| SAHABAT |

Wednesday, March 09, 2011

http://www.emocutez.comNur Amirah bt Abdul Manap!!

sautu petang ketika aku sedang sibuk buat kerja di pejabat..tetiba aku dapat satu panggilan dari seorang teman lama.. kring!! kring!! lagu berkumandang..aku angkat and bersembang :
teman : wei ko tau cerita tak??
aku : cerita aper??
teman : arm accident pagi tadi!! ayong bagi tahu aku!!
aku : merepek lar kau..kau tipukan..saja nak kena kan aku..
teman : sumpah aku tak tipu..kalau kau tak percaya kau call abah..tanya abah sendiri..call no celcome Arm..
aku : ok aku call abah..demi ALLAH kau tak tipu??
teman : demi ALLAH aku tak tipu..
aku : letak and call abah..
aku terus call abah (no Celcome arm)
aku : Assalammualaikum..abah dengar cerita Arm accident macam mana keadaan dyer??
abah : Waalaikummusalam aah Angah(Arm) accident dekat hospital Slim river sekarang..tapi abah nak mintak transfer ker hospital sg. Buluh..dekat sikit..
aku : macam mana keadaan dyer??
abah : tak tau nak cakap dewi..datang sini tengok dyer..teruk sangat..kereta dyer hancur..
aku time tu tak tau nak cakap aper..sedih risau semua nya ada..dyer lar kawan aku yang sangat memahami aku faham aku..ada time aku meerlukan dyer..walaupun aku kenal dengan dyer tak lama tapi semua kitorang kongsi bersama..rahsia dyer aku tahu rahsia dyer aku tahu..family dyer aku kenal..family aku pon dyer kenal..siapa boleh tahan dengar kawan macam tu..so aku buat keputusan untuk pergi ziarah dyer dekat hospital Slim River..so aku terus call adek(Deiny) ajak terus follow sekali..

balik kerja aku terus gerak pergi perak..angkat adek aku and kawan dyer..terus gerak perak and then call abah time dekat behrang..then abah cakap Arm dah transfer ker Sg. Buluh..so dah alang alang aku dekat perak aku gerak g umah Mama aku dulu..then baru gerak Sg.Buluh..lepas sejam Arm di hantar ker Sg. Buluh baru aku sampai..

aku terus berlari kebilik kecemasan..dari pintu depan aku dapat dengar dyer menjerit sakit..Ya ALLAH lemah aku nak pergi tengok dyer time tu..sayu aku tengok..kaki berbalut..tangan berbalut..tengkuk dyer kena support dengan apa entah nama dyer..aku pun tak tau..aku jumpa dyer tsayu aku tengok air mata dyer mengalir tahan sakit..aku panggil nama dyer..banyak kali baru dyer buka mata..

aku berborak dengan dyer:

aku : Arm kau ok??aku ni..
arm : wei aku nak angkat tangan..tolong aku wei..
aku : tak mo macam ni..sabar kei..
arm : tolong aku wi..aku nak muntah..tolong aku cabut menda ni..
aku : jap aku panggil Doc..

aku panggil Doc..then Doc cakap dyerorang dah pasang tiub so dyer tak kan muntah..

aku : arm kau sabar kei..Doc cakap kau tak kan muntah sebab dah bagi ubat untuk tahan muntah..
arm :wi tolong cabut benda ni..aku nak bercakap..
aku : aku bukak alat nafas tu..
arm : wi aku nak angkat kaki..naper tak boleh gerak..aku nak tengok orang please wi..aku nak bangun (menangis dyer time tu..)
aku : tak mo macam ni arm..nanti kau dah sihat kau bangun kei..
arm : dyer pejam mata tahan air mata..

arm diam and pejam mata tahan menangis..then aku gerak pergi dekat family dyer..jumpa mama abah and adek beradik dyer..then cakap dengan abah macam mana arm boleh accident..so arm accident dekat Tg. Malim dekat  Kg. Kelawar ..langar double line..time tu dyer mengantuk..pukul 10.00 pagi nak ker 11.00 pagi macam tu..then abah cakap lagi..kalau tengok kereta dyer memang tak boleh cakap aper..sebab kereta dyer hancur..depan bertembung depan..abah pesan lagi dengan aku lepas ni jangan bawak kereta lelaju..jangan drive time mengantuk..bila orang tua pesan dengar jangan degil..ibu bapa tau apa akan jadi dengan anak dyer..

then Doc bawak Arm untuk X-tray bahagian dalam badan untuk tengok takut ada kecederaan dalaman..then Alhamdulillah tak ada kecederaaan dalaman..then lepas 10 minit Doc bawak dyer lagi untuk X-tray kaki tangan and bahagian tulang..so tengkuk dyer retak, tangan dua dua patah, jari patah, pinggang patah, tulang peha patah, lutut hancur, tulang buku lali patah, lemak dekat peha hancur and takut serpihan lemak masuk dalam saluran darah..and kalau serpihan tu besarr kemungkinan saluran darah tersumbat, koyak dekat bahagian peha..kena jahit..aku dah tau nak cakap aper bila mama cakap macam tu..aku tunggu sampai dyer nak pindah ker wad..tapi bila Arm nak di pindah ker wad Doc pakar tulang suruh relax dulu jangan bawak naek lagi..lepas tu aku gerak balik sebab aku tengok adek angah pon dah ngantuk nak tido..maner tak nyer aku datang dari pukul 8.45 malam sampai 1.30 pagi..tapi Arm tak di bawa masuk wad lagi..sebab bilik X-tray aper entah penuh..aku tak faham sangat bahasa hospital ni..

esok nyer aku datang lagi..tapi tak sempat tengok sebab Arm dah masuk dewan bedah..4 jam dyer akan ada dalam tu..then aku call Ayong(kakak Arm)..then Ayong cakap nanti baru datang balik..then dyer ada cakap..sebelum masuk dewan bedah..Doc ada tanya nama dyer ape..dyer sebut nama arwah Qairunnisa..kawan kitorang yang meninggal dunia sebab kuman di paru paru..then Doc tanya lagi baru dyer jawab Nur Amirah Binti Abdul Manap..Ya Allah ujian aper lagi ko berikan kepada dyer..

aku doaakan kau selamat dan cepat sembuh Arm..aku sayang kau Arm aku rindu nak gadoh dengan kau lagi..

time ni kitorang ada karnival sukan and kami menang tempat pertama..
Arm Aku Maryna
Arm Aku Maryna
Arm dan arwah Qairunnisa

event kerja tetap kitorang dua bersama.. 

keluar bawak Loq berjalan jalan..



p/s : aku doakan kau cepat sembuh..love u Arm..

4 BISING BISING:

fiezafie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sedih weh aku dengar..naek seram.. skrg arm mcm mne

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

dyer ok dah..cuma patah patah lar..dah sedar and dah boleh bercakap..now ada dekat wad..minggu ni or minggu depan dyer akan di operate lagi..

amar monster said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wi aku x sangka aku ampai mcm tu..thanks wi ko kwn aku dunia khirat aku syg ko

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@amar monster hahahha macam tu lar kau time tu..takut giler aku time tengok ko..time dorang chek dorang cakap mungkin pinggang ko patah..aku dah tak leh nak fkir masa depan ko macam mana..tapi Alhamdulillah Allh makbulkan doa family ko and kawan kawan ko..tak ada pa yang teruk jadi dekat ko..aku sayang giler dekat ko arm..