| SAHABAT |

Tuesday, March 05, 2013

http://www.emocutez.comDoaku untuk mu Encik Askar

assalamualaikum wahai warga blogger sekalian..lama tak menulis ini pun senyap2 curi masa nak berblog..hehehe sekarang sedang sibuk pasal Lahad Datu hope para pejuang kita pergi dan balik dengan selamat..perang habis-habisan jangan di sia2 kan setiap darah yg menitik..

Sebelum itu tahniah kepada SB atas pertunangan dengan Encik Askar..suka sangat bila dapat tahu mama dah sediakan baju untuk bertunang masa itu..dari A-Z mama yang uruskan tq mama i love u so much..and to all my sister tq so much kerana make up kan SB jadi seperti pengantin :D hehehehe..mahu tak nya pakai baju kahwin mama SB dolu dolu..tak ke macam pengantin hehehe..seronok adikmu dapat kakak kakak yang vogue gitu...hehehe..i love my sisters...

tapi yang sedihnya baru sehari bertunang SB dan Encik Askar dah di uji dengan berita Encik Askar akan di hantar bertugas di bahagian perairan...berat hati nak melepaskannya..bertambah berat bila dapat berita Lahad Datu di ceroboh dengan warga yang dari mana datang nak tuntut tuntut bagai dengan sekarang kita Mlaysia dah diistiharkan perang..boleh bayangkan tak apa yang SB rasa ketika itu..dengan tak boleh contact dan tahu perkembangan Encik Askar..hanya dengan Allah sahaja SB dapat mengadu domba..dengan tak boleh nak tahu sama ada Encik Askar kena pergi ke sana atau stay dekat pulau tu..pulau tu pon SB tak tahu tempat nya macam mana..entah berperang juga ke or tak..semua SB mampu berdoa agar Encik Askar pergi dan balik dengan selamat.. last message Encik Askar.. "sayangku, tunangku yang di kasihi, papa janji akan pergi dan balik dengan selamat.. doakan untuk papa dan kengkawan kei sayang..lepas papa balik kita pulun settlekan untuk majlis besar kita.." sayangku kalau engkau tahu apa yang bermain difikiran ini..hanyalah mahu kau pulang dengan selamat itu sahaja..

esok besday kita bersama and esok juga tarikh bulan perkenalan kita..orang nak wish awal awal kei..

SELAMAT ULANG TAHUN ENCIK ASKAR..
harap awak panjang umur dan di murahkan rezeki.. moga jodoh kita berdua berpanjangan hingga ke akhir hayat kita..amin...

23.2.2013
pertunangan kami :D

SB tak sanggup nak dengar berita yang sedih pedih..please Encik Askar..ku doakan dikau pulang dengan segera..amiinnn..

0 BISING BISING: