| SAHABAT |

Monday, November 29, 2010

FIRST DAY..

ok hari ini adalah hari pertama aku praktikal..
sangat bosan sebab tak ada kerja yang boleh buat..
hanya duduk dan kadang kadang jer kena panggil kalau kena hantar barang and amik barang.. maybe after this week baru kitorang boleh dapat kerja yang sepatutnya.. so relax relax dulu and kenal kenal dengan diorang semua.. kami sangat famous sekejap coz kitorang tiga orang jer yang praktikal kat sini (maybe).. sorang lagi budak dari poli PD..

so nak cerita pengalamn hari pertama?? tak banyak sangat coz masih baru.. kitorang di bawa berjalan jalan dan di kenalkan dengan semua staff dalam unit kitorang and uni unit lain.. semuanya sporting fun and gila gila.. bos sangat baik orangnya.. manis jer orangnya.. dapat makan free.. huhuhu tu main topic dia MAKAN FREE!!..huhhuhu.. and tadi ada program KAMILAH BINTANG dari ASTRO (kalau tak silap tajuk dia) diorang buat rakaman dekat situ.. so bak kata abg Ery maybe RAJA LAWAK yg ke berapa aku pun tak tahu akan buat dekat situ juga.. so boleh jumpa JOZZAN.. wah sangat teruja.. hahahhaa.. tadi pun dah jumpa beberapa artis tapi tak tahu nama kenal muka jer.. ok tak teruja pun.. hahahha.. bila boleh jumpa Awal Ashaari ni sangat minat dia..




p/s : sangat penat tanpa buat apa apa

Sunday, November 28, 2010

B.O.D.O.H

terasa sangat bodoh bila nak gaduh gaduh dalam FACEBOOK yang tak tau cerita tetiba masuk sama..adoi..

sangat mementingkan diri sendiri.. kenapa dulu kau nak sangat duduk dengan aku haa?? sebab kepentingan kau sendirikan?? sebab kau boleh jumpa diakan?? now dah tak ada apa apa then tak adalah kepentingan tu..sangat MENJUAL IKAN!!.. pergh puas gila.. so tak payah nak innocent sangat.. tak ada siapa kesian.. *kecuali orang yang tak tahu cerita dari mula akan nampak diri anda sangat innocent.. "aku tak boleh hidup kalau tak ada kau, kau kawan aku paling baik" perghh bapak geli la dengar.. tak terharu pun.. kalau sakit sorry lar aku memang tak pandai nak jaga hati dan perasaan orang.. not like YOU!!.. sangat tak pandai berTERIMA KASIH punya manusia..

terus rosak mood aku nak L. I at situ..adoi sangat tak berTERIMA KASIH lar kau ni.. dah banyak kali kena pun boleh buat bodoh.. adoi sangat tebal..


*jangan nak dengar sebelah pihak sahaja!


Friday, November 26, 2010

RESULT!!

*full image click dekat gambar
ok ni result aku.. sangat berpuas hati Alhamdulillah berkat doa ibuku dan keluargaku..amin..

Tuesday, November 23, 2010

IKEA

sangat seronok cuti ini sebab my sister ALONG bawak lunch dekat IKEA..
i thought she wanna buy something at there but i was wrong..
she want treat me..
hahaha..like like like like..suka suka suka..sarahangeyo..btol ker eja tu..confuse jap..


ini yang kitorang makan banyakkan..
..IKEA..

Saturday, November 20, 2010

BIRTHDAY PARTY!!


ok sangat seronok coz hari ni kitorang one family sambut bufday RAYYAN..

with bufday boy and NUR FATIN AMANI..

with my NURALIAH SYAFIQAH

with my sister and my beloved mom..

love them much..
sangat suka ..
CHICKEY time!!

with bufday boy again and again and again..

dapat hadiah yea..

bufday boy's mom and dad..

p/s : waktu aku kechik tak pernah ada chickey datang..now nak main puas puas nan chickey..
:)

Friday, November 19, 2010

SIUT!!

nasib baek aku tengok ko nyer account kalau tak sampai mati pun aku tak tahu..
ko memang siut lar..
owh bleh lak ko cakap kalau dia tak ada couple ko nak couple nan dye..
FUCK lar!!!!
nak sangat pergi lar..
aku tahu memang dari mula lagi..
patut lar ko men IM nan aku macam nak tak nak jer..
ko memang @#$%^&*(!!

and one.more.thing kenapa aku mesti tahu account FB kau..semak tau tak..
siut jer lar..
aku nak lupakan korang dua..
owh please give me the strength to go through all this ya ALLAH..
i've give up..

apa pasal??

bosan lar..sikit sikit mesti dah tak rasa macam dulu..
aku nak apa lagi pon tak tahu lar..bosan lar macam ni hari hari..
nak duduk diam diam seorang tak bagi..
now aku dah jadi sebersalah lak..
adoi menci tol la..

Thursday, November 18, 2010

Maher Zain


ok suka suka suka sangat..kenapa suka??

sebab dapat download lagu lagu Maher Zain..sangat tersentuh..suka suka suka..

p/s : now macam suka lak kat abang abang botak ni.. =)
Maher Zain - For The Rest of My Life

Carl's Jr


ok ari tu latest cerita ak ada sebut pasal nak makan burger dekat Carl's Jr an.. so ari aku saja lar buka dekat pakcik GOOGLE nak nengok apa yang patut..then terjumpa pix ni..

comel kan logo dyer.. :)

ni cara pembungkus di Malaysia..

kat tempat kita diorang tak bungkus Super Star macam ni..tempat kita tak pakai warna hitam..just White..

tipu sangat lar..korang boleh ker nak makan banyak macam ni..kalau tanya aku..sure tak boleh..hehehe..


p/s : pergh tak sabar dah nak balik makan ni semua..lapar lapar lapar..

Hari Raya Aidil Adha!!


ok SELAMAT HARI RAYA HAJI semua..mana mana yang sekarang ada di Makkah selamat menunaikan haji moga dapat haji mabrur..amin..

sangat suka di pagi hari di mana keriuhan anak anak sedara aku..dengan menangisnya dengan nak basuh #$%&* nya adoi..fenin..ahakxxx..part paling best bila nak makan di pagi hari..dengan soto rendang ketupat lemang nasi impit adoi ada lagi tu paru sambal then sambal goreng lagi..pergh meleleh aliur aku ni..sodap dyer jangan cakap ar..huhuhu..gemukk la ar aku..makin berisi laa macam ni..atoi sape nak jawab ti..??adeh..=)

p/s : sangat rindu nak makan buger dekat Carl's Jr..
paling sedap and mana cukup kalau double kita boleh minta berapa manyak yang kita nak..huhuhu

Monday, November 15, 2010

LUHUR!!

suka suka suka..terharu sangat..angkat jer ph dia terus nyanyi untuk aku..wow suka giler..!!!
baby i love u so much..nak hari hari macam ni..LUHUR first song he sang to me..huhuhu..suka suka..

chan rak khun BABY_PENDEK!!


lirik Kamikaze - Luhur

Singkap kembali detik akhir bersama
Linangan airmataku menitis
Dalam pelukan dakapan yang terakhir
Mengalir darah membasahi bumi
Pergi yang tak kembali untuk selamanya
Segar indah namamu di hatiku

Perjuanganmu bagai lilin membakar
Bersinar menerangi kegelapan
Rela berkorban meredah onak berduri
Jasa baktimu sejernih air di kali
Bersemadilah engkau aman di pusara
Sinar cahaya murni keramatmu
Berjihad biar menitis oh darah terakhir
Menjadi lambang cinta yang terluhur

Sayu dan pilu bermain di jiwaku
Hilang mu kini tiada pengganti
Hanya namamu tersemat di kalbuku
Menjadi satu kenangan abadi

Menjadi satu kenangan yang abadi

Sunday, November 14, 2010

BOSAN!!



ok bila sebut pasal Lagenda Budak Setan sure yang girl dah terbayang nak lelaki macam Kasha..yang boy dah tentu nak girl macam Ayu..kalau tanya aku???of cos aku nak macam Kasha..dah lar setia habis creative romantic giler lak tu..part yang aku paling paling suka since Kasya maen basketball dye still pegang tangan Ayu..what ever dye buat mesti sebab Ayu..but now susah nak cari lelaki yang macam tu..kalau nak ngorat sure dalam phone..ayat yang biasa dengar "Hi, nak kenal boleh?" what the lapuk ayat..huh..ayat yang tak biasa dengar "Saya nak kenal dengan awak dan saya nak bercinta dengan awak after nikah..sudi tak awak nak berkenalan dengan saya??" kan best baru lelaki nama dye..adeh..hantar bunga or teddy bear ker tak pun chocalate yang murah murah pun tak apa macam chocalate caburry yang RM0.20 tu pun ok..kitorang ni tak lah kebulur lapar sangat nak makan.. tapi just nak tengok kesungguhan korang nak ngorat kitorang..ni tak dah lar curi curi amek no ph then boleh lak time nak ngorat tak cukup kredit dengan selamba tanpa segan dan silu korang suruh kitorang call balik..what the useless boy..macam ni ker nak suruh kitorang yang girl ni percaya yang korang boleh tanggung kitorang suatu hari nanti..tak usah bermimpi lar..then satu lagi, kalau korang nak kitorang ikut cara korang ikut nasihat korang please lar tunjuk yang korang pun tak buat perkara yang sama..ni tak macam ketam nak ajar anak dyer berjalan..sendiri tak lurus ada hati nak nasihat orang..what the sengal..so beringat lar girl sekarang tak macam dulu lurus bendul..ikut jer apa lelaki kata..ye lar sayang katakan..yup memang perempuan sekarang banyak yang bermata duitan sebab lelaki sekarang banyak yang menganggur then suka nak habiskan duit kitorang untuk kepentingan korang, nak hisap rokok pun kitorang kena belikan adoi susah lar macam ni..ni nama nak tanggung kitorang..pikir dua tiga kali gak lar..so girls yang dekat luar tu before nak cari lelaki or balak or suami cari lar yang poket dye berisi $$$..jangan yang berisi kertas kosong jer dan please please jangan cari lelaki yang hobinya tanam tebu di bibir..ayat dorang memang berapi..tapi satu pun tak boleh pakai..so untuk masa hadapan tak apa kalau kita bermata duitan sikit asalkan kita dan anak anak bahagia..


p/s : apa da orang nak wish pon dah kira baik lar..buat habis kredit aku jer call ko..cakap kat mak ko tak risau aku tak nak pun dekat kau..aku ada baby_pendek..FAHAM!!!

Tuesday, November 09, 2010

BIRTHDAY??

ok today was his birthday...so rasa macam nak nyanyikan lagu dekat dia..but guess what??
ok ak call dyer nak wish happy birthday tapi macam tak jadi jer..baru nak nyanyi "Happy Birthday.." dia boleh cakap ok bye .. pergh terus tak jadi nak nyanyi.. maybe time tu dia tak dengar kot aku nak nyanyi coz slow sangat time tu.. yer ar malu nak nyanyi..tapi macam kecewa gak ada..
aku tau dia balik bukan sebab nak celebrate bufday dia nan ak..tapi dengan member member dye..dye tak excited langsung kot..whatever lar ak malas nak fikir banyak..


"HAPPY BIRTHDAY BABYPENDEK"