| SAHABAT |

Sunday, June 10, 2012

http://www.emocutez.com suka duka kau dan aku

olla selamat hari minggu to u olls yang sedang beraktiviti dengan family kengkawan and bf/gf korang.. Congrats to Germany menang 1-0 dengan Portugal.. memang layak pun.. ohw Mario Gomez tq a lots.. :D

actually bukan ini yang SB nak cerita tak ada kena mengena pun dengan entry hehehe.. tadi stelah penat berjogging jogging di blog blog military teringat pulak kenangan bila nak keluar dating dengan Encik Askar kesayngan SB ni.. macam macam kitorang tempuh asal dapat jumpa.. siap kena marah kena jeling semua ada.. tapi tengah bercintakan tak kisah semua tu janji kitorang dapat berjumpa.. SB teringat suatu hari tu time SB ada game dekat Nilai and kebetulan Encik Askar bertugas dekat Kem Terendak.. so macam tak jauh sangat la Melaka dengan Negeri Sembilan kan sebelah jer.. tapi kalau naik kereta ni Encik Askar boleh bantai datang naik motor.. adoi Tuhan jer tau risau nya SB time tu..

Alhamdulillah Encik Askar selamat sampai.. dah sampai tu hati ni pun berbunga bunga laa.. and nak bergame pun tenang sikit.. kan sayang kan.. hehehe..comel je datang dengan kepala botak.. kiss sikit kepala botak tu selalu datang kepala kotak hari tu datang kepala botak.. i like orang botak botak ni.. *ok gediks jap*..

tu tak nampak macam ekstrim sangat kan.. tadi kata tempuh macam macam.. ha ni baru nak cerita.. lepas habis jer game dekat Nilai team kitorang pun kena gerak tengok game lain dekat N9 juga tapi tak hengat la nama tempat tu.. nak dijadikan cerita dekat game tu ada member2 seperjuangan Encik Askar jadi pengadil kat situ so senang la untuk Encik Askar follow bus team kitorang.. hati ni dup dap juga sebab Encik Askar bukan jenis suka merayap so tak tahu sangat jalan jalan kat situ siap sesat sesat bagai aduiii Allah jer tau perasaan SB time tu macam mana..ok Encik Askar tu kan askar tahu la dye nak survive macam mana..hello juga oit he is my boyfriend ok and i do love him so much..sure la aku risau tahap gaban kalau orang yang tersayang jadi apa apa..dengan line telephone time tu memang stock kena maki jer la.. kejap jer ada lepas tu tak ada langsung.. SB ni dah risau tapi dalam masa yang sama sempat juga usha usha abang abang askar ada yang tengah lawan ada yang jadi pengadil..nasib dorang tau aku awek siapa.. melepas laaa..potong betol.. :D ok back to the topic hehehe so sampai jer bus kitorang kat situ Encik Askar pun sampai..bersyukur lagi dekat Allah..selamat semuanya.. then dating nan Encik Askar laa time tu tak kuasa aku nak nengok game yang lain hehehehe.. tapi sir aku dah jeling jeling tajam dah.. aduhh seram ni..buat buat tak nampak jer laa.. orang lain bawa awek follow sekali tak per.. aku tak boleh tak seronok la :D

dapat tempat kedua :D
kurusnya laki aku.. teruk yer sayang dekat kem :(
lepas habis dekat game tu kitorang pun siap siap nak balik hostel dekat Nilai yang diorang dah sediakan before balik ketempat masing masing esok hari.. before balik tu kitorang singgah cari kedai makan untuk makan.. yang SB dah risau macam mana dengan Encik Askar dye tak nak balik kem dye nak follow nak keluar dating berdua jer malam tu..sebab kitorang dah berapa bulan tak jumpa.. tak puas jumpa katanya.. awok dekat situ dah risau dengan sir lagi Encik Askar lagi.. then tanya member macam mana..member cakap follow jer laa..then SB cakap nan Encik Askar ok.. awok risau sebab dye naik motor kalau naik kereta wa tarak hal lu nak follow belakang.. sampai kedai makan SB tanya sir SB yang kedua nak tanya sir yang pertama takut :D .. jawab si sir kedua "saya tak tahu kamu kena tanya sir lagi satu" ok SB dah tension kat situ.. masa tu baru nak ingat Allah bagai semua doa ada.. SB suruh Encik Askar tunggu dekat Nilai kesian dye dah la malam motor pun amcam semput jer.. so dye pon tunggu SB dekat Masjid Nilai time tu 10 malam dah.. yang SB dengan team dekat Seremban lagi sampai pukul 12 malam lebih bayangkan berapa lama Encik Askar tunggu.. tu la kalau dah sayang apa pun sanggup :D ..

time driver bus kata ok kita balik.. SB dalam hati dah pergh happy giler..cepat la bawa bus ni laju laju sikit.. SB dah suruh Encik Askar tido dulu kalau dye letih.. cian Encik Askar .. wa cinta lu sampai mati lu tahu.. :D sampai jer hostel SB terus mandi siap siap..plan dengan bebudak team mana yang rapat.. SB senior time tu so tak ada masalah hehehe pakat pakat baik punya sebab SB tau sir SB sure cari SB.. so pakat dengan diorang kalau sir cari cakap SB dah tido.. agaknya sampai kesudah kot dye tak tahu SB dah fly dengan Encik Askar..ngehngehngeh..(maaf ye sir :D nakal nakal sikit jer..)

call Encik Askar cakap SB dah siap and dye datang.. yeaaa finally kitorang jumpa jalan jalan pusing dekat Nilai and dekat mana mana jer kitorang nak pergi..bayangkan memalam buta tak ada orang kitorang jejalan naik motor buat macam tempat sendiri padahal SB dengan Encik Askar first time dekat situ :D kitorang lepak dekat dataran sampai subuh.. lepas tu Encik Askar hantar SB balik hostel and ges wat.. member bilik cakap sir cari SB hahaha kan SB dah cakap.. sir sure cari..then bebudak ni cover line cakap SB dah tido.. ngehngehngeh.. mission completed!!! sampai jer Encik Askar kat kem sampai petang dye tido mana tak nya penat sangat dengan training dekat kem campur tak cukup tido..haaa hamek.. :D kenangan terindah bagi aku setakat perjumpaan kita sayang :D and pagi tu SB pun pulang ke kampung halaman then petang tu giliran SB pula tido sampai puas.. dari Seremban SB balik kampung halaman naik tren dalam tren tak leh nak tido..apo laie fenat fenat :D ku sentiasa merinduimu walau di mana jua Encik Askar berada..

p/s: permulaan baru hidup akan bermula..

0 BISING BISING: