| SAHABAT |

Friday, November 09, 2012

http://www.emocutez.comharapan pelangi indah

salam satu malaysia teman teman semua.. semenjak dua menjak ni hidup SB runsing jer..mahu taknya kerja mengalahkan Nepal Bangla semuala tapi gaji dapat macam tu juga..ok SB merungut dan merungut itu tidak baik.. mahu SB tak merungut kalau kerja bagai nak gila tapi gaji yang kita dapat tak setaraf dengan kerja yang kita buat..lagi lagi SB hidup bujang semua kena buat sendiri tiada siapa yang boleh tolong..tak akan nak mengharap pada mama dan papa pula..SB dah besar panjang.. SB harap ada la lobang lobang kerja yang boleh di gali gali dengan kerja kosong sekarang susah gila nak cari..dah merata SB cari satu pon tak dapat.. tak apa anggap jer ni semua dugaan hidup..mana tau ada pelangi paling indah buat SB suatu hari nanti..hope so.. SB mengharap sangat dapat pelangi indah tak kan nak mendung selalu kan??setiap manusia jalan cerita kehidupannya sangat berbeza mungkin jalan cerita hidup SB macam cerita Ombak Rindu.. :D berangan kejap..hope teman teman SB dekat sana mempunyai jalan kehidupan yang sangat ceria nak nya... :D

Thursday, September 20, 2012

http://www.emocutez.comrindunya

assalamualaikum semua.. kali ni betul betul SB tak ada masa nak berblogging..sejak kerja ni busy memanjang.. ni baru first time buka balik and dapat nak berblog.. macam macam cerita kita SB nak share dengan tema teman ceria SB and macam macam menda yang dah jadi sejak berbulan tak berblogging..rindu rasa nya nak memuntahkan segala rasa yang ada sekarang ni.. kalau la korang boleh baca and tengok hati hitam SB sekarang ni.. pergghhh gumbira tak terkata.. :D



baru baru ni SB dan Encik Askar hehehehe.. baru jer selesai menghadiri kursus pra perkahwinan di Hasani Management dekat ipoh.. dia punya perasaan time tu Allah jer tau..lepas dapat jer sijil pra perkahwinan tu SB dapat rasakan sesuatu yang SB tak pernah rasa sepanjang hidup ini and SB tak pernah bagi tau Encik Askar tentang ni.. nak tau tak apa perasaan yang SB rasa ketika dan saat itu..?? SB rasa gembira dan sedih sebab tak lama lagi SB akan jadi seseorang yang akan bergelar isteri kepada Encik Askar, insya Allah kalau diizinkannnya and SB harap Allah mengizinkan SB untuk bersama selamanya dengan Encik Askar.. kenapa sedih?? sepatutnya gembirakan.. sedih SB bukan sedih sebab akan bersama dengan Encik Askar tapi sedih SB adalah kerana SB tak sangka SB dah besar panjang..muahahahaha..zaman kanak kanak ku akan berhenti tidak lama lagi.. :D dapat jer sijil apa lagi meroyan la kami berdua bergambar dengan sijil kitorang nanti ada masa SB masukkan gambar tu..lupa pula nak bawa cable phone :D

dan yang keduanya, baru baru ni juga SB balik rumah setelah penat bekerja beria ria di tempat kerja..then labuhkan punggung di tempat yang selesa SB nampak sepucuk surat berwarna putih and depan dye tulis SURUHAN PERKHIDMATAN AWAM MALAYSIA yang menyuruh SB untuk menghadiri peperiksaan PPTM pada minggu depan 29 September 2012 .. ini bermakna pada minggu depan.. adeh SB mana tau pasal Malaysia ni sangat dan mana nak ingat apa yang SB belajar dulu.. tapi dalam masa yang samaSB gembira sebab di panggil even exam je.. :D and SB harap ada rezeki SB dekat situ.. mana tau rezeki bakal bakal ni.. insya Allah minta minta di buka pintu rezeki untuk diri ini..

rasanya dah lambat tapi SB nak juga wish SELAMAT HARI RAYA pada semua teman teman SB dan juga pada semua blogger yang rajin menyinggah dekat lantai hijau SB ni.. and terima kasih sangat sebab sudi nak baca nukilan SB :D auwww terharu kita..terima kasih awak semua.. love u alls..


Sunday, June 10, 2012

http://www.emocutez.com kerja oh kerja

kerja oh kerja di mana kah dikau.. dah berminggu minggu aku apply kerja secara online dan tidak. tapi tak dapat dapat juga.. kalau yang dapat pun kerja tak membaguskan.. lain aku nak lain yang dapat..bukan memilih tapi sebab aku yakin aku memang tak dapat nak lakukan.. lagi lagi jadi agen insurance.. mana ada pengalaman dalam ni.. aku memang tak berapa yakin nak buat kerja macam ni.. kerja nak cari pelanggan.. tapi kalau kerja untuk berkhidmat pelanggan haa serah dekat aku.. aku memang pakar. tapi itu la tak ada lagi yang kerja macam ni ambil aku.. aku nak cari kerja yang masuk keluar hutan tu ada tak erk.. renjer hutan ker.. pergh tak bergaya ker.. kena sangat la tu kalau nak jadi isteri Encik Askar :D. aku nak minta jadi askar Encik Askar tak bagi.. aishh macam mana ni.. aku nak minta jadi polis pun Encik Askar tak bagi.. dye nak aku jadi suri rumah ker apa?? lagi tak lalu aku duduk dekat rumah jer.. anybody ada kerja kosong aku sangat berminat lagi lagi kalau area IPOH.. :)

http://www.emocutez.com suka duka kau dan aku

olla selamat hari minggu to u olls yang sedang beraktiviti dengan family kengkawan and bf/gf korang.. Congrats to Germany menang 1-0 dengan Portugal.. memang layak pun.. ohw Mario Gomez tq a lots.. :D

actually bukan ini yang SB nak cerita tak ada kena mengena pun dengan entry hehehe.. tadi stelah penat berjogging jogging di blog blog military teringat pulak kenangan bila nak keluar dating dengan Encik Askar kesayngan SB ni.. macam macam kitorang tempuh asal dapat jumpa.. siap kena marah kena jeling semua ada.. tapi tengah bercintakan tak kisah semua tu janji kitorang dapat berjumpa.. SB teringat suatu hari tu time SB ada game dekat Nilai and kebetulan Encik Askar bertugas dekat Kem Terendak.. so macam tak jauh sangat la Melaka dengan Negeri Sembilan kan sebelah jer.. tapi kalau naik kereta ni Encik Askar boleh bantai datang naik motor.. adoi Tuhan jer tau risau nya SB time tu..

Alhamdulillah Encik Askar selamat sampai.. dah sampai tu hati ni pun berbunga bunga laa.. and nak bergame pun tenang sikit.. kan sayang kan.. hehehe..comel je datang dengan kepala botak.. kiss sikit kepala botak tu selalu datang kepala kotak hari tu datang kepala botak.. i like orang botak botak ni.. *ok gediks jap*..

tu tak nampak macam ekstrim sangat kan.. tadi kata tempuh macam macam.. ha ni baru nak cerita.. lepas habis jer game dekat Nilai team kitorang pun kena gerak tengok game lain dekat N9 juga tapi tak hengat la nama tempat tu.. nak dijadikan cerita dekat game tu ada member2 seperjuangan Encik Askar jadi pengadil kat situ so senang la untuk Encik Askar follow bus team kitorang.. hati ni dup dap juga sebab Encik Askar bukan jenis suka merayap so tak tahu sangat jalan jalan kat situ siap sesat sesat bagai aduiii Allah jer tau perasaan SB time tu macam mana..ok Encik Askar tu kan askar tahu la dye nak survive macam mana..hello juga oit he is my boyfriend ok and i do love him so much..sure la aku risau tahap gaban kalau orang yang tersayang jadi apa apa..dengan line telephone time tu memang stock kena maki jer la.. kejap jer ada lepas tu tak ada langsung.. SB ni dah risau tapi dalam masa yang sama sempat juga usha usha abang abang askar ada yang tengah lawan ada yang jadi pengadil..nasib dorang tau aku awek siapa.. melepas laaa..potong betol.. :D ok back to the topic hehehe so sampai jer bus kitorang kat situ Encik Askar pun sampai..bersyukur lagi dekat Allah..selamat semuanya.. then dating nan Encik Askar laa time tu tak kuasa aku nak nengok game yang lain hehehehe.. tapi sir aku dah jeling jeling tajam dah.. aduhh seram ni..buat buat tak nampak jer laa.. orang lain bawa awek follow sekali tak per.. aku tak boleh tak seronok la :D

dapat tempat kedua :D
kurusnya laki aku.. teruk yer sayang dekat kem :(
lepas habis dekat game tu kitorang pun siap siap nak balik hostel dekat Nilai yang diorang dah sediakan before balik ketempat masing masing esok hari.. before balik tu kitorang singgah cari kedai makan untuk makan.. yang SB dah risau macam mana dengan Encik Askar dye tak nak balik kem dye nak follow nak keluar dating berdua jer malam tu..sebab kitorang dah berapa bulan tak jumpa.. tak puas jumpa katanya.. awok dekat situ dah risau dengan sir lagi Encik Askar lagi.. then tanya member macam mana..member cakap follow jer laa..then SB cakap nan Encik Askar ok.. awok risau sebab dye naik motor kalau naik kereta wa tarak hal lu nak follow belakang.. sampai kedai makan SB tanya sir SB yang kedua nak tanya sir yang pertama takut :D .. jawab si sir kedua "saya tak tahu kamu kena tanya sir lagi satu" ok SB dah tension kat situ.. masa tu baru nak ingat Allah bagai semua doa ada.. SB suruh Encik Askar tunggu dekat Nilai kesian dye dah la malam motor pun amcam semput jer.. so dye pon tunggu SB dekat Masjid Nilai time tu 10 malam dah.. yang SB dengan team dekat Seremban lagi sampai pukul 12 malam lebih bayangkan berapa lama Encik Askar tunggu.. tu la kalau dah sayang apa pun sanggup :D ..

time driver bus kata ok kita balik.. SB dalam hati dah pergh happy giler..cepat la bawa bus ni laju laju sikit.. SB dah suruh Encik Askar tido dulu kalau dye letih.. cian Encik Askar .. wa cinta lu sampai mati lu tahu.. :D sampai jer hostel SB terus mandi siap siap..plan dengan bebudak team mana yang rapat.. SB senior time tu so tak ada masalah hehehe pakat pakat baik punya sebab SB tau sir SB sure cari SB.. so pakat dengan diorang kalau sir cari cakap SB dah tido.. agaknya sampai kesudah kot dye tak tahu SB dah fly dengan Encik Askar..ngehngehngeh..(maaf ye sir :D nakal nakal sikit jer..)

call Encik Askar cakap SB dah siap and dye datang.. yeaaa finally kitorang jumpa jalan jalan pusing dekat Nilai and dekat mana mana jer kitorang nak pergi..bayangkan memalam buta tak ada orang kitorang jejalan naik motor buat macam tempat sendiri padahal SB dengan Encik Askar first time dekat situ :D kitorang lepak dekat dataran sampai subuh.. lepas tu Encik Askar hantar SB balik hostel and ges wat.. member bilik cakap sir cari SB hahaha kan SB dah cakap.. sir sure cari..then bebudak ni cover line cakap SB dah tido.. ngehngehngeh.. mission completed!!! sampai jer Encik Askar kat kem sampai petang dye tido mana tak nya penat sangat dengan training dekat kem campur tak cukup tido..haaa hamek.. :D kenangan terindah bagi aku setakat perjumpaan kita sayang :D and pagi tu SB pun pulang ke kampung halaman then petang tu giliran SB pula tido sampai puas.. dari Seremban SB balik kampung halaman naik tren dalam tren tak leh nak tido..apo laie fenat fenat :D ku sentiasa merinduimu walau di mana jua Encik Askar berada..

p/s: permulaan baru hidup akan bermula..

Saturday, June 09, 2012

perasaan

ehsan Twitter
semua berperasaan begini pada setiap bf/gf masing masing kan..?? jangan nak berbohong.. siapa rasa macam ni sila angkat tangan.. tudiaaa ramainyaa.. kenapa nak malu berkata benar kalau ianya memang benar.. hehehe ok SB pon kadang kadang ada perasaan cam gini.. takut sangat lagi lagi Abang Askar jauh nun di sana.. kalau naik kereta mahu 2-3 jam itu kalau tak jem kalau jem.. haa korang congak la sendiri..

kenapa boleh ada perasaan macam ni.. sebabnya KEPERCAYAAN / TRUST tidak 100%.. and kita sebagai pasangan yang sedang bercinta memang wajib untuk tidak meletakkan kepercayaan tersebut 100% sebab kalau kita letak 100% terhadap dia.. korang dah boleh cakap at diri sendiri "PADAN MUKA HANG!!" and dye cakap dekat korang "SELAMAT TINGGAL"

jadi nasihat SB jangan percaya sangat dekat bf/gf masing even yang dah berkahwin pon..(nasihat diri sendiri juga) sebab kita kena sentiasa bersedia dengan usaha doa dan tawakal..persediaan diri itu penting.. :)

http://www.emocutez.commencarut?? ooppss

amboi dah pandai maki maki.. good job.. *tepuk tepuk*.. what ever laa.. aku tak pernah paksa sesiapa and di mana.. i have told u before.. so its not totally my fault.. ikut suka hang la nak buat lagu mana pun..lagu dangdut ka apa ka.. its up to you.! tak pernah nak masuk campur and harap u do so.. tak apa aku doakan yang baik baik jer laa..doa kan yang jahat jahat pun tak guna dapat balik dekat aku :) tq pada yang memberitahu kalau tak sure aku tak tau aku kena maki..hehehe ok by then..

p/s: bila kesabaran seseorang dah sampai limit apa yang pernah di bicarakan semua nya jadi abu ali ahmad ah chong ah song semua aaaa laa.. :)

http://www.emocutez.comhate this feeling to0 much

kenapa perlu ada perasaan yang sebegini dalam hati ini.. tolong la pergi jauh jauh..tak sanggup akak .. tak nak la ada perasaan sebegini walau sekecil zahrah sekali pun..

p/s : ok mental hati perasaan kuat please kuat sikit okay..

http://www.emocutez.comabang loreng hijau

haa update lagi update lagi.. tengah free time kan nanti dah start kerja tak boleh nak update blog.. ok sekarang aku nak story pasal keghairahan aku dengan menda loreng loreng ni.. sejak make love dengan encik askar ni aku dah mula tak boleh tengok menda menda berloreng.. sampai kadang kadang truck askar lalu sebelah pun mula la datang 'gatal' aku.. pastu mula fikiran aku teringat dekat encik askar.. perghh rindunya dekat ko encik askar oit..

ehsan pakcik google
menda ni la aku tak boleh tengok teruja yang teramat :D

ha tu baru truck belom kalau aku pergi shopping then ternampak baju or sweater berloreng sure masuk then kalau ada duit sikit sure beli.. baru ni beli sweater loreng.. hahaha taksub sangat tu..relax nanti ko dah kahwin nan encik askar semua menda loreng ko boleh dapat.. (harap harap) sampai suatu hari encik askar tanya nak buat semua ni.. and dengan bangga nya SB jawab biar la.kalau rindu boleh pakai..hehehe pernah suatu hari tu aku paksa dye bagi t-shirt loreng dye.. hahaha siap boleh gaduh encik askar kata nanti dye belikan yang baru and bagi.. aku pula degil tak nak..aku nak yang dye dah pakai.. yer la awak tu jauh tak dapat dekat2 dapat baju pon ok laa..buat hilang rasa rindu bau badan perfume tu...mmmm rindunya.. :D

dah macam apa muka aku ni..
photoshop sangat ni... :D
so sekarang ni aku memang addicted dengan menda loreng loreng ni..even encik askar ada dekat sebelah pon kalau SB atau dye yang drive and lalu truck askar mula laa mata aku.. *gatal lebih* hehehehe belom SB masuk kem dye lagi.. asal abang rambut kotak ni lalu jer.. mmm lemah semangat eden.. SB rasa ni la sebab kenapa encik askar tak nak bawa and galakkan SB rapat dengan geng geng dye.. jeles kuat sangat..hehehe i still choose u as my love and patner sayang don't worry okay :D

http://www.emocutez.com kental ker aku

seronok nya bila kita 24 jam/tujuh berkepit dengan bf/gf.. tapi tidak pula bagi SB sebab my bf is SOLDIER.. so faham faham la limit nak jumpa tu ala tipisnya.. tapi tak apa even macam mana pun SB tetap sayang dekat Encik Askar tu.. orang tua tua kata lagi lama tak jumpa lagi rindu..kalau lagi rindu lagi bertambah kasih sayang.. so suweet kan macam gitu.. tak per minggu lepas kita dah jumpa and sempat sambut Anniversary yang ke 10 bulan tahun ni.. officially wish dalam hp tak kisah la even just dalam phone ianya tetap suweet.. alololo rindu nya SB dekat Encik Askar.. tak per tunggu lepas raya ni dua bulan jer lagi.. tengok dia dapat posting dekat mana.. hope dapat posting yang dekat dekat sikit.. senang la kerja kerja masa hadapan dapat di uruskan.. tak gitu :) ke mana jua Encik Askar pergi SB akan follow.. oh hati perasaan mental fizikal sila kental mental kei.. sebab kita nak travel jauh jauh ni..

berebut siapa yang nak drive :D
Encik Askar merajuk sebab SB pilih
abang truck askar and tolak dye tepi :D

p/s: semalam mimpi tu harap bukan kenyataan.. takut :(

Wednesday, June 06, 2012

http://www.emocutez.comsomebody help me!!

salam semua lama tak mematahkan jari dengan menaip di sini.. ok macam ni tadi sajer layan layan dekat twitter..then ada member college cerita pasal acc myspace.. then tergerak juga hati nak buka acc mysace aku yang dah bersawang mawang.. tetiba ada notification dekat 15 message.. WOW!! aku teruja.. dasat ni.. si jari pon merayap dekat mouse pad then klik dekat message.. ges wat?? semua nofication tu message dari dye pada 15.01.12.. ok aku just nak bagi tahu aku dah baca message tu dekat myspace tadi.. apakah maksud semua ni.. kenapa tak bagi tahu awak ada hantar something?? kenapa baru sekarang.. :( uuwwaa nak nangis i need somebody .. please.. :'( he asked me to call him after read dat message.. what should i do.. ??

p/s : kebuntuan sedang melanda diri ini.. :(
    
please nak tekan sangat button ni...

Thursday, May 17, 2012

bismillah..

kalau ini la kesudahan nya aku redha.. mungkin betul dye tidak di lahirkan untuk aku.. dan aku bukan tulang rusuk kirinya..

Wednesday, May 02, 2012

http://www.emocutez.comI'm Done!

assalammualaikum wbt.. now aku dah boleh di gelar penganggur terhormat.. kahkahkah happy nya rasa dalam hati sebab finally aku dah habis Diploma jurusan Teknologi Maklumat (Hiburan Digital).. mostly ramai yang tak tau dengan bidang kursus ni..kursus ni more kepada Game developer.. tapi tak secara menyeluruh.. nak cerita banyak pun korang bukan faham dan aku memang malas nak cerita pasal menda ni..aku just nak bagi tahu yang aku sudah pun menamatkan zaman belajar aku.. so now aku nak cari kerja and nak bekerja..nak cuba cari duit sendiri asyik pakai duit mak bapa jer..sampai bila ye dok.. :D then kepada teman teman sperjuanganku semoga  kita berjumpa lagi di Konvo tahun depan..perghh best giler pakai baju konvo even just Diploma..nak sambung Degree tu tak terfikir lagi..maybe dalam tahun depan or tak akan sambung or what ever laa.. who knows..? but Allah know.. :) and kepada kanak kanak riang gegurls kerinduan tu ada.. and melampau.. hope korang berjaya di mana jua korang berada.. bapak rindu giler doe nak gaduh gaduh lagi..menda kecil pon kadang kadang boleh jadi punca kita tarik muka kejap tapi kejap jer laa..time makan okay balik hahahahahahaha..sengal.. and kepada anak anak boboy yang sangat osom aku harap juga korang tak lupakan kitorang yang comel ni.. :D so ada yang tanya, tak rindu ker dengan Perlis and aku direct cakap TIDAK ! tidak sama sekali rindu kepada negeri tersebut..tidak langsung okay..dengan keadaan sekeliling yang sangat bosan dan membosankan serta manusia manusia yang berada di situ..owh tolonglah aku sangat tidak gemar.. and kalau boleh aku tak nak ada kena mengena dengan Perlis ..

Saturday, April 07, 2012

http://www.emocutez.commimpi? again?

Hari makin hari tak sabar rasanya nak habiskan dunia diploma ni.. Nak pula merasa alam pekerjaan aku dah tak minat nak belajar..tapi mungkin dah kerja bertahun baru minat tu nak datang.. Mungkin insya Allah..  ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ tapi bukan tentang ini yang nak aku bicarakan.. Aku ingin bicarakan tentang mimpi aku yang sering mengacau malam malam ku.. Kenapa mesti kau yang aku bermimpi kenapa tidak dia..kalau dulu hampir setiap hari dalam seminggu mesti aku mimpikan kau..and yang aku pelik si mualaf tu tak pula muncul..alasan kawan aku "gelap kot"  ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ macam har** hahaha.. Tapi tu laa kenapa kau kenapa bukan dia.. Maybe aku simpan perasaan lagi tapi rasanya tak ada..babe kalau kau baca entry ni please text aku..kita settle balik.. Tak nak simpan apa apa dendam lagi.. 

P/s: hari hari macam ni kopak aku

Tuesday, April 03, 2012

http://www.emocutez.comPercintaan Jarak Jauh

Bercinta jarak jauh.. Ok ramaikan takut nak berhadapan dengan situasi ini.. Sebab? Ok sebabnya kekuatan mental hati dan perasaan sangat teruji ketika ini dan waktu ini.. Mana tak nya kalau dah jauh SMS MMS ввм what's app video call skype facebook twitter yahoo messenger and apa sahaja yang ada kaitan yang boleh menghubungkan antara satu sama yang lain.. Perghh bagak skema gila ayat SB hari ni.. Ok back to the main topic contoh macam ni kalau si BF/GF balas message lambat sikit apa yang BF/GF akan fikir?? Ok dye balas message boy/gurl laen dulu.. Nak nak dye pernah kantoi message dengan orang lain.. Perghh di mana tahap kepercayaan itu?? Kalau SB di tahap ZERO! Even dye dah mengaku sendiri and minta maaf or apa apa je la once kita dah kena tipu untuk percaya lagi sangat tipis okay.. So apa boleh buat berdoa laa bebanyak dekat Allah minta jangan fikir apa apa yang pelik.. Susah ke untuk seseorang bersikap setia and jujur pada yang satu.. Even ko nak berkawan or apa apa pun perlu ke message tu nak bersayang sayang honey honey bagai.. HELLO ko dah ada pasangan yang sayang setia dekat ko sampai mati okay.. Berlagak setia sikit boleh tak?? 'Sakit pula hati kita ni' okay alasan just nak suka suka berfoya foya kira stock stock skandel je just nak main main.. Okay ko suka kalau BF/GF sendiri buat macam tu balik..  Confirm ko maki hamun balik kan.. So sama la dengan pasangan ko tu.. Itu SB dah cakap akal fikiran tu jangan letak dekat lutut kan dah bebal.. So pesanan SB to olls kat luar sana yang dah ada BF/GF please sesangat jaga pasangan korang bebaek sebab bumi ni ibarat roda.. Pernah dengarkan hukum karma? Fahamkan maksud dye so pepandai laa.. Bercinta memang seronok tanggunjawab kepercayaan jujur setia amanah itu semua sangat penting dan berat untuk di laksanakan pada yang tak ikhlas melakukannya..

Sunday, March 25, 2012

http://www.emocutez.comjika benar itu CINTA!

Teet.. Tteet.. Click open up SMS.. WHAT?? Sayang ini melamar or ayat pertanyaan?? Takut nya bila SB baca ayat yang SB terima tadi..dup dap dup dap jantung ni..mata berair air.. Ya Allah hanya Engkau yang mengerti perasaan ini dan ketika ini.. Jika ini ketentuannya restui la kami berdua ya Allah.. Insya Allah tak lama je lagi.. Harap menjadi ..^.^..

ehsan makcik Google :p

p/s : owh hati kuat kuat lah anda..

http://www.emocutez.comSuka duka

Nite peeps.. Sangat sedey tambah gembira..kenapa sedey?? Sebabnya pagi tadi at poli SB ada sukma selection and congrats friends coz selected in sukma.. Kenapa sedey?? Ye laa SB sedey sebab SB tak dapat joint sama sebab SB dah wat keputusan tak nak ikut serta.. And hope teman teman ku berjaya dalam apa jua yang korang lakukan.. :') haaa part sedey dah cerita part gembira?? Haa cerita la cerita laa.. Ok part gembiranya kita baru je lepas calling calling dengan Encik Askar.. Hehehehe.. I missing u so much Encik Askar hope berjaya habiskan kursus yang selama 9 bulan tu.. Hope Encik Askar dapat sesuaikan diri kei dekat situ..and SB harap Encik Askar jangan nakal nakal kei.. Marah ni marah ni.. (•͡˘˛˘ •͡)

P/s: soon..make it happen ya Allah..

Wednesday, March 21, 2012

http://www.emocutez.comowh Hati

Owh hati kenapa kau asyik berduka..bersenang senanglah akan dikau..tidakkah kau gembira bila semuanya berjalan seperti yang di harapkan..apa lagi engkau mahu??berlajar erti bersyukur kalau mahu hidup dengan lebih tenang.. Orang lain ada yang lebih teruk dugaannya.. Kuatkan lah iman di dada.insya Allah akan tenang jiwa dan raga...jangan lah sentiasa berduka..kerana kedukaan itu kesukaan syaiton..

P/s : takziah buat arwah mak kepada kawanku.. Al-Fatihah yang baru pergi meninggalkan dunia petang tadi..

Tuesday, March 20, 2012

http://www.emocutez.comPerhaps

seronoknya.. Alhamdulillah setakat ni progress semuanya berjalan dengan lancar apa yang di rancang menjadi dengan baik.. Aku bersyukur kepadaMu ya Allah..hanya menghitung di setiap detik yang akan berlaku.. Insya Allah ada jodoh kita tak akan ke mana.. Percaya dengan takdir Allah.. Setiap yang berlaku ada sebab nya.. ..^.^..

Saturday, March 17, 2012

http://www.emocutez.comlagi??

Happy Saturday everyone ! Meroyan lagi aku macam ni.. Kuatkan iman kuatkan iman.. encik askar kapan kita bisa ketemu ni..aku kangan bangat sama kamu..! (╥﹏╥) btw cograts encik askar berjaya tamatkan kursus semalam.. Minggu depan nak kena lapor kursus lain pula kan.. 9 bulan nak kena kursus.. Ok menguji betol ya iman aku ni..relax SB relax tak lama je lagi tu..kalau pregnant dah beranak dah aku.. ..^.^.. nanti time cuti kita jumpa kei.. I miissh u Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

P/s: goodluck rakan rakan yang nak amik exam bulan depan :)

ehsan google ;')

Wednesday, March 14, 2012

http://www.emocutez.comapakah

Apakah semua ni..wahai awak..kenapa cakap macam tu..dari dulu lagi saya cakap kita hanya teman tapi mesra..saya sendiri tak boleh nak paksa sesiapa..and saya sendiri tak tahu siapa jodoh saya nanti..kita merancang Allah tentukan..tolong lah jangan cakap macam tu..dari dulu sampai sekarang sama sahaja..awak doakan saya bahagia awak turut bahagia..and saya doakan awak jua bahagia dengan apa yang awak lakukan..insya Allah :)

ehsan makcik googly 

Tuesday, March 13, 2012

http://www.emocutez.compurpose..

Assalamualaikum..selamat petang warga blogger hari ini aku happy giler sebab tadi aku dipurpose oleh encik askar..tapi purpose jer la hehehe even tak seromantik cerita cerita orang putih kat luar sana tapi aku gembira sangat finally aku tahu ada orang betol betol and siyes nak dekat aku and boleh terima aku seadanya aku.. Alhamdulillah.. And hope apa yang kitorang rancang menjadi.. Teman teman blogger doakan kebahagian kami kei.. So now tunggu encik askar je..lepas dye habis kursus and aku habis study baru kitorang boleh rancang semula semuanya..insya Allah kalau ada jodoh kita bersama tak akan kemana..kan kan kan.. Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡  ya Allah permudahkan urusan kami.. Aminnn..

nak macam ni boleh?? please make dream comes true :')

http://www.emocutez.comSayang Taw!!


saya tak nak cakap banyak.. saya cuma nak awak tau I Love You so much.. chan rak ther encik askar... 


ehsan Google


Monday, March 12, 2012

http://www.emocutez.combercinta dengan askar..

assalamualaikum.. olla semua belogger hope semua sihat sejahtera..aku macam biasa la hari hari meroyan..tanggung rindu dekat encik askar sorang ni..rindunya kita dekat awak Tuhan je yang tahu..banyak betul dugaan kita kan papa.. hope encik askar sihat dekat sana.. missh u so much papa..bercinta dengan askar macam ni la hati nak kena cekal..tapi kadang kadang kecundang juga bila tahu ada yang nak semak semak..memang aku gigit..hehehehe tapi Alhamdulillah perhubungan still di lindungi and hope apa yang dirancang menjadi.. Semalam jalan jalan at mall..tengok sepasang couple ni comel je..teringat lak dekat encik askar at sana..lama betol tak jumpa just harapkan hp and gambar2 je.. :D nasib zaman dah maju kalau tak hari hari aku nak kena tunggu abang posmen pulak..eee tak kose mak..minggu ni last encik askar kursus..yeaa tapi just sementara je sebabnya minggu depan nak kena lapor untuk kursus lain..katanya kursus lepas ni lagi busy..uuuwwaaa meroyan lagi la aku jawabnya..sabar hati sabar kuatkan iman..ahakxx..lepas kursus ni kita akan bersama balik itu janji encik askar..ok aku tunggu..for u I will.. =^.^= nanti kita sambut bufday kita sama sama kei encik askar..hari tu tak dapat sambut sesama..selamat hari jadi encik askar and me .. Apa yang special kitorang ni kongsi bufday yang sama just beza tahun je ᵔ.ᵔ



P/s: kitarinduawaksangat..

Wednesday, March 07, 2012

http://www.emocutez.com21st..

assalamualaikum wbt.. terima kasih kepada sesiapa yang dah wish bufday dekat aku semalam.. 06.03.91 tarikh di mana seorang baby yang sangat wonderful on that time telah di lahirkan di atas katil di dalam bilik di dalam rumah bersama bidan yang cantik berkain batik.. hehehe and now she 21st years old..hahaha makin muda and muda..syabas beteh.. hope birthday aku kali ini akan bertambah rezeki and semakin berjaya dalam hidup.. aminn.. and di sini aku nak wish happy birthday kepada mereka yang lahir pada bulan yang sama dengan aku.. selamat menyambut bufday anda anda semua :D

Selamat Hari Jadi !!
ini bukan kek aku..
ehsan dari makcik google :D
dan apa yang paling seronok sekali pada tahun ni aku sambut tarikh lahir yang sama dengan my love.. kebetulan bufday dye pon 06.03.88 :D Selamat Hari Jadi sayang ..


p/s:moodlariberibubatujauhnyani...

Thursday, March 01, 2012

http://www.emocutez.comkalau itu takdirnya...

assalamualaikum blogger.. :)
Berbulan juga aku tak sentuh blog aku ni..banyak sangat dah sawang nya ni..ada sesiapa boleh tolong buang sawang sawang ni..aisshhh.. apa pun tak boleh kan .. asyik nak sedih jer..bosan laa..langsung tak ada mood aku dengan kau ni..nak single..aisshh macam bosan jer ayat ni untuk aku..nak single katanya..tengok minggu depan..haaa ada orang lain..kalau tak couple balik aku akan couple dengan yang baru..kesudahan nya Allah juga yang tahu..ahakxx..

ehsan dari makcik Google....
sweet gila kan quote ni.. puuii.. aku benci gila natang beruk ni.. siapa punya idea la yang buat ni.. choiii..

p/s: sayabakalsingleadasiapanakberkenalan...