| SAHABAT |

Thursday, October 17, 2013

#01 - baby stuff review...

fuh sejak dah mengandung 5 bulan ni bakal bakal ibu mesti tengah dok usha usha barang barang baby dekat online kan..survey harga kat market dengan online.. hahahaha tak ketinggalan SB pun sama..SB dah usha2 sejak pregnant 3 months.. biasala excited nak dapat baby pertama dalam hidup SB n Encik Askar..minggu lepas raya haji orang balik kampung kitorang dating dekat mall..hehehe survey barang2 baby..excited bonar Encik Askar nak itu ini..katanya tak sabar nak beli..hahahaha..tak pe duit walid kan hehehe ummi ok jer...hahahaha..

so SB dah search la apa baraang nak beli untuk baby nanti..setakat ni yang SB dah beli..baby wearing..  SB beli dari produk ergo galaxy..nampak selesa dan memang sangat selesa sebab before ni sisters SB pakai dari anak dia lahir sampai anak dah besar and now 2 tahun and still pakai.. my sister cakap senang baby wearing ni sebab kita nak pergi mana senang nak kawal and baby akan dekat sentiasa dengan kita..kalau stroller pon senang juga tapi apa yang SB tengok stroller biasanya susah nak bawa pergi mana nak2 kalau mall yang tak ada lif and tangga bergerak tu..(escalator) hahahha..dan akhirnya stroller itu akan jadi tempat gantung baju mak mak ..hahahaha..

ni la baby wearing yang SB beli untuk baby nanti..
ehsan makcik gugle :D

and SB ada search juga sama ada nak beli playpen atau baby bean bag.. kalau nak di ikutkan SB prefer bean bag baby ni..sebab kalau kita engok comel jer and lagi satu kalau baby duduk kat bean bag ni sure tak jatuh sebab nampak an tengah tu..tu akan protect baby dari jatuh..and bean bag ni pon lembut n selesa..kalau siapa pernah ada bean bag dewasa tu..macam mana rasa best tak kalau kita lepak kat bean bag sambil tengok tv..best kan..and kalau playpen SB dok fikir balik..baby nanti for sure akan tido dengan SB n Encik Askar jer..nak suruh baby tido sendiri alaaa..rindunya kat baby nanti..hehehehe..and end up playpen tu akan menjadi tempat kumpulan baju baju yang malas nak di lipat hehehehhee..


ok yang ni dulu nanti next trip baby stuff review hehehehe..

0 BISING BISING: