| SAHABAT |

Thursday, September 19, 2013

mengandung dan suami tiada di sisi...

assalamualaikum w.b.t u olls..long time no see kan..and dah lama tak mematahkan jejari runcing di atas papan kekunci ni since gambar gambar dalam blog SB habis hilang dan yg tinggal hanya gambar ayat2 suci Al-Quran jer..subahannallah..sesungguhnya Allah itu maha besar..

now dah masuk bulan 9 means dah 4 bulan SB bergelar Mrs. Askar.. hehehehe..dan 16 minggu SB bergelar mommy-to-be.. cepat je masa berlalu kan..since SB mengandung anak yang pertama ni macam biasalah alahan orang mengandung ni macam macam..setakat ni SB nya alahan ok lah..cuma morning sickness SB tak macam morning sickness dia more kepada every time sickness hahahaha..nak nak kalau SB minum air yang bersusu and nasi lemak..confirm muntah..tapi makan apa pun mesti SB akan muntah balik..sampai satu tahap kena marah dengan nurse berat badan SB menurun 4 kg..sepatutnya naik setiap bulan 0.5 gram ni lain pula jadinya..huhuhuhuhu..mungkin baby nak jadi macam walid dia kut badan kurus makan apa pun kurus..hahaha..

and maybe sebab mummy dia terlalu rindukan walid dia..ye la Encik Askar kena pergi kursus selama 2 bulan..so bayangkan lah mak buyong ni duduk sorang diri selama 2 bulan dengan baby dalam perut..hari hari berendam air mata..sampai 4 hari SB demam..demam rindu agaknya..tapi alhamdulillah kebah semula bila weekend Encik Askar dapat cuti and balik rumah tapi itu pun kekadang jer hari tu balik pun sebab cuti peristiwa kalau tak memang tak dapat balik sobs sobs..memang betul demam rindu la tu..yer la sayang anak ditangan tangankan, sayang bini di tinggal-tinggalkan..siapa la yang buat peribahasa macam tu..sangat tak suka..sobs sobs..

then nak hilangkan rasa rindu yang teramat dan daripada sentiasa berendam air mata..SB banyak mengaji..tapi kekadang kalau tak tahan masa mengaji pun SB tersedu sedu menangis..agaknya sejuk perut mama SB mengandung kalau dia tengok anak dia mengaji sampai menangis..padahal hahahaha..

p/s : tak sabar nak tunggu bulan 12 ni..nak scan tengok jantina baby hehehe..

4 BISING BISING:

Noor Suraya said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

huuu..sabaq la na??
masa ngndg anak sulung pon..keja sy ngs ja bila asben xdak....sedih..rasa malang sgt diri ni.hahahahahha..
la ni ngndg anak kedua,dah tak ngs dh..hihi..bkn tak rindu..tp sbb dh ada anak,jd kawan,takla boring sorg2..byk benda lg nk kena buat n pkiaq.heheheheheheh...nanti kita biasa ngn suma ni.percaya la..cuma kdg2 sesekali TER merungut jugak...besala...org biasa..

dewi mardhiah Zainal said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Noor Suraya sedihkkan kak..kadang tak nak la menangis kat dia sebab kesian dia penat2 kat sana pastu kita call nangis2 rindu..mau tak pening dia..tapi tu la bila dah dengar suara dia air mata ni otomatik kuar..best nya dah nak masuk anak kedua congrats kak..mungkin sebab saya duduk sorang then bosan kat rumah tak ada siapa..kalau ada suami senang nak berborak..ni dia kat sana huhuhuhu..sedih..

Noor Suraya said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ya..akak paham sgt.hehhehe..dah pnh lalui....n skrg pon lalui lg..cmtu la dh kawen ngn askar...padan muka.hahahahahahhaa....lawak ja....
tapikan,sebenaqnya tu yg akan jadikan kita kuat..percayala...dulu kan,rasa cam takleh ja nk jaga anak sorg2...kami PJJ....dia kt bentong,akak kat selangor...ni dah sarat,keja lg,ulang alik p hntq anak,keja,duk rumah urus anak n rumah..tapikan,secara tak langsung latih diri kita yg nak jd mak ni jd kuat..yala..anak kita bukan kecik ja smpi habis...dia makin besaq..mcm2 lg kita nak lalui nanti.ha...so,kita lebih kuat nanti.percaya la.....sbb tu akak rasa,kita ni selain BAKAT yg pada akak takdak bg manfaat kat akak maybe akak jauh drpd kem,kita kena ada komuniti cmni la kat blog..alam maya supaya kita leh berhubung n bg semangat sesama kita sbbnya,pa yg kita lalui sama ja...kena tgai laki bila p operasi atau kursus.hehehehehehehe.....sekurang2nya kta tau,kita tak sorg lalui suma ni..ramai lg.ehhehee

dewi mardhiah Zainal said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Noor Suraya akak dah berapa bulan sekarang ni..tu la kan padan muka kita ni kahwin nan askar..nak kena tabah macam diorang..sampai kadang2 tu orang cakap kat dia nak ikut gak dia masuk hutan kuar hutan..jadi tukang masak dia pun tak pe la..tapi apa kan daya..memang tak akan dapat punya..hahahahhaa..nasib baik laki orang jlj so tak ada masuk kuar hutan sangat..fuh..hehehe..tu la orang terfikir juga kalau nanti dah ada anak dia kena g kursus atau operasi macam mana la nak tempuh ..hope di permudahkan la..amin..BAKAT lagi la..sepanjang orang kahwin ni tak pernah lagi join BAKAT..hehehehhe..