| SAHABAT |

Thursday, June 27, 2013

mommy to be

assalamualaikum u ols selamat ceria di hari hari yang mendatang..sejak berkahwin ni SB so busy dengan semua benda sampai tak ada masa nak update blog..padahal tak ada buat apa pun tapi entah tak ada mood nak buat..mood tu asyik terperap jer..and tak lambat lagi untuk SB say thanks pada mereka yang hadir pada majlis kecomelan SB and Encik Askar..alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar even hujan sikit time dekat rumah Encik Askar..hujan rahmat katanya sebab before tu panas terik..

but since balik dari honeymoon hari tu SB keep mual2 then sakit kepala lepas tu apa lagi lari ke toilet and uuwweerrkkk... kemuntahan la SB..tapi SB tak ada la fikir apa apa sebab terlalu awal kan..then seminggu dua lepas tu SB muntah muntah lagi..ok ini dah melampau asal bangunj tido jer SB akan muntah..sampai opis SB akan mengantuk dan tidur..so SB beli UPT and check tapi negative..ok even sedih SB cuba cakap dengan diri sendiri mungkin tak ada rezeki lagi..then SB tak fikir apa apa..esok tu muntah muntah lagi and rasa buah dada membengkak then perut rasa sakit sangat..Encik Askar risau and kitorang pergi check dekat klinik..doc cakap symptom memang ada tapi mungkin terlalu awal and waktu period SB pun belom sampai lagi..so sekali lagi buat UPT and doctor cakap negative and suruh datang balik 22/6 sebab dia nak tengok SB datang bulan atau tidak..kalau datang mungkin ada infection and kalau tak datang kemungkinan besar SB pregnant.. boleh bayangkan tak SB nak tunggu tarikh 22 tu macam nak tunggu sesuatu yg bertahun tahun lamanya..

tunggu punya tunggu SB pergi balik klinik yang sama pada 23-24 macam tu la sebab SB dah lewat berberapa hari and perut SB keep sakit sangat macam ada orang tarik SB risau kalau kena fibroid jer.sebab .before ni jadual datang bulan SB memang teratur..

then kali ini doc tak buat UPT dulu doc terus scan and doc cakap dia tengok ada benda hitam macam biji anggur and kemungkinan itu karung baby and dia tak berani untuk kata itu karung baby sebab terlalu awal and doc suruh SB datang balik 8/7 ni and lagi sekali SB buat UPT and result nya samar samar tapi dalam mas lima minit line kedua dia makin pekat and after that doc bagi makan acid folic untuk vitamin..so SB harap itu adalah baby SB and Encik askar sebab lepas tu SB ada buat UPT and kesemuanya ada double line..


gambar tak berapa nak cantik

0 BISING BISING: