgah memekik dekat carpet hitam aku ni..entah bila lar nak tukar layout yang cantik cantik ini..any idea??lamakan aku tak update blog ni..mana tak nya mencekik jer kerjanya..kesian an..sampai tak nyempat nyempat tangan ni nak pegang keybord asik pegang sudu dan garfu jer..hehehe..so hari ini aku nak share dengan korang kisah kisah aku nak melantak natang natang ni..saksikan..

 ini nama nya Nasi Goreng Tom Yam sedap pedas pergh..ada kisah dekat makanan ni..macam ni ceritanya..aku sebernanya salah aku..aku memang nak oder natang ni tapi aku pergi mintak yang salah bila sampai jer makanan tu aku cakap no i'm not asked this..dyer pon pelik jer muka..hhahaha..dyer angkat then buat yang lain..so ini lar hasilnya..tak rugi aku mintak yang lain.hahah..anda boleh dapati makanan ini di ThaiExpress @ The Curve..
 meatball
Tutti Frutti Frozen Yogurt
yang dua ni lagi best ceritanya..kejadian ini berlaku pada hari jumaat lepas..sepatutnya aku hari tu aku kena pergi Perak ambil mama aku..aku keluar office pukul 3.00 petang time nak keluar tu mama aku call cakap tak payah ambil mama datang naik kereta..dah alang alang aku dah keluar aku teruskan tekan padel Melly and direct terus dekat IKEA..apa lagi meatball lar..hahaha..meatball lagi!!sedap wei..aku pon tak tahu kenapa asyik nak melantak meatball jer..lepas makan dekat IKEA aku gagahkan diri juga pergi The Curve jalan jalan then aku masuk satu kedai ini di panggil GIORDANO..aku tengok satu jeans season ni cantik giler..aku pon angkat satu..hahahaha..habis duit dah..mana nak cekaw duit ni.. T_T time nak balik aku singgah kedai Tutti Frutti sedap giler wei..menda ni bukan ice cream tetapi Tutti Fruitti Frozen Yogurt..korang boleh ambil berapa banyak korang nak and topping dyer ikut suka korang..bayaran diikut berat tutti frutti korang makin berat tutti frutti korang makin mahal lar harganya..haahaha..nak tau aku kena berapa haha..aku kena RM12.50..

yang ini aku keluar makan bersama sama kakak kakak aku..Along aku yang belanja..kami makan dekat Restoran Al-Rawsha..makanan Arab tau..aku dah lar tak tau bahasa Arab ni and tak pandai sangat nak makan makanan Arab..last last akak aku yang order Lamb Mandy ( nasi dengan kambing) dengan Lamb apa entah..tapi sedap sangat wei..air aku order Barbican Raspberry..sedap wei..lama tak minum Barbican..
hahahah..yang ini dua orang kesayangan aku..mama dan anak buah (Nuraliah Syafiqah) time ni kitorang makan steamboat dekat Restoran Nelayan dekat Titiwangsa..time ni kakak aku dengan suami dyer tak sampai lagi..hehehe..so kitorang klik klik dulu..huhuhu..makan lar sampai korang nak termuntah pon boleh diorang kira satu kepala RM28.00..nak makan nasi pon boleh..tarak hal punya..habis jer kitorang makan even setrusnya bukan balik rumah tapi kitorang pergi KLCC tengok cerita Gulliver's Travel..hahah..ayik bangat..

p/s : Teeha cepat cepat datang KL..:)


Friday, January 21, 2011

http://www.emocutez.comMIX-STYLE

okay for your information sekarang zaman bebudak pakai headset berjenis apa kalau korang tau??aah yer betol betol..yup entry tu pon dah bagi tau kan jenama apa..hahaha..aku pon pakai headset berjenama MIX-STYLE tapi disebabkan kewangan aku masih kontang jadi aku cuma mampu beli yang fake punya dengan harga sesangatnya murah teka lar berapa??yup betul dengan harga RM13.00 sahaja..tiga belas ringgit malaysia sahaja..so apa yang aku nak cakap hari ini aku just nak kongsi dengan korang about the fake MIX-STYLE..

ok ini kotak dyer yang original
tengok pada sticker tu jernih dan bersih..
                                      
 ini yang palsu
color dyer pon tak sama 
sticker tak jernih dan kekelabuan
yang original memiliki penutup telinga yang smooth
tali dyer lebih panjang dan boleh dicabut
yang palsu tali dyer direct terus dengan penutup telinga
 penutup telinga yang original kain dyer smooth jer..
 bezakan dengan yang original..berkedut jer..
original akan tulis made in China or Japan
                                      
yang fake tak akan tulis paper just kosong jer..

credit to magentic rose sebab kasi share information and gambar

p/s : pilihan korang nak beli yang original or fake.. :)

Thursday, January 20, 2011

http://www.emocutez.comTQ Ms. TeeHa Mohd

video

salam my dear followers.. and thank you thank you and a million billion infinity to my dear darling TeeHa Mohd sebab apa..hahaha..thank you for your sweetest video u have made for me..sangat terharu apabila aku login jer Facebook and aku click jer dekat notifications then tertulis TeehaMohd tagged you in a video..so dalam hati video apa yang budak kechik ni tag..so click dekat link tu??see

: only for me Dewi Mardhiah 


wah sangat terharu bila dapat macam ni..fyi TeeHaMohd you are the one do this for me..hahah..amacam bangga tak bangga tak..hahaha..thankx auw thankx sangat..anda sangat sweet berkelakuan seperti ini..




p/s : happy Thaipusam Day to my encik Balak and my indian friends

Wednesday, January 19, 2011

http://www.emocutez.comBlogger to Facebook!



okay hari ini aku nak cerita serba sikit mengenai teman blogger kepada teman Facebook..hhahaha..
sebenarnya first time bagi aku kawan dari blogger datang add aku dekat Facebook..ini bermakna ada orang yang datang dan baca blog aku..terharu sebenarnya hehe..nama akak tu  Syuhadah Razali dia lar orang nya..comelkan..suka baca entry dyer yang terbaru mengenai

~dahulukan yang tua~ ..baca lar babe..



p/s:saya rindu mama saya

http://www.emocutez.comLayout Facebook!!


hahaha..selama ini aku tak percaya yang layout untuk Facebook ada..sekali amek kau...haha..nengok sendiri..now i believed it..cantik tak Facebook aku..cantikkan..nak tau macam mana nak dapatkan layout macam ini okay aku ajar..

first step :
downdload Yontoo Layers dulu..baru boleh guna..sebab kalau tak ada software ini korang tak dapat nak tengok layout orang itu..

second step :
selepas downdload korang pergi www.pagerage.com untuk pilih layout yang korang suka..
korang follow jer step yang dyer suruh jangan tinggal satu pun..

third step :
login Facebook korang and taip dekat search Page Rage and like diorang nya Facebook..

forth step :
setiap kali korang nak tukar layout korang kena refresh dekat Page Rage itu..mudahkan..simple just click jer..

lepas ini bergaya lar dengan layout korang semua..

p/s : sangat merindui encik Balak

http://www.emocutez.comTERSENTUH.. ALANNA QISH!!

hari ini sangat gumbira buat aku sebab baru jer lepas sarapan nasi lemak ayam yang sedap..and tertiba hari tersa nak baca blog Budak Botak and aku clik pada satu entri yang bertajuk

Bdk Botak Tengah Bersedih... (",) aku click and baca entri ni..then aku gerakkan tangan aku untuk gambar ini 


kalau nak baca ni link dyer click

sumpah sedih wei..korang mesti ramai yang dah baca tapi aku baru tahu tentang ni..sangat tersentuh wei..tentang ibu muda dan seorang ayah yang sangat tabah dalam menerima takdir mereka..kehilangan puteri tersayang yang terpaksa menanggung kesakitan di waktu kecil..korang kalau nak baca sediakan tisu berbanyak..aku dah tak malu dah nak nangis kat dalam opis sampai ada orang tegur tanya kenapa..aku bagi dyer baca and dyer tersentap..sebab dyer ada bayi yang baru beberapa bulan..seorang puteri juga.. :)

Al-Fatiha buat adek comel Alanna Qish

Tuesday, January 18, 2011

http://www.emocutez.comMEATBALL!!


hahah aku memang obsesi sikit dengan meatball dekat ikea ni..tak kisah lar meatball dekat mana mana bakso pon aku layan..pergh memang terbaik lar..and the part yang paling aku suka bila aku makan meatball hari itu click sini kalau nak tau..nak tau apa yang aku baca..macam ni..


to meatball lovers..
every Tuesday RM8 for 10 meatballs..

WHAT??! RM8 jer..wow aku suka suka..hahaha..macam ni hari hari selasa aku akan bersemangat nak pergi makan..hahaha..sedap wei..sumpah aku tak tipu..hahaha..kepada HALIM jangan jeles kei..duduk lagi jejauh dekat sana..hahaha..aku tengah membakar kau ni..panas tak panas tak..ahahha..aku suka aku suka..TEEHA nanti kita pergi makan sesama kei..sedap bangat deh..


http://www.emocutez.comMAKAN FREE

okay hari ini sangat seronok..sibuk dengan bengkel yang di adakan di tempat aku..macam macam orang aku jumpa dari artis hingga ke producer..kalau dah jumpa pelbagai manusia sure macam macam gaya dan ragamnya..tapi aku endahkan jer..layaaannn bak kata Farah Fauzana dalam Melodi...event yang aku sangat teruja adalah waktu pagi dan tengah hari..cuba teka apa event nya tu..aah betol lar tu apa yang korang cakap tu..yeaaa.. tepat dan padat sekali..MAKAN FREE..hahaha..entri dyer pon dah bagi tau apa jawapannya..hahaha..pagi aku makan mee goreng apa erk aku lupa lar..tapi sumpah sedap..pandai diorang makan..cukup dengan garamnya pedasnya sedapnya..pergh leleh siut air liur ni..time tengah hari pulak lagi mengancam dowh makanan dyer..cer citer cer citer..okay disebabkan korang nak tau..aku cerita lar yaa..?aku makan udang masak sambal..perghh terbaik owh..aku suka suka di tambah pulak dengan ayam masak lemak..peewiittt...menarik owh..jap jap jap ada lagi bukan itu jer..dyer punya sambal belacan..perghh tak tahan wei..sedap dyer jangan cakap lar..nak tambah lagi jer rasa..ditemani dengan ulam ulaman nya..terangkat wei..biasa lar kitakan orang Malaysia sure makanan dari Malaysia..hahaha..sedap wei..tidak lupa juga pada buah buhan yang segar segar dan sedap..tembikai merah dan tembikai susu serta buah limau..pergh..terbaek..memang rosak lar diet aku kali kan..mmmm..korang memang suka rosakkan diet aku..T_T and aku di kejutkan dengan berita baru bahawasanya malam ini kami bebudak praktikal di jemput hadir untuk anugerah apa aku tak boleh nak mention dekat dalam ni..tapi yang pasti and tersangat pasti ada makan makan..okay memang hari ini kerja aku makan free jer lar..hahah..ALHAMDULILLAH aku bersyukur kepada mu ya Tuhan yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihi..ammiinn..rezeki aku mungkin..makan jer lar..jangan di tahan tahan..cuma boleh di kawal jer..okay..love u allss..


credit to pakcik Google

p/s : lagi tiga bulan baru boleh berjumpa sabar

Monday, January 17, 2011

http://www.emocutez.comMaimunah Owh Maimunah

video

okay aku tau menda ini dah lama and dah lapuk pon bagi mereka yang pernah tengok..tapi bagi aku baru lama itu tak penting yang penting isi yang nak di sampaikan.. setiap kali aku tengok video ni sumpah sedih wei..sesiapa punya ibu pon tolong lar amek perhatian..korang tak kesian ker dekat makcik ni..korang sesedap ketawakan dyer sebab cara dyer mungkin buat korang lucu hati..tapi dari sudut dalam hati itu cuba korang tanya siapa punya mak ni..??mana anak dyer..??mana keluarga dyer..??pernah korang bertanya??cuba renungkan dan selamat beramal.. :) kalau aku jadi makcik ni sumpah aku tak akan lahirkan dyer di dunia..kenapa??sampai hati kau tinggalkan mak ayah kau dekat rumah orang orang tua..dan mungkin ini rumah orang gila..kenapa kau tak jaga mak ayah kau ni seperti dyer menjaga kau ketika engkau baru di lahirkan..sumpah kesian wei kalau tengok..dyer bukan boneka untuk dipermainkan..dyer juga manusia punya perasaan punya hati..cuma wayar dekat otak dyer ada yang putus..itu lar dyer zaman dah nak kiamat..sampai ada yang sanggup bunuh darah daging sendiri..sedangkan binatang pun tak sanggup nak membunuh..itu lah manusia tak sedar di untung..selagi orang tua masih ada jaga lar sebaiknya..*aku juga menasihati diri sendri sambil menasihati orang lain.. gf/bf mungkin ada pengganti tapi ayah ibu maaf tiada penggantinya..ibu bapa mana yang sanggup tengok anak dyer bersedih dan sakit..meh cakap dekat aku ibu bapa mana yang sanggup..??kena gigit nyamuk pun habis di maki nyamuk tu cukup cukup..korang sanggup tak nak jaga macam mana ibu bapa korang jaga korang??tanya diri sendiri jangan bagi tahu aku..
gambar dari pakcik Google

p/s : mama and papa..

http://www.emocutez.comWorse!

kenapa dengan hari ini??okay macam ini ceritanya aku bangun tido sepatutnya cergas dan bersemangat tapi hari ini tidak..mungkin semalam terlebih makan..mana tak nya..tengahari makan nasi ayam *nasi tambah okay..rehat kejap tetiba my sis Niecky ajak pergi makan nasi kandar lauk ayam madu..okay kena ikutkan juga sebab mengidam katanya..nanti kalau tak dapat susah meroyan tak pasal pasal..jadi turutkan juga..pukul 5 petang pergi kedai mamak Pelita..nasi kandar lauk ayam madu berserta ABC = Air Batu Campur..tak berhenti di situ jer okay malam nya pulak pergi The Curve dyer nak cupcake pulak..adeh..letih perut aku macam ni..okay jom kita makan cupcake..lepas tu singgah IKEA aku pula nak makan meatball..aku pun dah lama mengidam nak meatball *bukan mengidam sebab pregnant okay.. =)

 ABC special punya..ada ice cream
 meatball <3
ikan Salmon apa entah..tapi sedap

*gambar nasi ayam, cupcake dan nasi kandar ayam madu tak ada..hehehe..

tapi apa kena mengena dengan entri hari ini..okay cerita bermula..after bangun aku rasa ya Allah malasnya nak bangun pergi kerja..aku rasa macam tak seronok jer kerja opis ni..bosan..aku lagi suka kerja yang ada aktiviti yang boleh keluar peluh atau berdepan dengan orang dan tidak duduk hanya depan PC..walaupun aku hanya praktikal dekat tempat aku berkerja sekarang tapi aku tak belajar apa apa yang baru pon setakat ini..aku praktikal sebab nak berlajar sesuatu yang baru..tapi tak dapat apa apa pun lagi..dah dekat 3 bulan aku dekat sini..ada lagi 3 bulan lebih nak habis..alasan diorang ialah diorang tak boleh nak bagi kerja teruk teruk dekat kitorang sebab kitorang budak praktikal and tak dapat alaun..Haa??kalau macam tu lebih baik aku duduk rumah tido tak pun aku kerja dekat mall..dapat duit dan tak bosan..lagi seronok barangkali..sudah batuk ditimpa tangga Melly pon tak sihat lagi..baju kurung kesayangan aku pulak hangus terbakar dek iron yang aku pasang terlalu panas..tengok nak cakap yang aku tak nak pergi kerja pagi tadi..sampai baju pun hangus..haaisshhh...mengeluh jap..*tak baik mengeluh..orang suka mengeluh ni kawan baik syaitan..aku tak suka tak suka..


Sunday, January 16, 2011

http://www.emocutez.comFinally!!


owh no! macam tak percaya jer dengan apa yang aku baca tadi..suka sangat baca kat wall seseorang mengatakan dyer sedang bahagia..seronok sangat aku dengar..finally awak dapat orang yang awak nak..tahniah awak..saya turut bahagia..sumpah saya sangat bahagia..saya dah tak rasa bersalah dah dengan awak..saya rasa bebas..bebas macam orang dekat dalam gambar tu..seronoknya saya rasa macam nak jerit bagi satu dunia tahu bahawa saya sudah bebas..so kita tak perlu bergaduh dan bermusuhan lagikan..??suka nya..kembali normal..tapi awak nak ker kawan dengan saya lagi??mmm..tak apa lar kalau tak nak..kuikuikui..

p/s : encik Balak orang dah bebas

http://www.emocutez.comBody Piercing!!

okay semalam aku keluar berjalan jalan dengan Arm and Loq..sangat tension..asyik bergaduh dengan encik Balak jer..selalu macam tu..then yang sedih sangat my Melly got bump again..kali ini lebih teruk..sangat teruk..(T_T)..kenapa perlu bergaduh kalau bersama..??kenapa perlu bertengkak kalau bercinta..??kenapa perlu menangis kalau sayang..??yer ar kata mereka untunglah ada orang sayang..untung tak untung juga lar kan kalau selalu dan asyik bergaduh jer kerjanya..perlu ker dalam bercinta dan berkasih sayang wujud ugut mengugut..yup memang aku buat silap sebab sering mengungkit..cakap siapa tak pernah mengungkit dengan gf/bf korang..??tipu kalau cakap tak pernah cuba ingat balik..aku mengungkit sebab aku sakit hati sebab apa encik Balak pernah buat dekat aku..jiwa perempuan mana yang tahan..kalau ada pun paling the gurls sure menangis..hahaha..tapi aku susah sikit nak menangis..itu masalah nya..thank God Arm call me and ajak keluar teman Loq buat piercing dalam hati aku berkata "tindik mmm aku dah lama nak tindik" time dekat perlis nak buat tapi tak tau dekat mana ada orang buat macam tu penat aku cari dengan encik Balak..aku pun cakap okay jom..tak kisah..then jalan jalan di Bukit Bintang kitorang naik Boboy Arm then park dekat Titiwangsa and naik Monorail..sampai di Bukit Bintang jumpa kawan Loq and jumpa my adek kesayangan..then makan makan before piercing because nanti nak kena berpantang..kuikuikuikui..dah macam pantang bersalin pulak..hahhah..tapi cuma seminggu jer tak boleh makan makanan yang gatal gatal..like seafood telur kekacang and so what ever..hahahaha..lepas makan kitorang pergi tempat yang sepatutnya di Sg.Wang teka lar kat mana..??yup betul body piercing lar...muhahahaha..sayang korang..sampai jer kat sana jantung kitorang dah dup dap dup dap..dah macam orang baru lepas berlari berbatu batu..takut dyer macam nak pergi berperang jer..Loq buat dulu dyer buat dekat mulut..cuak giler tengok..then dyer terketar ketar sebab Loq memang takut dengan jarum..aku jadi macam takut pulak nak buat lepas apa yang jadi dekat Loq..so dalam kepala dok fikir nak buat or tak nak..then aku decide buat..and aku buat..teka lar aku buat dekat mana??aku buat dekat kening..hahah..TEEHA aku buat jugak dekat kening..yea..finally aku suka sangat..tak sakit pon..aku punya takut sampai aku peluk Arm kuat kuat..firts memang cuak..hahaha..lepas tu dah tak sakit dah..just bengkak kejap jer..suka suka..finally dapat buat..yeaaa..!!nanti aku update gambar aku  and Melly yang sakit..love u alls..


okay tak wei..hahaha..macam aper jer pic ni..

Thursday, January 13, 2011

http://www.emocutez.comTips untuk hilangkan keBosanan..

bosan tahap dewa??


okay aku tahu ini semua pernah berlaku di antara korang semuakan..so aku nak share serba sikit tips untuk hilangkan kebosanan korang yang dah tahap dewa dewi tu..

1. jerit sorang sorang..

  • kenapa kena jerit sorang sorang?? sebab bila korang jerit sorang sorang sure suara korang kuat untuk di dengarkan..silap hari bulan ada yang kena penyakit telinga berdarah sebab suara korang dah lar tak sedap memekak lak tu..haha..dari itu korang akan buat orang di sekeliling korang perasan akan kehadiran korang yang sedang bosan tu..sure dorang cakap "kau apa hal dah gila erk?" then korang just senyum and cakap bosan lar..sure dorang ajak korang berbual sampai lebam..hahahaha..
2. bangun dan menari nari
  • kenapa kena menari nari?? sebab bila korang menari nari..sure tak bosan sebab koarng buat sesuatu yang menyeronokkan dan baik untuk kesihatan..silap hari bulan ada teman teman korang yang join sekali..kan best nama nyer..pasang lar lagu yang menyeronokkan..katchy katchy..
3. buat buat rajin
  • time ni boleh di gunakan time dekat office..kenapa nak buat rajin aku memang rajin okay..okay korang memang rajin tapi korang rajin ker nak kemas meja orang lain..??tak kan..apa kata korang bangun and tetiba korang pergi bersihkan meja diorang..silap hari bulan korang akan dapat anugerah pekerja terbaik untuk setiap tahun..haha..and akan ditukarkan sebagai ketua cleaner..haha.acam best kan..
4. menyanyi lagu
  • kenapa kena menyanyi?? korang kan suka bab bab menyanyi ni .daripada korang habiskan duit dekat karaoke jamban tak pun yang advance sikit lebih baik lar korang sedekah kan duit tu dekat mana mana tabung yang memerlukan dapat pahala..hahaha..tak gitu..suara pon bukan sedap mana..wah jahatnya aku..hehehe..so apa kata time tengah bosan tu korang bangun then nyanyi lagu negaraku..sure orang orang di sekeliling korang akan bangun menyanyi sekali..orang Malaysiakan semnagt patriotik nya tinggi..salute MALAYSIAN people..
5. aku dah nak chow
  • kenapa aku nak chow??sebab dah pukul 5 petang malas nak duduk lelama..hahaha..bye bye semua..love u alls..

http://www.emocutez.comjangkitan KUMAN??

semalam aku balik dari jogging sembang sembang dulu dengan encik Balak mengadu domba aku dengan dyer then terus pergi mandi..time seronok mandi aku nampak dekat peha aku macam ada something..owh no! alien ker??aku pon picit picit then keluar nanah..banyak nyer keluar..takkan jerawat dekat kaki pulak.?tak pernah aku dengar..yang aku tahu dekat muka dan badan jer..then sakit giler..aku mula panik..call sister aku tanya dyer..dyer cakap pergi klinik..then aku call encik Balak lagi..dyer pun suruh aku pergi klinik..so aku decide after lunch esok aku pergi klinik..o_0 okay hari ini aku pergi poliklinik dekat area Ampang Jaya..dalam 25 minit aku tunggu..sorang sorang masuk jumpa doctor..and glad ada doctor perempuan di situ..sebab aku memerlukan doctor perempuan di saat ini dan ketika ini..huhu..then punya syik aku membaca majalah tetiba nama aku di panggil.. Cik Dewi Mardhiah!! dengan perasaan berdebar debar aku pun masuk and bagi salam..and doc tu dengan perasaan ibuan dyer tanya aku sakit apa..aku pon cakap doc kaki saya ada ketumbuhan besar punya..okay aku tipu..huhu..aku cakap ada biji biji di peha dan bernanah..banyak..sakit dan merah..aku pun selak kain sampai nampak dekat bijik bijik tu..then dyer belek punya belek pegang punya pegang sampai aku stim hahah tak lar dyer pegang then picit picit then dyer cakap aku kena jangkitan kuman.. WHAT?? jangkitan KUMAN?? hello aku pergi mana yang banyak kuman ni..adeh..tapi menda ni dah jadi lama tapi baru sekarang aku nak check sebab before ni tak ada nanah and sakit sampai macam ni..dyer tanya aku ada pergi mana mana tempat yang kotor ker..macam masuk lumpur ker masuk  hutan time hujan ker..aku cakap lar ada..tapi tak kan lar sebab selama ni masuk pun tak pernah kena..adeh..musykil jap kitorang dua..then at last dyer bagi ubat sapu and antibiotik..makan sampai habis dan sapu dekat tempat yang berkenaan..aku pon cakap okay doc terima kasih and senyum..then keluar tunggu ambil ubat..2 hingga 3 minit tu nama aku di panggil lagi..nurse tu terangkan bila dan untuk apa ubat itu di makan..then bila nak bayar dyer kata semua sekali RM57.00..dalam hati WHAT??mahalnya..T_T nasib baik aku dah siap siap bawak duit..kalau tak mahu nak cabut bulu ketiak satu persatu..hahah..mana tak mahalnya..aku pergi minta dekat doc tu ubat itu ubat ini..hahaha..sengal..ahakxx.. :D then balik jer office aku call encik Balak and my sister cakap semuanya beres..sister aku bantai gelak kan aku..siut jer..haha..okay tipu lagi..mana ada dyer cakap makan ubat..jaga kebersihan..oit aku jaga lar.. T_T..


macam macam aku mintak..
ubat batuk ada(derita sakit tekak)
(air dan hisap)
antibiotik
ubat sembelit(nak kurus katakan)
ubat sapu(sapu dekat tempat kena jangkitan)

p/s : hujan tak dapat pergi jogging.. :'(

http://www.emocutez.comTEEHA dekat ATAS??

mana boleh dia punya dekat atas..teeha atas aku..adoi bestnya ramai yang baca blog dyer..blog aku tak ada siapa pon nak baca.. tak per motivasi diri untuk maju ke hadapan.. lagi pun dyer punya blog best best.. entry yang sangat menarik..aku punya..hahaha..hanya cerita mengenai aku sahaja..kau nak ker??mesti tak nak kan..(00)..


p/s : saya sayang awak.. =)o

http://www.emocutez.comkelegaan yang melampau lampau..

okay hari ni aku sangat lega sebab aku dah luahkan semuanya kepada makcik tandas..seronokkan..muahahaha..bestnya lama tak jumpa dengan beliau..ini membuatkan saiz pinggang aku yang mulanya 38' kepada 28' wah bestnya...hahahaha.,okay yang tu aku tipu..korang macam mana dah lega semua??

 ketika berjumpa..bahagiakan muka..?
selepas berjumpa sempat bagi buah tangan kepada beliau..

p/s : sangat rindu encik Balak ketika ini..

Wednesday, January 12, 2011

http://www.emocutez.commengapa ??

sepatutnya kita mesti gembira habis bila kita tengok dekat baki panggilan masih dalam jumlah yang sama even kita call berjam jam and rasa tak puas walaupun dah cakap sampai tak ada suara..sebab kita bercakap dengan orang yang kita sayang..kadang kadang sampai tak sedar battery hp dah tahap putih..tapi kenapa tidak aku..makin lama bercakap dengan encik Balak makin bosan kenapa..?sebab setiap kali bercakap sure gaduh..benci lar aik macam gini setiap hari..tak ada keamanan langsung..tu baru couple dah gaduh gaduh macam tu..nanti kalau dah tunang macam mana..kahwin??ada anak??mahu pecah rumah aku nanti..silap hari bulan dengan anak anak aku bawak pergi berperang sekali..hahahaha..tu lar bak kata orang tua tua kalau berkawan tu jangan lelama..tak baik katanya..tapi orang muda bidas balik..sebelum apa apa kita kena tahu hati budi sebelum kenal secara mendalam..tapi bagi aku apa yang di katakan orang tua tua tersebut tersangat lah bernasnya..kenapa??sebab diorang makan garam dulu..hahaha..tengok banyak sangat makan garam tu yang ramai kena darah tinggi..ish ish ish..tak elok sungguh..

mula mula macam ni.. seronok selalu..
 romantik kan..nak macam ni boleh..
still bersama berkasih sayang even badan dah temox time mengandung..


p/s : kenapa tak boleh nak dapat macam ni.. :'(

Tuesday, January 11, 2011

http://www.emocutez.comBapak Borek, Anak Rintik

okay hari ini sangat seronok sebab aku jogging lagi..huhuhu..semangat nak kurus dan menjaga kesihatan..hari ini aku tak berjogging sangat just berjalan laju jer..jongging setakat 5 minit then aku berjalan..then 5 minit lagi aku berjalan..sampai lar habis..sedang sedang seronok aku bersenam ada lak 5 orang mamat mana entah tapi gaya macam anggota jer sibuk nak bersenam juga belakang aku..punya banyak tempat lain belakang aku juga diorang pilih..dah tu nak tiru tiru adeh..tapi aku biarkan jer..diorang senyum aku balas lar senyum nanti kata sombong..ish ish tak baik sombong sombong.. :) so apa kena mengena jogging dengan tajuk entri kali ini..meh aku nak story mory sikit..lepas jer aku balik rumah..aku pon kena sound dengan akak aku asal tak sidai kain..aku pon balas balik..
kakak : asal kau tak sidai kain!!?
aku : eeh aku dah basuh kau lar sidai..
kakak : kalau tak nak sidai jangan basuh..buat busuk kain jer..
aku : dalam hati berkata .. nasib baik kau tengah bunting ikutkan hati jangan harap..

lepas dah angkat kain bawak tempat sidai aku pun terdengar bunyi anjing kecil menyalak..kesian wei anjing tu kena bantai dengan kayu..yang bantai tu budak budak baru darjah aku rasa..ya ALLAH apa salah anjing tu wei..even kita muslim tak boleh bela dan pegang tapi jangan lar kau bantai anjing tu sampai macam tu sekali..aku rasa anak anjing tu pengsan or mati..sebab lepas tu aku dah tak dengar bunyi suara anjing.. tapi apa yang menarik minat aku adalah apabila aku terdengar seorang bapa marah dekat dua orang anak dyer..

bapa : bodoh! lar kau orang ni..siapa nak kutip bangkai tu(anak anjing)..
babi betul lar..siapa ajar korang pukul anak anjing tu..bangang..korang ker nak kutip anjing tu..sial betul lar..menyusahkan orang jer..

aku yang dekat rumah tengah sidai kain ni pun mula membebel..

aku : apa punya bapa lar kau ni..cakap macam tu dengan anak anak..dyer kan budak kechik nak marah pon jangan lar cakap macam tu..tu lar orang nak jadi bapa kau pun nak jadi bapa tapi tak pandai jaga anak..nanti kalau anak kau dah besar jadi samseng jalanan jadi mat ganja budak hidu gam then hantar kau pergi rumah orang orang tua baru kau tau..time tu jangan nak salahkan anak 100% sebab kau dah didik anak anak kau dengan berjaya nya waktu diorang kecil..*panjangkan aku membebel seorang..hehehe..


ibu bapa sepatutnya mendidik anak anak untuk jadi lebih baik..dan membetulkan apa yang salah..bukan nya mengajak untuk kejahatan..
=)
p/s : so siapa siapa yang bakal jadi ibu atau ayah tolong didik anak korang bebetul..mana tak tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi..



Monday, January 10, 2011

http://www.emocutez.comJOGGING

hahahaha...seronok giler and puas sangat sebab petang ni aku pergi jalan jalan jogging..keluarkan peluh dan toksin dalam badan sambil release tension..bestnyer..lega rasa..hahaha..dah lama aku tak berjogging..last aku jogging before puasa..lamakan..dah berapa bulan dah tu..now baru rasa nak berjogging balik..letih dyer jangan cakap lar..penat giler (o_0)..tapi peluh tak keluar banyak sebab aku banyak berjalan dari berjogging..biasa selang 30 minit aku akan berjalan tapi sekarang selang 15 minit sure aku berhenti berjalan..adoi..tak larat wei..sakit pinggang aku..adeh..but yang bestnya aku pusing satu taman..korang tau kan taman layang layang..or orang panggil Taman Metropolitan, Batu Caves..haaa dekat situ lar aku berjogging..balik kerja jer terus gerak sana..best wei..time nak balik tu hujan mula turun membasahi bumi..di sebabkan aku tak bawak air dari rumah aku singgah dekat van uncle yang jual air..macam biasa lar siapa yang kenal aku sure tau aku kalau dah berjumpa dengan orang orang tua ni aku peramah sikit..hehehe..sempat lar aku bersembang dengan dia dua tiga perkara yer ar mana tau kot kot tengah sembang sembang dyer nak bagi air free..hahaha..tak dapat shwan..ahakxxxx..dyer sempat bagi motivasi dekat aku..dyer kater macam ni..

uncle : nampak tak orang yang pakai baju hijau tu??
aku : mana?? yang itu ker??
uncle : ya.. dulu dyer datang just suka suka..sekarang dyer dah jadi runner..
aku : (monolog dalam hati) pergh tak kan lar..berapa lama dyer train sampai macam tu..?
uncle : lama tak lama dalam 6 bulan macam tu..
aku : bagak lar 6 bulan..aku mula jogging baru hari ini..tak apa jadika semangat..umur dyer berapa uncle??
uncle : dalam 28 tahun macam tu..tapi tak lebih 30 tahun..

sempat lagi aku tanya uncle tu umur aku berapa..nak tau dyer teka berapa..

aku : uncle rasa umur saya berapa??
uncle : mmmm..dalam 22 tahun..
aku : what?? 22 tahun.. sampai hati uncle..saya baru 20 tahun..kechik hati saya..
uncle : haahahah (gelak besar) orang india kata umur kita tak boleh tolak..tambah boleh..
aku : aah kan jer..orang tua nak kechik hati kenapa kan..hahaha..
then aku pun minta diri di sebabkan hujan makin lebat..

tapi jangan suka sangat ini baru hari pertama..macam mana hari seterusnya adakah aku akan terus berjogging..??korang rasa macam mana??tunggu kemunculannya..hahhaha..


p/s : jaga kesihatan jangan rosakkan masa hadapan anda..

http://www.emocutez.comAnjing Jinak Bunuh Manusia!!

okay hari ini aku baca sebuah akhbar tempatan..apa yang menarik minat aku..title dyer macam ni.."Ajing Jinak Jadi Pembunuh.."citer dyer berlaku di Pulau Pinang, ianya mengisahkan sepasang pelancong dari Ireland datang ke Malaysia atas sebab kerja..salah seorang pelancong tersebut  Sullivan Maurice, 50, lelaki terbunuh akibat digigit seekor anjing peliharaan berjenis Mongrel..


mayat di bawa Hospital Pulau Pinang (HPP)

ulasan selanjutnya dalam akhbar Metro..

Menurutnya, dalam kejadian kira-kira jam 9.30 pagi semalam, dua anjing jinak itu tidak diikat manakala dua warga asing yang dikenali melalui perbualan Internet itu baru saja turun dari rumahnya yang terletak di atas bukit iaitu kira-kira 50 meter dari tempat kejadian.

“Ketika kejadian, isteri saya yang berada di dalam rumah terdengar bunyi anjing menyalak dengan tiba-tiba. Apabila hendak turun ke bawah bagi menolong Maurice, ia sudah terlambat.

“Kami tidak sangka anjing yang sudah mesra bersama Maurice sejak kelmarin, menggigit sehingga menyebabkan kematiannya dalam tempoh 24 jam berkenalan,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian, semalam.


Menurutnya, dua anjingnya itu akan diserahkan kepada Jabatan Perhilitan Pulau Pinang untuk tindakan lanjut dan tidak menyangka niat baik Maurice bersama teman wanitanya mengundang padah kepada mereka.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Hatta Md Zin, berkata pihaknya difahamkan mangsa bersama teman wanitanya datang ke ladang berkenaan untuk merakam gambar bagi disiarkan pada laman web pasangan itu.



Menurutnya, mangsa meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di lengan dan paha, dagu hampir tercabut manakala kedua-dua telinga putus akibat gigitan anjing itu.


kesian dyer.. pakwe dyer mati..


p/s : moralnya jaga lar haiwan peliharaan anda sebaik mungkin..jangan air yang tenang tiada buaya..
sakit hati lak ai..gambar tak boleh nak upload..tak per annti aku update lagi kei..

Sunday, January 09, 2011

http://www.emocutez.comMY TRUE LOVE STORY..



Assalamualaikum..firts time  aku bagi salam dekat blog untuk blogger..tetiba tergerak hati nak crita tentang kisah cinta aku..so aku nak kongsi sikit pasal entry kali ini..firtsly aku nak cerita, aku mula bercinta time umur aku form 2..nama dyer Faizul Azman..kitorang couple tak lama dalam 9 bulan macam tu..kitorang kenal atas dasar member aku kenalkan..member aku cakap..

member : yah kau nak kenal tak sorang mamat ni..
aku : siapa??
member : ala dyer member syah (balak dyer time tu)..kau kenal kenal jer lar dulu..nama dia Faizul Azman..aku bagi no ph kau dekat dia..
(time tu kan zaman budak budak dah ada hp)
aku : sesuka hati kau je..(dalam hati malu tu..first time katakan)
member : aku bagi auw..aku cakap dekatt syah..
aku : okay..suka kau lar..tapi kalau aku tak layan sorry auw..(poyo budget cunn..hhahah)

then lepas dah kenal kenal dalam beberapa bulan baru aku couple dengan dyer(after aku jumpa dyer)..not bad..umur dyer pergh bapak jauh dengan aku..beza antara kami 11 tahun..sejak tu hidup aku mula berubah..selalu berkepit nan hp jer..and pasal dyer jugak aku tekad nak kuruskan badan..tanpa pengetahuan dyer..dulu aku gemuk giler babe macam shanie dah aku tengok kalau korang tak percaya tak apa..tak ada siapa nak ngorat aku time tu..hahahah..now tak lagi..temox sikit jer..muahaha..okay back to the story..then lepas raya kitorang decide nak berjumpa..aku jumpa dengan dyer dekat Time Square..aku jumpa dyer bapak tinggi..then aku mula terima cinta dyer after tu..so mula lar bibik bibik cinta kami(bukan cinta monyet okay)..seronok giler time tu..and suatu hari lagi beberapa hari nak raya aku tetiba cakap dekat dia aku nak clash..aku pon tak tau sebab apa..time tu dyer baru call aku..and kitorang happy jer.tapi aku sendiri tak tahu kenapa mesti aku buat keputusan macam tu..sedih wei..and one day aku terasa nak call dyer gerak hati aku kuat suruh aku call dyer..tapi aku degil tak nak dengar kata hati..aku biarkan jer..kakak aku pon cakap call lar dyer..aku dah pegang phone tu tapi aku letak balik..malam esoknya aku dapat call dari member aku..

member : yah (sambil nagis) fai dah tak ada..
aku : kau ni, memang lar..kan kitorang dah braked up..
member : aku cakap serius..fai dah meninggal petang tadi..dyer accident..
aku : kau tipukan..kau sahaja nak tipu aku kan..kau marah aku pasal aku braked up dengan dyer..
member : kenapa aku nak tipu (menangis teriak)!!syah call aku..kau tak percaya call dyer..
aku : (dah mula menangis)kenapa dyer tak call aku..
member : dyer tak sanggup nak call kau..
(after letak phone)
aku terus call syah..
aku : syah betol ker apa yang member cakap...
syah : betol lar..dyer sempat pesan..jaga Dewi elok elok..
(time tu aku dah menangis teresak esak)
aku : kenapa dyer tinggalkan kita..
syah : tak mahu menangis Dewi..sabar kei..ALLAH lebih sayangkan dyer..kita sedekahkan al-Fatihah dekat dyer..
aku : kenapa kita degil tak nak call dyer semalam..patut lar kita rasa tak sedap hati..pukul berapa dyer accident..dekat mana..?
syah : pukul 2 petang tadi..dekat Nilai..dyer baru balik kerja ambil barang..dyer dengan member lain..
diorang accident langgar kereta..dyer sempat pesan jaga Dewi dyer elok elok..jangan bagi dyer(Dewi) rosak..
semalam dyer ada call Syah dyer cakap dyer mimpi pakai baju seluar semua putih datang jumpa Dewi..
aku : ya ALLAH bersalahnya aku buat dyer macam tu..ya ALLAH kau tempatkan dyer bersama orang orang yang soleh dan beriman..amin..

kisah cinta kedua..
aku still teringat dyer until now..dyer cinta pertama aku..then form 3 aku pindah sekolah..aku mula kenal dengan seorang budak bernama Mohd Afiq..aku nak terima dyer bukan senang wei..still tak boleh lupakan arwah..tapi dyer kata dyer tak akan marah aku if aku teringat dekat arwah..dyer faham..wah he such a sweet guy..okay aku ceritakan tentang dyer..aku masuk sekolah tu and mula rapat dengan member2 aku..member2 aku ni kenalkan aku dengan bebudak yang lain..and aku mula active dalam kadet polis..famous kejap kowt time tu..hahaha..kira aku aktif lar dekat sekolah tu..seboleh boleh semua aku nak masuk..then one day time aku and member2 and bebudak lain tengah study group (time tukan nak PMR) tu yang buat rajin..dyer pon rajin join sebab dyer tak pandai math..aku selalu tolong dyer padahal 2x5 jer..hahahaha..back to the story dyer pon tanya nombor ph aku..aku cakap lar kau nak buat apa..ala saja jer..boleh lar..dalam hati pehal budak ni..patut lar semakin hari ni kau ayik nak berkepit jer..papehal nak duduk sebelah aku..adoi hahaha..rupanya ada udang di sebalik mee..huhu..aku pon bagi lar..just member an..tak syak lebih lebih lagi...then dyer tak terus message malam tu,..after seminggu baru dyer message..lama dyer ngorat aku...hahaha..jual mahal sikit..lepas raya baru aku terima..kitorang couple after raya..lama kitorang couple..couple putus couple putus sampai aku masuk politeknik..lama kan..dari form 3 sampai aku sem 2 dekat politeknik..kira lar berapa lama..bertahun jugak..tapi dalam bertahun tu macam macam dah jadi..and yang aku respect dyer tak berani nak sentuh aku..kalau lelaki lain sure dah makan aku..tapi bukan dyer..dyer jaga aku baik sangat..datang lawat aku dekat hospital siap bawak ummi dyer..segan giler..hahaha..then lepas masuk politeknik aku minta putus yang betul betul putus..for sure aku sendiri tak tahu kenapa kau nak putus dengan dyer..kali ini memang aku dah tak nak apa apa..cukup lar..dengan masalah family lagi..betul betul buat aku keliru..adoi..dyer tak nak putus sebab dyer dah janji nak masuk meminang aku akhir bulan lepas tahun lepas and janji nak jadikan aku isteri hingga akhir hayat dyer..tapi aku still bedegil..tak nak jugak..dyer sanggup datang dari KL ker Perlis malam malam semata mata nak pujuk aku..and dyer bagi aku teddy bear besar giler wei..besar katil bujang aku..hahaha..time kitorang putus tu hari jadi aku..kitorang putus 2 hari before bufday aku..jahatkan aku..aku tak lar halau dyer terus aku keluar dengan dyer malam tu dan dyer minta untuk kali terakhir jadi kekasih dyer untuk malam ni..aku pon jadi lar kekasih dyer macam biasa sampai pukul 12 tengah malam..tepat 1.00 pagi aku cakap dah aku tak nak teruskan..jahatnyer aku time tu..saya mintak maaf sangat buat awak macam ni..then esoknyer dyer balik KL..(hope awak jumpa cinta sejati awak)

kisah cinta ketiga..
yang ini aku panggil cinta terlarang..setahun jugak aku bertahan bercinta dengan dyer..hahaha..kenapa aku panggil cinta terlarang??sebab aku couple dengan seorang perempuan..she is lesbian pengkid..kira time ni aku lesbian..kenapa semua jadi macam ni..okay aku cerita lagi..aku ada masalah dengan family..jadi aku jadi memberontak..time ni aku baru form 4 nak masuk form 5..time tu aku dah clash nan Mohd Afiq..kesian dyer jumpa ku terus terkejut sebab aku potong rambut aku yang panjang tu..(aku kalau tension sangat rambut aku memang jadi mangsa..kalau aku potong rambut means aku tengah tension giler)..aku terus berubah jadi lelaki tomboy...aku mula membenci lelaki termasuk Mohd Afiq dan papa aku sendiri..aku mula kenal dengan Ael time aku kerja part time dekat cyber cafe..mula mula jadi bro dengan adek angkat..then after tu dyer melamar aku jadi "bini" dyer..ok aku pon terima..setahun macam tu aku couple dengan dyer..and tetiba aku cakap dalam hati sampai bila aku nak jadi macam ni..yup memang betol..aku dari kechik dah perangai macam jantan..sebab family aku tak ada anak jantan...so papa aku dah didik aku macam jantan..dulu pon waktu kechik penah couple nan perempuan tapi tak serius..huhu..then kitorang clash..now dyer pon dah ada pengganti aku..so tak ape lar aku tinggalkan dyer..sekarang kitorang still friend..tak lebih dari itu.."bini" dyer pon aku kenal..hahaha..

kisah cinta empat..
okay ni lagi best..aku mula kenal dyer sejak masuk politeknik..tapi just berkawan tak ada feeling paper pon..then lepas kisah aku putus dengan Mohd Afiq tak sampai seminggu pon selang 2 hari after bufday aku..dyer message aku..

Pradit : hye..awak ni didie kan?
aku : aah..ni siapa erk??
Pradit : ni Pradit lar..
aku : Pradit mana erk..adeh..
Pradit : ala yang hari tu waktu sem 1 kita ada lepak sesama..(time ni aku sem 2)
aku : owh,,ok kenal kenal..mana dapat no ni erk..
Pradit : minta dekat abg *$@#..

lepas tu kitorang kerap bermessage..and one day dyer minta couple dengan aku..aku tak terus couple wei..seminggu lepas tu baru aku kata okay (16.03.10)..secara rasminya kami ber-couple-ing..huhuhu..untill now kami masih bersama kenapa aku terima dyer sedangkan aku baru jer putus dengan Mohd Afiq..itu korang jangan tanya kenapa sebab hanya aku and ALLAH jer tau..jap jap korang mesti tanyakan sama ada dyer ni Muslim or non-Muslim..sebab nama dyer pelik kan..dyer ni actually non-Muslim..dyer Siam+India..and agama dyer Buddha.bila dyer nak pelok Islam tu korang jangan tanyer aku sebab aku tak pernah paksa dyer untuk memelok agama Islam..yup sampai bila kan aku nak dengan dyer kalau dyer bukan agama Islam..aku just boleh cakap itu semua kerja ALLAH..biar ALLAH tentukan aku dengan siapa..memang betol kata korang kita bercinta untuk mencari cinta sejati..tapi macam mana kita nak mencari kalau kita takut nak hadapi yang negatif..macam mana nak jumpa cinta sejati kalau kita tak jumpa cinta palsu.,betol tak..kalau nak lurus jalannya kita mesti lalu jalan yang bengkok..fahamkan maksud aku..so sampai sekarang aku dengan dyer..and yup aku sayang dyer.dan aku sayang yang aku bagi dekat cinta cinta aku tak sama okay..

aku memang jenis bila sayang aku sayang betol..aku tak nak jenis cinta yang sekejap kejap..and hope aku jumpa cinta sejati aku..and perhaps Pradit yang terkakhir..doa an untuk kebaikan aku dan encik Balak okay..love u all..so kepada encik Balak aku now..hope do your best more the best okay..

p/s : hope ini yang last..aku tak sanggup nak menabur janji janji yang aku sendiri tak pasti kesahihannya..


Saturday, January 08, 2011

http://www.emocutez.comrindu..

lepas potong rambut ni baru rasa ringan sikit..tapi macam tak tau jer nak wat style apa nan rambut ni..ada sekali tu aku pergi opis aku buat rambut kononnyer ala ala samurai jepun gitu...tapi tak jadi..muahahaha..(0_o)..kalu pendek terus an senang..aku wat spiky jer..settle..ni nak kena beli barang bagai..nak kena blow..adeh..malas nya..*nak cantik kena lar penat sikit..so skunk aku macam rindu jer rambut panjang aku..hahahaha...mmm..:'(

base on the story aku rindu rambutku..sekian..

Thursday, January 06, 2011

http://www.emocutez.comkenapa MALANG sangat??

ok entri kali ni aku nak cerita hari semalam time lepas balik kerja..pergh sadis lagi..MELLY got crush..siut punya bas..memang baghal lar ar an nak cakap.. uuuuuuurrrrggghhh..!!!mesti tanya kenapa an aku marah marah...? macam ni ceritanya..once upon the time..huhuhu.. okay macam ni..semalam time sibuk dok kemas kemas nak balik aku dapat text dari someone..siapa someone??adik kesayangan aku lar..DEINY..macam ni bunyi text tu..

adek : akak ko kat maner?? balik kol berapa?
aku : akak tengah siap nak kemas balik naper?
adek : adek ngat nak soh akak teman adek cari barang..
aku : pukol berapa nak cari nya..
adek : malam ker..lepas akak balik kerja ker..
aku : ok..akak dah nak gerak ko siap siap sekarang..sapa jer yang follow..
adek : ANGAH dengan fatin..
aku : ok.!

then time on the way nak pergi rumah dyer..aku pon masuk lar simpang bulatan jalan Ipoh..dah dekat bulatan aku pon masuk ar line aku..boleh lak si babun (bas SELANGOR) tu nak gak masuk sekali..eh eh eh sesuka hati dyer jer an..ok di sebabkan dyer besar badak aku pon bagi lar dyer lalu..dah bagi memang dyer bagi ucapan terima kasih yang sangat buat aku teruja..duuusshh..kreeeeekkk..sesedap hati dyer jer an dyer sagat Melly aku..pergh didih ni..aku hon then aku tunjuk Fuck dekat dyer..nak turun tak boleh hujan lebat giler..kerta banyak..nak berhenti mana pon tak tau.bas tu blah macam tu..aku pon satu baghal tak reti nak amek no plat dyer..bapak kibut malam tu..adoi..betol lar kate orang tua tua waktu maghrib jangan keluar..adeh..aku pon apa lagi mengucap pepanjang banyak banyak..aku nak nangis pon tak boleh air mata tak nak keluar..Melly baru kuar pital kot dah kena lagi..i'm sorry Melly..

relax jap..sakit wei..kalau korang ada kereta sure rasa apa yang aku rasa..

okay lets continue,, then aku berhenti dekat satu simpang aku call encik Balak.. cerita dekat dyer..then dyer marah aku jap..bagi nasihat jap..sayang punya pasal an..aku terus nangis dekat dyer..ngadu dengan encik Balak.. 

aku pon turun tengok Melly sakit macam mana..okay memang teruk lar remuk kejap..tapi tak banyak..then aku terus gerak rumah adek aku yang memang dekat area aku berhenti..5 minit lepas tu adek datang then dyer nak bukak pintu sebelah penumpang..yang aku bertambah sedihnya pintu tu tak boleh buka..fuck!!sakitnya hati aku..aku dah bengang aku pon amek sebatang rokok hisap dalam dalam..hhhhhhhhsssss..fffffuuuuuhh..puas giler..sakit hati wei..aku pon gerak pergi bawak bebudak ni kuar cari barang sambil boleh release tension kejap..balik tu lepas hantar adek and bebudak ni aku singgah bengkel dekat nan rumah aku..nasib baek bukak lagi..aku suruh dia kepak kejap asal bagi dia boleh bukak pon jadi lar..so alhamdulillah dah boleh bukak..biar lar calar calar tu dulu..nak claim insuran macam nanti lar kan..dengan aku tengah P ni..kang tak pasal pasal kena RM400 mana nak cari wei..adoi..mama tak tau lagi ni..nak bagi tau ker tidak erk??


p/s : rindu  dengan encik Balak saya..

Tuesday, January 04, 2011

http://www.emocutez.comMARI BERLAJAR - THAILAND SIRI 4

ok hari ini aku akan ajar cara nak bercakap ketika bershopping..

Kor Du Korn Na Krab/Kha? can i just look around?
Kor Du An-Ni Noi Krab/Kha? = can i have a look at this?
Kor Du An-Nan Noi Krab/Kha? can i have look at that?
Kor Long Dai Mai Krab/Kha? = can i try this?
Aow An-Ni = i'll take this one
Mai Aow = can not/ i won't take it
Tao-Rai Krab/Kha = how much?
Lod Noi Dai Mai? = can i get cheaper than that?
Kor An Lek / Kor An Yai Krab/Kha = smallest please / bigger please? ( ini di gunakan bila korang nak minta saize besar or size kechik)
Kor Plian An Mai Krab/Kha? = can i change a new one

p/s : so lepas ni boleh lah kroang bershopping at thailand..yang lelaki sure nak pergi Danok kan??
ish ish ish..

tambahan:

what? = arai waa?
who? = krai?
where? = ti-nai?
when? = meua-rai?
how? = yang-rai?
why? = tam-mai/doi lau





Monday, January 03, 2011

http://www.emocutez.comSg. Klah..

ok ini yang semalam lepas aku balik dari celeb new year nan kengkawan aku balik angkut akak aku kat rumah then dalam nak malam tu kitorang gerak perak sebab nak celeb dengan family pulak huhuhu..apa lagi enjoy..time nak balik pergh sangat adventure giler..nak tau kenapa?? macam ni ceritanya..dalam perjalanan nak balik perak malam tu hujan lebat giler..time tu aku dah dekat Tg. Malim.. aku yang dengan tak nampaknya bawak pon slow jer..bukak double signal wipper paling laju maximum aku bagi amek kau..huhuhu..sedang sibuk aku memerhati jalan leh lak wipper belah kanan tak nak gerak..ake dah cuak dah..jalan dah ar tak nampak..ngan lebat lagi..akak aku dah risau..aku lagi risau sebab aku bawak bini dan anak orang..adeh..macam mana ni..ak decide stop dekat line paling kiri emergency line..beolkan signal jap dengan hujan hujan tu..tapi tak elok gak..so aku nan aku amek keputusan teruskan perjalanan dengan bawak Melly seslow yang mungkin..huhuhu..(0_o) yang paling aku tak leh bla aku bawak kereta kepala terteleng teleng belah kiri..ahakxxxx..yer ar tak nampak punya pasal katakan..ahakxxxx..and at last sampai juga akhirnya Alhamdulillah..esoknya abg iparku repairkan wipper..alhamdulillah elok..time nak balik lelh pulak signal aku bua hal..adoi Melly ko kenapa..sajer je kan nak memanja dengan aku..ngada tau..adeh..last las pergi bengkel dah nak deka sampai bengkel kau elok pulak.kau memang sajer jer kan..

mama i love u..
:)

muhammad fayyadh aqasha with his mama

nur fatin amani and muhammad ar-rayyan

sonok nampak..

nur fatin amani with her papa

muhammad ar-rayyan with his mama


p/s : sonok sangat


Sunday, January 02, 2011

http://www.emocutez.comCELEB NEW YEAR 2011..

hahaha..best giler sambut new year kali ni.. first aku pergi Time Square with the girls from Nilai..jumpa dekat McD then makan makan borak borak.. bila perut dah mula tidor kaki lak mula rasa gatal nak berjalan tangan lak mula nak meraba raba nak sentuh itu nak sentuh ini mata mula miang nak tengok sale itu nak tengok diskaun yang ini..hahaha..aper lagi SHOPPING time.. tapi yang sakan bershopping aku dengan fie fieza jer lar.. yang laen juz mata dan kaki jer yang gatal..ahakxxx..tapi paling sakan fie fieza lar..selagi ada yang murah selagi tu dia sapu..hahaha..then lepas makan kitorang pon nak balik nak sambut new year dekat Dataran Merdeka boleh lak aku lupa mana aku letak si Melly..haha..park dekat BB Plaza tapi pergi naek dekat Sungei Wang..hahaha..baghal gler..finally hampir sejam kitorang cari Melly kitorang pon gerak Kg. Baru sebab perut dah mangun minta di isi.. c(: apa lagi Melly terus memecut laju pergi Kg. Baru.. encik Balak maaf yer tak jawab call orang tak perasan..hehehe..love u encik Balak.. then dah isi perut kitorang terus gerak pergi Dataran..nak citer lar an..bagak ramai mat indon..adoi aku dah rasa macam kat negara luar lak..dah lar bising nak mati leh lak buat macam negara dia..adoi..tak ada sivik langsung..hahaha..tapi apa yang best sedang asyik dengar lagu berkumandang di pentas boleh lak si encik balak akak ni nampak not RM50..hahaha..gelak sakan lar kitorang..ahakxxxx..dalam pala dok plan nak guna macam mana..nak guna wat makan tak sedap lak an..aleh aleh kitorang guna nengok wayang keesokkan harinya..after habis masuk sudah hari tahun baru 2011..then tak tau nak lepak mana sorang dah gerak dengan encik Balak dia..so tinggal kitorang tiga..last last kitorng gerak danau..shopping lagi..hehhee..esoknya movie time hahaha..nak tau kat mana..?? mana lagi Pavillion lar..hahaha..asyikk gitu..ahakxxxx..lepas movie yang ni kitorangn direct nengok movie yang itu..huhuhu..suka suka..

haaha..amek gambar dulu before bershopping..
ini lar girls yang di maksudkan..

time ni dah nak balik so lepak jap makan harajuku crepe ape entah si fie fiza ni cakap..tapi sedap owk..terbaek..





p/s : sowi gambar tak berapa nak cun..