| SAHABAT |

Saturday, January 04, 2014

shopping barang baby - part 2

assalamualaikum,

now SB dah 32 minggu.. so far banyak dah barang barang baby SB dah prepare..barang untuk hospital pon SB dah siapkan..dah tak sabar nak jumpa si kecil yang selalu buat pundi kencing aku tak duk diam..yang sering buat perut SB ke kanan dan ke kiri yang sering jadi peneman aku di kala sunyi..ummi tak sabar nak jumpa kamu sayang..ummi harap sayang ummi ni sentiasa sihat sejahtera..

ok back to the topic...kalau korang baca entry at atas tu for sure la SB nak cerita tentang barang barang baby yang SB dah beli..alhamdulillah awal tahun ni bonus masuk mencurah mencurah even GST sekarang dah start..owh kerajaan please laa..nak naik boleh tapi biar la berpada pada..ingat lah yang kami at bawah ni tak pernah merasa senang kalau yang kat atas selalu mengaut keuntungan..ok tetiba terselit politik..hehehehehe..ingat tak SB ada bagi tahu yang Encik Askar dah aim stroller yg comel untuk baby tapi ritu boleh habis stroller nya..so semalam SB n Encik Askar kononnya nak survey survey dulu stroller lain untuk baby..tapi dah alang alang ada yang murah and tengah promotion tak habis lagi..kitorang decide nak beli terus stroller untuk baby..sementara budget tengah nak ada ni..nak tunjuk gambar lupa pula nak amek semalam..cari at internet model yang aku punya tu tak ada mungkin model lama kot..hahahha..aku decide amek warna merah sebab jantina baby kitorang pon tak sure lagi..so nak selamat SB dengan Encik Askar pilih warna selamat..hehehhehe..kitorang pilih brand sweet cherry c275 harga tak mahal dalam rm 172.00..actually SB yang pilih stroller ni sebab murah and tak besar sangat..kalau Encik Askar dia nak amek yang mahal sikit sebab dia berkenan hat yang lain..yang tu mahal sikit even pakai duit Encik Askar SB tak rasa berguna sangat nanti..so SB cakap dekat Encik Askar baby bukan nak duduk sangat dekat dalam tu..sebab SB dah belikan baby ERGO baby wearing..and kakak kakak SB kata baby memang tak selalu duduk dalam stroller..so decide beli yang murah dulu..in case kalau tak elok nanti ada rezeki lain kita beli yang lain..tak gitu..hehehehe..lepas tu ingat nak beli sekali car seat..tapi dah Encik Askar kata tak payah beli lagi sebab tak tau lagi nak hantar baby dekat sebelah rumah atau jauh..kalau setakat hantar sebelah rumah tak perlu kot nak car seat..kata Encik Askar la..hehehehe..

SB punya yang warna kelabu tu..hehehhe
then semalam dekat opis SB usha usha pula breast pump tommee tippee sebab tengah ada sale dekat mybbstore.com sampai 5 jan ni..tak mahal satu set just rm 169..dalam tu ada:-
ini la barang barang yang SB dapat..
bayar untuk set breast pump je yang lain semua free gift..

- TT CTN Breast Pump Kit
- TT CTN Disposable Breast Pads

- TT CTN Milk Storage Pots

- TT CTN 260ml/9oz (Twin Pack)

- TT CTN Milk Storage Lids


so tengah murah SB grab la satu lagi pon ada free botol susu 9 oz jimat dah at situ..and hope breast pump ni bersesuaian la dengan SB....

and barang barang keperluan lain macam barang mandi baju set ubat ubat alhamdulillah dah beli even belom complete lagi..and barang untuk SB berpantang pon belom sepenuhnya complete in syaa Allah akan cuba di completekan sebelum SB 9 bulan..hehehehhee..sikit sikit lama lama jadi bukit :D


0 BISING BISING: