| SAHABAT |

Monday, January 06, 2014

shopping barang baby part 3

selamat pagi uolls..

hehehehe shopping lagi ... ye la dah nak bersalin ni kena la siap kan barang barang yang penting dulu..tapi SB rasa macam beli menda yang tak penting lagi..hehehe tengah ada budget lebih ni apa salahnya beli awal..nanti dah tak ada susah pula nak kumpul balik..tak gitu.. hehehehe..macam ni cerita nya sebab SB dan Encik Askar beli barang baby secara tak rancang..hari sabtu lepas balik dari opis SB call Encik Askar kononnya nak minta tolong dia keluarkan ayam untuk masak tengah hari..kononnya laa..hahaha pastu SB cakap la dekat AEON seksyen 18 ada uji bakat bintang mencari bintang..nak tengok tak..Encik Askar dengan gembira macam bawa budak budak pergi jejalan pun cakap la nak pergi..so SB pon balik rumah mandi2 solat zohor masukkan balik ayam at peti ais yang kononnya nak dimasak pada tengah hari tu tapi tak jadi..lepas tu baru kitorang pergi jejalan..lepas dah berejam at Aeon kitorang dah tak tahu nak buat apa..nak beli barang baby macam tak ada sale je masa tu..then kitorang decide balik..tengah nak balik tu nampak pula satu kedai smart baby dekat tepi jalan..ok singgah kejap la nak tengok2..tengok je laa..sebab barang dia tak banyak yang SB nak n mahal giler..so kitorang pon keluar..and teringat pula ada satu kedai baby besar..manjaku baby kot kalau tak silap..kedai tu baru je buka at ipoh ni..kalau at KL dah lama bersepah..hehehehe..so kitorang pon pergi la kononnya nak tengok tengok juga..macam panjang lak entro dia..hahahha

then masuk kedai tu terus shoot bahagian stroller dengan car seat..niat di hati nak beli baby baht tub jer..then tengah tengok car seat Encik Askar pun berkenan dekat satu car seat ni..harga pon ok murah jer sebab time tu ada offer 20% plus 5% sebab SB member manjaku baby..dapat la potongan lagi 5% hehehe..so total car seat RM 224.00 and plus baby bath tub RM 18 so total memang tak lari budget la..sebab SB buat budget untuk car seat RM 300..

ini la car seat yang dikatakan yg depan tu boleh laras nak besar mana..
jambu anak SB nanti kihkihkih
bath tub ni untuk baby kei..
tapi yang SB terkilan gila adalah pasal stroller..ingat tak SB ada update pasal beli stroller..dekat situ ada pattern lebih kurang dengan yang SB punya tapi lagi cantik and murah beza RM 30..sobs sobs rasa nak nangis je masa dekat kedai tu..Encik Askar kata tak apa la rezeki baby mungkin bukan stroller yang tu..jadi kitorang belikan baby car seat yang comel untuk baby..kali ni SB bagi Encik Askar yang pilih corak and segalanya..sebab dia pandai sikit babe2 untuk corak2 ni..so SB tekad lepas ni kalau stroller tu memang baby pakai SB nak upgrade yang cantik sikit..kira nak tebus balik dekat baby..hehehehehehe..

set tilam tempat baby tidur pon mama dah buatkan..tq opah..baby tak sabar nak tidur dekat tilam empuk tu..

SB nak biru tapi tak apa la hijau pon cantik juga :D
so ada macam macam color untuk barang baby..ada biru ada merah ada hijau ada oren hahahahahha..colorful la anak SB nanti..ahahahaha

shopping barang baby part 1
shopping barang baby part 2

0 BISING BISING: