| SAHABAT |

Friday, February 11, 2011

http://www.emocutez.comBRIDE WARS!!

before ni orang pernah tanya aku..aku ada kawan karib tak??aku cakap entah susah nak cakap..dulu ada but sekarang tak tau masih karib atau tidak..

before ni orang pernah tanya aku..aku selesa kawan dengan perempuan or more pada lelaki..aku cakap aku lebih selesa kawan dengan lelaki daripada perempuan..kenapa??sebab dengan lelaki kita senang nak berkongsi cerita and diorang tak mulut longkang macam kawan perempuan..(itu kawan perempuan aku yang aku ada sekarang) then dia berkata lelaki pun ada yang mulut dia longkang..yup aku akui memang ada lelaki yang macam tu tapi tak ramai..lelaki yang betol betol sayang akan persahabatan dyer tak akan buat macam tu..kalau kita kata rahsia diorang akan simpan dan tak cerita..kalau perempuan kau cakap rahsia memang dyer tak cerita tapi lepas berberapa jam kau tengok lar seluruh pelusuk dyer cerita and dyer akan cakap "kau diam auw jangan bagi tahu sesapa sebab dyer kata rahsia,.." hahahaha..then kau cerita kira dah tak rahsia lar..bahalol..!!

then apa kena mengena dengan entri kali ini.. aku sebenarnya baru lepas tengok cerita BRIDE WARS! ni..even banyak kali tengok still tak bosan..dyer menceritakan kisah dua sahabat yang berkawan sejak kecil..pergaduhan bermula apabila mereka meningkat dewasa..korang tengok lar cerita ini sangat seronok dan lawak giler..hahahaha..tak bosan doe tengok..so time sedap tengok aku teringat nak tulis dekat blog cantik ni tentang persahabatan..dalam cerita ni mereka ada lah GIRLFRIENDS yang sangat boleh jadikan teladan..

synopsis cerita..(nukilan wikipedia)
Emma Allen (Anne Hathaway) and Olivia 'Liv' Lerner (Kate Hudson) are best friends who have planned every detail of their weddings, since first witnessing a wedding 20 years ago at the Plaza Hotel. Therefore, they both have made it a lifetime priority to be married in the same location in June.

The movie begins with the two women getting engaged at the age of 26. They then schedule their weddings with New York's most famous wedding planner, Marion St. Claire (Candice Bergen), but due to a clerical error they are scheduled to have a wedding on the same day, June 6. A week of passive aggressive hostility passes before the two women make it clear that neither will compromise, especially after Liv tries to take advantage of Emma's passive nature and outrages Emma in the process. During this time, Emma's fiancé, Fletcher (Chris Pratt), begins to show signs of being controlling.
Both women attempt to sabotage the each other's wedding, including Liv making Emma's tan turn bright orange, Emma tampering with Liv'shair dye to turn Liv's hair a shocking blue-white colour, Emma showing up to Liv's bachelorette party to out-dance her, and Emma secretly sending Liv candy to make her too fat to fit into her dress. Eventually, Emma and Fletcher get into an argument regarding Emma's manic behavior of sabotaging Liv's wedding and their friendship.
Both brides-to-be are then shown to be in the Plaza very shortly before they are due to be wed, separately. Right before Liv leaves to begin her march to the altar, she encounters Emma's father and receives his blessing; she regrets setting up a wild spring break DVD to play at Emma's wedding. She sends her best man to replace the wrong DVD with the right one, filled with childhood memories. However, thinking that the DVD is for a prank, he does not do so, dropping it into a flowerpot and muttering, "You'll thank me one day."
Emma begins her walk down the aisle but stops when the footage of her spring break is shown. She loses her temper completely and tackles Liv after sprinting to the other section of the Plaza. The two brides wrestle in their dresses on the floor while the rest of the room looks on, the people closest to the brides having decided it would be best to let the brides resolve the problem. After tussling, Emma and Liv lie on the ground panting, and then make up almost instantly. Emma stands up and walks over to Fletcher who is upset at Emma's behavior. Emma tells Fletcher that she is not the same person he fell in love with 10 years ago and that she has now changed. With that, the two tearfully call off their wedding. Liv's wedding resumes with Emma participating and, eventually, dancing with Nate, Liv's brother.
The movie picks up a year later when Emma and Liv meet up for drinks, where it's revealed that Emma married Nate. Emma and Liv also reveal to each other that they are pregnant and that their due dates are the same, March 3


[google image]


p/s : dapat anak buah baru nanti aku update tentang dyer..

6 BISING BISING:

Metz bUjang said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

" kau cerita kira dah tak rahsia lar..bahalol..!! "

aku suka ayt ni.. hahaha

teeha said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mcm tahu je sape. HAHAHA.
nak tgk gakk cite nehhh

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

metz : kau tau xper..aku pon suka doe ayat tu..hahahaha..mendalam owh perginya..hahaha..

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

teeha : saper teeha saper..ahakxxx..tapi dyer bukan sahabat aku dari dulu lagi..dyer hanya kawan sahaja..

Metz bUjang said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

terbaek la.. sabaa ja laa k dd..

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

metz : aku ngah sabar lar ni..lepas ni tak ada dah..
wei msuk contents hope manng wei..