| SAHABAT |

Friday, November 15, 2013

shopping barang baby ..

selamat pagi u olls..ok sebab SB taip menda ni time pagi kalau korang baca malam korang tukar la kepada malam..hehehehe..nampak tak sepotong ayat kat atas tu mengatakan aku nak tulis entry kali ni pasal shopping barang baby..sekarang SB dah ada beberapa list yang dah di senarai pendekkan .. nampak macam banyak kan..hahaha biasalah first time nak jadi mak orang..excited dia kemain laaa..hehehe

so far aku dah beli sikit sikit barang baby padahal baru start minggu lepas aku membeli belah..mahu taknya kalau aku nak tunggu expo baby dekat ipoh ni memang tak akan la ada nya..selalu yang ada expo perabut perabut perabut..bosan tahu tak bosan..cer sekali berkala kala korang buat expo baby dekat ipoh ni..nak juga merasa ..kalau nak pergi ke kl semata mata nak pergi expo baby..dah tentu tentu beratus ratus duit yang akan mengalir tanpa henti..duit perjalanan tu aku dah boleh dapat stroller yang besar dan cantik..hehehehe..tetiba terluah an perasaan tak puas hati ni..hahahaha..

maka dengan ni SB dah pun membeli beberapa pasang baju baby dengan harga rm49.90.. dapat la 3 pasang rompers sekali dengan topi n stoking and 2 pasang jumper suits..murah tak..haaa ni pon sebab reject shop buat promotion buy 1 free 2..dalam setiap set ada dalam 3 pasang baju..mahu taknya kan dah nak akhir tahun ni so banyak la kedai2 buat promotion..di sebabkan aku tak tahu jantina baby ni apa so SB and Encik Askar rembat color yang selamat je la..putih biru n hijau..bulan depan dah tahu jantina baby baru SB and Encik Askar akan beli ikut gender baby..time tu dah sure akan banyak promotion kan..hehehehehe..duit dah simpan sikit sikit untuk barang baby..sekarang ni usha usha dulu..

sekarang ni SB beli mana yang perlu dulu jer..lepas dah tahu gender baby baru SB beli kaw kaw punya hehehehe..tapi ikut keperluan juga laa.. :D sebab baju untuk new born SB dah prepare banyak so lepas ni ingat nak beli barang barang untuk susu and travel..Encik Askar pon dah aim stroller yang dia nak untuk baby first dia..SB follow je sebab Encik Askar kata beli mahal sikit laa mana tau boleh guna untuk yang kedua n ketiga..wink wink korang mesti faham maksud dia..hahahaha..

memang SB nak angkut semua...
tapi tak tahu jantina so amek putih dulu..
Encik Askar ni memang dari hari tu nak beli stroller eksited lebih..rupanya
dia dah aim stroller mana dia nak..
SB memang geram betul tengok kasut kasut baby ni... comelnya 


p/s: bila la nak ada warehouse baby dekat ipoh ni...

0 BISING BISING: