| SAHABAT |

Thursday, November 21, 2013

hobi memasak!!!

kalau dulu masa bujang aku memang tak rajin nak masuk dapur..kalau lapar sekali pun aku masak maggie jer..tak pun telur dengan kicap..tapi sejak dah kahwin ni kerajinan aku nak masuk ke dapur sangat meluap luap..mahu taknya selain kasih sayang Encik Askar nak kena jaga perut dia pun kita nak kena jaga juga..kalau perut dah terjaga semuanya pasti akan bertambah sayang..tak gitu..hehehehehe..so since dah kahwin ni kerajinan nak buka resepi resepi online ni sangat la rajin..kekadang tu share dengan kakak kakak SB resepi yang mama kitorang selalu masak..dulu waktu kecik kecik kalau masuk dapur selalu kena halau..tu yang dah besar panjang jadi malas nak ke dapur..tapi tidak sekarang..hehehehhe...

then lepas tahu SB preggy sifat rajin tu terus jadi tak rajin..selama 4 bulan kitorang makan dekat luar..hehehehe..jangan salahkan ibu yang mengandung..hehehe..tapi kerajinan tu datang balik lepas 5months..dan menjadi makin rajin..sampai Encik Askar dah kenyang nak muntah SB soh dia makan masakan yang kedua pula..hehehehe..siapa suruh rela hati nak jadi juri masakan..hahahahahhaha..

korang jer layan jer la gambar kat bawah ni..masak ikut tekak sendiri tu jadi macam ni..hahahaha..

daging masak black paper - first time masak :D
kentang goreng black paper
telur goreng
butter prawn.. sedap giler wei ;p
nasi ayam - first time masak juga ni..
tak sangka menjadi
alhamdulillah..
gambar gambar lain aku tak sempat masak sebab belum sempat nak amek Encik Askar dah ngap dulu..lapar katanya..hehehehe..and maaf la atas kekurangan kualiti gambar itu semua..BB den calor dekat camera..sedih pedih..nak beli yang baru malas..huhuhuhu..

0 BISING BISING: