| SAHABAT |

Monday, August 30, 2010

kuih raya..

adoiiiiii kenapa kau tetiba lak tanya paaasal kuih rayaa ni..adeh..teringat lak time kecik kecik buat kuih raya dengan adik beradik lain dengan mama..dulu mana main kuih tunjuk tunjuk ni..semuanya buat sendiri..baru puas lebih lebih lagi time hidang kat kawan kawan yang datang beraya..senyum sampai telinga bila dorang puji kuih ni sedap..

paling syokk time tak boleh puasa kira "uzurrrrr" hhehhe..bukan alasan kei..tapi memang tengah ABC ==> ALLAH BAGI CUTI..!!huhuhu..sonok giler dapat rasa kuih raya yang panas panas kuar dari oven..cedap owh..kalau korang tak percaya try lar buat kuih raya..ummmpphhh!!sodap giler..huhuhuhu..ratah tepung yang dah campur dengan telur gula isin vanilla majirin an so on..perghhh lagi sodap...mana kakak kakak aku yang tak uzur telan air liur je lar jawab nya..hahahaha..kasian giler..

sedap nyer kuih ni lama dah aku tak merasa..raya tahun ni hope meriah tak macam tahun lepas..

ini fav kuih raya aku..tapi dulu dia petak petak maybe skunk orang dah kreatif dorang wat dalm bentuk bunga pulak..tak kisah lar bentuk apa pun janji sedap..huhuhu..nama dia aku tak ingat lar..korang ingat x??

diari RAMADAN aku..

asik cerita kisah sedih jer bosan juga..sekali sekala tukar angin pulak..muahahhhahahha..

ni masa aku kecik kecik..zaman aku belum baligh lagi..selalunya bila time bulan puasa sure aku paling asited kat rumah..mana tak nya..time tu mama sure masak makanan kegemaran anak anak dia..then part paling best is follow kakak kakak aku pergi bazaar dekat area batu caves..time tu pasar ramadan panjang gila..ramai gila orang menjual..bila dah ramai yang menjual sure banyak menda yang nak jual an..now bazaar tu dah macam tak ada rupa bazaar tapi still ada orang jual air tebu and kebab fav tu..huhuhuhu..

part lepas berbuka..bebudak la paling seronok..mana tak nya..lepas jer orang dekat rumah solat magrib aku punya excited nak ikut mama pergi surau solat terawih..mest dalam hati mama cakap " bagusnya anak aku ni..kecik kecik dah semangat nak pergi terawih sama sama.." dia tak tahu aku ada plan baik punya ..korang rasa apa dia??

ahahhahaha..sure lar nak main mercun..hahah..time tu meriah sungguh dengan suara budak budak bising..kitorang selalu kena marah sebab buat bising dekat surau..siap kena kejar dengan pakcik kampung sebelah bila kitorang makan makanan untuk para jemaah time moreh nanti..hahahah..harap halalkan ye pakcik..huhuhuhu..

masa tu kawan aku semua lelaki..sama macam sekarang kot..heheh..aku jarag kawan dengan perempuan..hu3..then esoknya tak nak kena marah lagi..aku dengan member2 plan nak lumba basikal..ok on jer..best juga..boleh kurangkan lemak lepas dah makan banyak tadi..ahakxxxxx..punya lar best round surau 3 round and pemenang dia tentulah aku..dengan basikal BMX berwarna biru aku mengayuh padel dengan bangganya..huhuhu,.and paling seronok kantoi dengan papa aku tak pergi surau..apa lagi balik tu kena marah kaw kaw punya..hahahhaa..anak dara papa katakan..ahakxxxx..esoknya basikal kena kunci..ambik..padan muka aku..nakal sangat..ahakxxxxxx..

bila dah besar besar ni teringat time kecik kecik dulu memang seronok..kadang kadang rasa nak nangis pon ada..time kanak kanak sangat innocent jer rasa..buat apa apa pon orang tak cemuh sebab kita ni budak kecik..budak kecik tau apa..betul x??

Sunday, August 29, 2010

can not sleep!!

apa yang menganggu perasaan aku malam ni??kenapa aku tak boleh nak lelapkan mata..kenapa mesti otak ni fikir pasal dia..dan kenapa mesti perasaan ni terganggu kerana dia..kenapa mesti aku fikir dia bukan milikku sedangkan aku yakin kan keluargaku dia adalah untukku sehingga akhir waktukku...was was kah aku??tak baik aku ada perasaan begitu..dosa!!!kenapa??aku bosan dengan perasaan sebegini..dia hanya tunaikan hasrat mendiang ayah dia jer..tapi kenapa aku mesti risau..kalau korang di tempat aku..mesti korang risau..mesti korang ada perasaan macam ni..sebegitu juga dengan aku..runsing gila..sangat benci ada perasaan sebegini..benci..

siapalah aku ini..

wah sedihnya bila mengenangkan nasib aku ini..
rasa macam samar samar je..mana pergi hala tuju aku selepas ini..
aku dah letih untuk mngenal orang dan menabur janji janji dan sumpah yang aku sendiri seblum pasti kesahihannya..aku hanya sayang pada dia..benar kata orang sayang orang biar berpada pada..tapi aku love dia sangat..kenapa mest dia..kenapa dengan dia aku tak sanggup hilang..sedangkan baru berapa bulan kami bersama..apa salah aku di waktu silam..mungkin ini balasan Tuhan pada aku sebab mainkan perasaan insan lain yang tidak berdosa pada aku..aku pasrah ya ALLAH jika ini suratan takdir..nak berpatah balik mungkin tak sempat mungkin sempat....aku berserah kepadaMU ya ALLAH..hanya ENGKAU yang maha MENGETAHUI..

aku sendiri tercari cari mana arah tuju aku selepas ini..siapakah aku selepas ini..banyak dugaan rupanya dalam alam fana ini..mampukah aku??bersediakah aku??rungsing bingung semua menjadi satu 2 + 1 = ???

jika ini suratannya aku tak akan pernah menyesal..dalam kamus hidupku erti menyesal akan aku lupuskan..akan aku konyot konyot ia seperti kertas yang tidak diperlukan..owwwhh gelap jer rasa dunia aku..bangkit dari tido aku mesti menangis..bila teringat sure manik manik akan jatuh tanpa segan silu dari kandungannya..menitis air mata ini tiada siapa yang tahu akan puncanya..hanya ALLAH dan aku jer tahu..aku sedih yang teramat sangat..hati ini bagai dilapah lapah..mungkin ini hanya mainan perasaan hati..tapi apa kan daya..kalau korang ada di tempat aku sure korang rasa apa yang aku rasa sekarang..mungkin ada yang lagi susah dari aku..tapi aku macam tak sanggup jer nak harungi..aku sedih..entah kenapa..

Saturday, August 28, 2010

MAMPUKAH AKU???

ya ALLAH mampukah aku nak harungi semua dugaan ni..??
bersediakah aku??semua nya masih dalam samar samar..apa harus aku lakukan..ya ALLAH bantu lah hambaMU yang hina ini..

mampukah aku tarik dia..sudah bersediakah dia nak peluk..sedangkan aku masih bengkang bengkok..mama cakap tak baik kita paksa paksa orang..biar dia rela hati..

petang tadi dapat message dari dia..ya ALLAH sayu hati aku bila teringat da fikir fikir balik..apa aku nak lakukan..memang hanya tiga hari..dan dia sendri tak pasti bila??

macam mana masa depan aku nanti..tertunaikah janji janji dan sumpah setia itu semua nanti..

aku rela engkau lakukan demi hasrat papa kau tercapai..walau hati aku berbelah bahagi aku rela..aku redha dengan takdir aku..aku tahu dugaan ini memang harus aku harungi..aku tak boleh menyesal kerana aku patut sudah tahu apa akan terjadi di kemudian hari dan tahu bagaimana nasib aku jika aku teruskan jua..

aku tak pernah salahkan engkau..janga khuatir wahai sayangku..pergi lah engkau tunaikan hasratmu..aku pasrah..pasrah ya ALLAH..

T A K Z I A H . . .

26/08/2010...

takziah baby..tu jer yang mampu aku cakap..
kejadian jadi time aku nak bebruka puasa di sebuah restoran mamak di KANGAR, perlis..
phone berbunyi..
"didie ada dekat mana??Simon mana??untie call dari tadi tak dapat.."he's mom said..
"untie saya dekat kangar nak balik perak..Simon dekat poli ada event..kenapa untie??"i asked..
"siapa yang untie boleh call didie..papa dia sakit..ICU now..tolong untie didie.."she said..
"ok ok ok kita try call dyer then g tau..untie sabar kei.."i said..
then ak trus call tapi tak dapt..so try message.."b pick up phone mama,,papa sakit.."

after 20min dia call aku cakap dia nak balik..so mintak tlong lecturer hantar..
sampai jer rumah dalam pukul 12.oo a.m..my baby said.."papa b dah tak ada.."
time tu aku kat dalam bus..ya ALLAH..terkejut ada sedih ada simpati ada..semua campur sekali..so aku tenangkan dia..sayu hati aku bila dengar dia menangis..patut lar aku berat hati nak balik..siap call kaunter bus untuk confirm tiket..tak pernah pernah aku buat macam tu..then hati memang berat lar nak balik..hari tu aku buat semuanya tak jadi..

27/08/1010..

then sesudah sampai ke kampung halaman jam 0400 aku tido..bangun dari tido hati tak tenang..aku decide nak gak pergi kedah sekarang ziarah dia..nak berada di sisi dia..so aku cakap ngan mama aku nak pergi kedah..mama of cos terkejut..takkan lar..biar betul..aku menangis cakap nak pergi juga..then mama may be kesian tengok aku then cakap dengan Pak E ok lepas solat jumaat kita pergi;..

lepas solat jumaat dalam 1430 kitorang berangkat pergi kedah, Kuala Ketil tempat dia..sampai jer Kuala Ketil jam 1700 aku jumpa mama dia then peluk then cakap sabar kei untie..time tu semua perasaan ada..bayangkan aku masuk tokong Siam takut nya..selawat banyak banyak..sedara mara sure pelik tengok aku..tak lama pon aku duduk situ coz petang tu kitorng nak balik then juadah berbuka tak beli lagi..
1730 aku cakap nak balik kat mama Simon coz Pak E ada hal kerja nak buat..salam keluarga dia then gerak..sorry b orang tak boleh lama dekat situ..hope b faham kenapa..

p/s : ajal maut di tangan Tuhan..sudah di tentukan bila dan bagaimana cara kita mati..

Wednesday, August 25, 2010

sangat sayang awak..

b i'm sorry coz buat b sakit hati semalam..
orang tau b sakit sangat dengan kata kata orang..
i'm sorry b..

semalam gaduh lagi sebab aku tak puas hati dengan perangai dia..
tapi dia kalau tak puas hati dengan aku dia tak pernah nak buat sampai aku sakit..
jaaahhat an aku..kesian dia..kami hampir putus kowt semalam tapi aku cuba tak nak berpisah..aku cuba untuk kawal emosi..orang tau b dah banyak berubah sebab orang..orang minta maaf b..orang sayang b sangat..i love you so much dear..orang just nak b..tak nak orang lain..biar la apa orang nak kata..orang tetap nak b..biar laaa janji2 orang dengan ex ex orang..orang tetap dengan b..
only you in my heart now n ever..

UPDATE!
09/06/12
tu time hangat bercinta now tak ada dah..dye tak pernah buat aku sakit..ooppss sorry bukan sebab time bercinta aku backing dye..never..memang dye selalu buat aku menderita..before ni aku tak pernah menyesal kawan nan sesiapa tapi kau adalah orang kedua selalin ex roomate aku dulu yang dari kelantan tu..please laa..perangai korang dua memang sama tak pernah di untung,!!

Tuesday, August 24, 2010

gurl vs boy

*nak jelas click pada gambar

benda yang sama berulang..jumpa senyum last mesti gaduh..
sampai kadang kadang malas nak post dah..

hari ini habis je kelas Network Programming hati terus melonjak tak sabar nak habis..
sikit sikit tengok jam..bila nak pukul 1.00 petang ni..dengar je Cik Diana cakap "ok kelas setakat ni jer hari ini lepas raya kita sambung" terus aku kemas bag and salam tanda hormat then chow pergi cafe..

sampai cafe lepak jap dengan member lama sementara tunggu dia habis makan.kitorang tentu tak makan bulan puasa katanya.lepak dalam 20 minit macam tu berdiri lak tu..dia sampai jer dengan t-shirt kemeja berbelang merah datang ke arah kitorang tak sampai 5 minit jumpa and dia pon cakap macam ni "ok lar b nak balik ni sakit perut lagipun assigment tak print lagi"..pergh aku pun meletup lar..kalau ada hal jangan cakap dekat aku yang kau nak tunggu aku and tanya nak jumpa atau tak..jangan bagi aku harapan yang tak pasti dan kau sendiri tak mampu nak hadapi.

aku pun angkat kaki blaaa..lantak lar dia nak cakap apa..aku dah lar puasa..penat tau..dia sedap lar dah makan dah minum lepak lama lama..bukan nak ungkit atau apa tapi itu lah perempuan sayang punya pasal 3 jam pon sanggup tunggu tak merungut tak mengeluh still boleh senyum kalau si lelaki lambat..sayangkan..tapi cuba lelaki yang tunggu tak sampai sejam pon habis kita kena marah kena jerkah..kenapa lambat?? kenapa tak boleh datang awal ker?? penting sangat ker sampai lambat?? bertubi tubi soalan bontot pon tak panas lagi..

itu lah beza lelaki dengan perempuan..then tak habis lagi ni relax jap..then dia hantar mesagge cakap nak pergi print assigment aku pun kata ok jalan lelok..yer lar tak kan tak boleh consider..after tu jangan harap lar aku nak message lelok tanda protess kan kena buat macam tu..mmm entah la..

Monday, August 23, 2010

H A R I - R A Y A




yeaaayeaayeaaaa esok hari raya esok hari raya ... hahaha.. teringat lagu raya yang budak budak Cina comel comel nyanyi.. cutee jer muka tak bersalah nyanyi lagu rayaaa walau ada slang and sengau..tapi tak apa raya punya pasaaal apaa pon bulehh..hu3..tak saabaarr niee nak raya..naakk balik kampung halaman..syukur tahun ni dugaan tak menimpa terlalu banyak seperti dahulu..mama i am sorry if i have hurt your heart..i need u..i am sorry if i have shouted at u..i am sorry from the head to the toe..



nak duit rayaaaa..hahahha nak kumpul duit raya tahunn nii...wah tak malunya dah besar panjang pon nak duit rayaa..tapi tak salahkan belum berkahwin dan bekerja lagi..so layak dapaat duit raayaaaa..huhuhuhu..sukanya nak raya..dapat duit rayaa..then nak enjoy ngan awak larr sayang..baby i love u..nanti kita keluar jalan jalan pusing kl kei..orang nak berpesta berparty huhuhu..

p/s : selamat beraya dan bersuka ria
i love u..

owh no!!

bayangkan balik jer kelas penat ni dengan niat yang penuh suci ni..nak basuh baju katanya..duit syiling sebanyak rm2 aku kumpul dari minggu yang lepas habis macam tu jer..kononya nak lar basuh baju pakai machine..yer lar zaman dah moden so tak perlu nak kerah tenaga nak basuh baju..nak jadikan cerita aku dan teman sebilik ni bersungguh sungguh pungut kain baju yang kotor nak di basuh menggunakan serbuk pencuci DAIA harum dan bersih bersama sama dengan appatizernya SOFTLAN LAVENDER harum lembut dan suci,,huhuhuhu..market mesti lebih ahakxxxxx..punah harapan apabila machine yang di harapkan rosak..sedih..aku pon dengan marahnya ketuk tabung duit tapi tiada hasil..sedih ni..sudah jatuh ditimpa tangga..waahh gitu berperibahasa..:pp so apa lagi tepuk dahi lar..sotong dah habis stock macam mana ni tak kan nak pinjam dengan member plak..apa kejadahnya pakai sotong orang..huhuhu..dengan kudrat dari Tuhan aku gagahkan jua tenaga batin yang tak seberapa ni memberus dan memerah merah baju..
rendam rendam, gosok gosok, berus berus, rendam rendam, bilas bilas, perah perah, at last Alhamdulillah berjaya aku membasuh baju..wangi nya bilik..yer ar jemur kat dalam bilik senang mudah dan cepat tidak perlu takut pada hujan dan kilat hehheheheee..apa punya pemalas anak dara Puan Habasah ni..kuikuikuikui..

tamat sudah cerita pada petang nee,
continuee esok..

p/s : iloveyoubaby

Saturday, August 21, 2010

D U G A A N . . .


now dah 11 hari berpuasa..wow cepat nya masa berlalu, rasa macam baru semalam buka puasa beramai ramai dengan bestiesh dekat bilik.. (^_^) lagi berapa hari dah nak berangkat pulang ke kampung halaman..seronok sangat dapat jumpa orang yang tersayang tanpa perlu memikirkan hal hal yang bosan di perlis ni..("_") setiap hari selalu nak kena jumpa manusia manusia yang hipokrit tanpa ada rasa serbesalah langsung including me ok!! nanti dikatakan tak sedar diri pulak..ok back to the story actually nak cakap dugaan tahun ni sangat besar kerana tidak dapat bersama keluarga tercinta..ada orang yang di cintai pon tak dapat nak berbuka bersama mungkin dia tak tahu bertapa seronok dan indahnya bila kita berbuka dengan yang tersayang apa yang dia tahu bola bola bola kawan kawan then baru aku..wow aku yang no 3 bagus betul..kesian sungguh hidup macam ni..ok tak baik mengeluh katanya..argh persetankan itu semua macam dia tak pernah mengeluh lagi banyak kot..(@_@) ..
-------------------------------------------------------------------------------------

ni gemok my bestfriend bila sedang ada problem..seekor ibu kucing yang berjaya setakat ini buat aku senyum sampai kepala always, dia akan datang dan buat aku happy tak kira time tu dia lapar atau apa
ilydm gemok!!


bubu son of gemok..tapi dah mati kena langgar dengan jiran depan rumah, babun punya jiran aku langgar kucing kucing kau baru tau..aku dapat berita kematian after the day aku fail amik ujian komputer untuk lesen L kereta bayangkan dah lar fail tentu sedeh pluss tau dia mati lagi aku menangis tahap gaban..

i miss you bubu!!
cat the best ever i have..


mon and son tido sekali tak boleh blaahh hahahha..
bakul ini digunakan dalam pernikahan my sister yang mana entah coz banyak sangat yag dah kahwin boleh di katakan semuanya dah kahwin aku jer yang masih single terang tang tang..bukan andartu ok but still learning..
miss both of you too much dear cats..


-------------------------------------------------------------------------------------

take time..



---------------------------------------------------------------------------------------

mom i love you miss you need you
where you have been mom..
ilysfm
---------------------------------------------------------------------------------------
papa imissyousomuch
-------------------------------------------------------------------

menangis tiada guna kalau aku hanya mendiamkan diri..so better i think out of box..what should i do today..cos like our plan tak jadi..semua macam tak ada mood jer..haizz..baru dapat massage kereta dah habis..see what i'm feel is true..bosan..bosan tahap gaban..arrrrrgghhhhhh!!!!!!!!!!mengucap didie..bulan puasa ni banyak dugaaan dia..sabar je lar..mengeluh???shitt mana ada aku mengeluh..bosan lar..ye aku tau ko dah susah payah made a call tapi still hampa jawapan dia..tapi tak salahkan mengeluh..nak berbuka puasa dengan ko memang tak ada dalam diary nampaknya..may be after grad belum tentu dapat..how pity me..teeha may be kita senasib..

mari mari . . .

mulakan dengan basmallah..
terasa nak berposting pulak..tapi dengan rasa sabar aku terus mencuba dengan browser di mozilla tapi apa kan daya sever malam ni mungkin agak busy..jadi aku dengan basmallah cuba di google chrome.. alhamdulillah aku berjaya browser di google chrome..aminn.. sangat bosan dengan tak boleh nak tido.. jadi mari berblogee blogee dan bergigi.. muahahaha.. stupid sungguh rasa diri ini..arrrrrrgghh!! sungguh bosan rasa .. want being someone lar.. but what kind of it?? blurrr

Thursday, August 19, 2010

mualaf...

sedang bingun bila memikirkan hal ini..macam mana caranya untuk membentuk seseorang tu yang niat di hatinya ingin memeluk agama yang satu iaitu ISLAM..aku tak banyak dari segi pengalaman tapi kalau nak bantu satu dua mungkin mampu lagi..tapi bila memikirkan aku sendiri tak hidup macam orang muslim macam mana aku boleh mengajar dan menunjukkan bahawa ISLAM itu suci dan mulia..malukah aku apabila memikirkan kembali..?kuatkah imanku..?mampukah aku..?aku butuh petunjuk..m
ana perginya sifat ISLAMIC aku..bagaimanakah selepas hidupnya seseorang mualaf ini apabila bersama aku..sedih rasanya apabila mengenangkan nasib di kemudian hari..sedih rasanya..tapi itulah manusia yang goyah pendiriannya..hanya memikirkannya untuk sementara..bila rasa sedih baru tahu erti kesedran bila seronok alpa dengan duniawi..argghh!!!!!

apsal sengal sangat..??

bosan lar hidup hipokrit macam ni..
bosan nak buat baik dah..asal semuanya tak kena asal semuanya macam aku yang salah..bosan dengan pandangan yang penuh kepura2an..
tok sah nak buat baik kat depan aku kalu hati kau tak ikhlas..aku tak perlukan..aku dah letih dengan mainan duniawi korang ni..sakit lar kalau macam ni..hati aku tak boleh terima..orang kata kita kena berprangsaka baik..tapi kalau macam tu ko tunjuk muka ko dekat aku..tak payah ok!!what should i say??suppose i do??u tell me??perlu aku cakap owh macam ni lar..macam ni kena buat..tak lar..aggghh..persetankan itu semua..aku memang jahat..hati aku memang busuk..so kesah tu semua??nggak!!
aku nak rehat dan aku rasa dari aku kutuk ko macam2 baik aku jauhkan diri aku buat sementara waktu..ko tak sakit aku pun tak sakit..so adil ar kan..aku tak nak nanti dikatakan depan baik belakang macam haram..dari aku mengata lebih baik aku coretkan dalam blog ni..sebab tak ada sapa nak baca..betul tak??so please kalau ko boleh jauh please do it..

Wednesday, August 18, 2010

k e n a p a ? ? ?

kenapa lately ni aku selalu mimpi pasal dia..
dan kenapa mesti dia..
semalam mimpi lagi..
tapi dalam tu kitorang baik.
tak pernah lagi kot mimpi kitorang gaduh..
sedangkan dunia reality aku tak boleh tengok dia..
kenapa mengapa entah aku sendiri tak faham..
mungkin Tuhan nak tunjuk memang dia yang layak..
MUNGKIN..

Sunday, August 08, 2010

M Y R O O M A T E . . .


SHE A GIRL..
of coz she a girl if not xkan dia satu bilik dengan aku..kan??
muahahha..i hate like u along..
whatever they want to say because i know u well than them..so let them be..
even i know u have talk about me to others i don't care..
coz i also talking about u too..hahahahha..
its fair right..??
so for your information i juz need u know that i need allowed u in our room..hhahahha..
undestand???

UPDATE!!
09/06/12

never never and never again.. selama ni aku dah banyak berbuat baik dah berlembut sampai satu tahap ko dah boleh berambus..dekat mana mana tempat kalau ada jer ko sure orang yang dekat dengan ko akan sengsara..cukup 2 tahun aku sengsara kawan dengan kau..sekarang hidup seronok bebas tanpa kau.. sekarang ko dah boleh berambus budak tak tahu malu!!!! macam mana aku boleh kenal dengan kau pon aku tak tahu.. kesian giler dengan kau ni..

P U L A U P I N A N G





ini sebahagian rakan2 yang pergi Penang..kami semuanya 6 buah kereta yang pergi kira2 9 girls and 19 boys..semua kereta itu ditaja oleh Uncle Kereta Sewa yang berjaya di Perlis..so u guys kalau nak sewa kereta dekat Perlis dont forget give me a call..murah kereta pun baru..viva paling laris dan cantik huhuhuhu...

p/s : picture ni di ambil sebelum movie..

ONG BAK 3 midnight 160710..hahahha best gler tapi itulah dye kitorang tak dapat tengok dari mula b'coz member yang pegang tiket ni pergi dating dulu..adeh..so hampeh laa u guys..
but its ok b'coz kitorang still nengok pada mula..tapi yang funny nyer kitorang habis jer menonton ayat pertama yang keluar dari mulut kitorang but not me said, cerita apa ni tu lar aku dah cakap tengok mantra tak nak..tak nak sokong filem Melayu..hahahha amcam menyesal tak rasa..ahakxxxxx..


170710

the most part i cant wait is mandi pantai lar mana lagi..huhuhuhu..best gila when my husband but not yet be..hehehehe..kena tanam dengan budak2 ni..hahahaha..kesian dia kena buli..jahat korang ni..adeh...but it was so fun..balik jer dari mandi semua tangan gatal nak pergi shopping..yeaaa Gurney Plaza and Queen's Bay thankz sangat b'coz ko habiskan duit aku..adeh..

teeha kau paling semangat sekali time shopping..kalau dia buat sale semua kedai wajib masuk..muahahhha..but seronok sangat time shopping dengan orang tersayang..FUN!!
petang tu semua balik keletihan kesian dekat driver b'coz kena tahan mata dari tido agar dapt bawa balik semuanya dengan selamat..credits to driver including me..hu3..

p/s : mama jangan marah yah pergi bukan seorang je girl hehehhe..



Friday, August 06, 2010

lelaki..

kenapa lelaki bila dia mahu sesuatu sure dia akan baik dengan kita??
dia tak kisah time tu mood ok atau tak..
bila kita tak bagi cakap tak sayang..
then bila dah bagi kita pulak kena marah..
UNFAIR!!but itulah girl terlalu sayang kena marah macam mana pun still smile..
ugghhh!! stupid!!

p/s : i'm boring..

Thursday, August 05, 2010

hye awak berbaju kemeja putih..

juz wanna say i like ur face..
saya suka muka awak sebab so melayu ar..
awak manis..
awak smart berbaju kemeja putih berlengan panjang dan bertali leher..
awak nampak neutral..
saya suka tengok muka awak...
tapi itu lah i'm taken..

p/s : hye awak..