| SAHABAT |

Sunday, January 09, 2011

http://www.emocutez.comMY TRUE LOVE STORY..



Assalamualaikum..firts time  aku bagi salam dekat blog untuk blogger..tetiba tergerak hati nak crita tentang kisah cinta aku..so aku nak kongsi sikit pasal entry kali ini..firtsly aku nak cerita, aku mula bercinta time umur aku form 2..nama dyer Faizul Azman..kitorang couple tak lama dalam 9 bulan macam tu..kitorang kenal atas dasar member aku kenalkan..member aku cakap..

member : yah kau nak kenal tak sorang mamat ni..
aku : siapa??
member : ala dyer member syah (balak dyer time tu)..kau kenal kenal jer lar dulu..nama dia Faizul Azman..aku bagi no ph kau dekat dia..
(time tu kan zaman budak budak dah ada hp)
aku : sesuka hati kau je..(dalam hati malu tu..first time katakan)
member : aku bagi auw..aku cakap dekatt syah..
aku : okay..suka kau lar..tapi kalau aku tak layan sorry auw..(poyo budget cunn..hhahah)

then lepas dah kenal kenal dalam beberapa bulan baru aku couple dengan dyer(after aku jumpa dyer)..not bad..umur dyer pergh bapak jauh dengan aku..beza antara kami 11 tahun..sejak tu hidup aku mula berubah..selalu berkepit nan hp jer..and pasal dyer jugak aku tekad nak kuruskan badan..tanpa pengetahuan dyer..dulu aku gemuk giler babe macam shanie dah aku tengok kalau korang tak percaya tak apa..tak ada siapa nak ngorat aku time tu..hahahah..now tak lagi..temox sikit jer..muahaha..okay back to the story..then lepas raya kitorang decide nak berjumpa..aku jumpa dengan dyer dekat Time Square..aku jumpa dyer bapak tinggi..then aku mula terima cinta dyer after tu..so mula lar bibik bibik cinta kami(bukan cinta monyet okay)..seronok giler time tu..and suatu hari lagi beberapa hari nak raya aku tetiba cakap dekat dia aku nak clash..aku pon tak tau sebab apa..time tu dyer baru call aku..and kitorang happy jer.tapi aku sendiri tak tahu kenapa mesti aku buat keputusan macam tu..sedih wei..and one day aku terasa nak call dyer gerak hati aku kuat suruh aku call dyer..tapi aku degil tak nak dengar kata hati..aku biarkan jer..kakak aku pon cakap call lar dyer..aku dah pegang phone tu tapi aku letak balik..malam esoknya aku dapat call dari member aku..

member : yah (sambil nagis) fai dah tak ada..
aku : kau ni, memang lar..kan kitorang dah braked up..
member : aku cakap serius..fai dah meninggal petang tadi..dyer accident..
aku : kau tipukan..kau sahaja nak tipu aku kan..kau marah aku pasal aku braked up dengan dyer..
member : kenapa aku nak tipu (menangis teriak)!!syah call aku..kau tak percaya call dyer..
aku : (dah mula menangis)kenapa dyer tak call aku..
member : dyer tak sanggup nak call kau..
(after letak phone)
aku terus call syah..
aku : syah betol ker apa yang member cakap...
syah : betol lar..dyer sempat pesan..jaga Dewi elok elok..
(time tu aku dah menangis teresak esak)
aku : kenapa dyer tinggalkan kita..
syah : tak mahu menangis Dewi..sabar kei..ALLAH lebih sayangkan dyer..kita sedekahkan al-Fatihah dekat dyer..
aku : kenapa kita degil tak nak call dyer semalam..patut lar kita rasa tak sedap hati..pukul berapa dyer accident..dekat mana..?
syah : pukul 2 petang tadi..dekat Nilai..dyer baru balik kerja ambil barang..dyer dengan member lain..
diorang accident langgar kereta..dyer sempat pesan jaga Dewi dyer elok elok..jangan bagi dyer(Dewi) rosak..
semalam dyer ada call Syah dyer cakap dyer mimpi pakai baju seluar semua putih datang jumpa Dewi..
aku : ya ALLAH bersalahnya aku buat dyer macam tu..ya ALLAH kau tempatkan dyer bersama orang orang yang soleh dan beriman..amin..

kisah cinta kedua..
aku still teringat dyer until now..dyer cinta pertama aku..then form 3 aku pindah sekolah..aku mula kenal dengan seorang budak bernama Mohd Afiq..aku nak terima dyer bukan senang wei..still tak boleh lupakan arwah..tapi dyer kata dyer tak akan marah aku if aku teringat dekat arwah..dyer faham..wah he such a sweet guy..okay aku ceritakan tentang dyer..aku masuk sekolah tu and mula rapat dengan member2 aku..member2 aku ni kenalkan aku dengan bebudak yang lain..and aku mula active dalam kadet polis..famous kejap kowt time tu..hahaha..kira aku aktif lar dekat sekolah tu..seboleh boleh semua aku nak masuk..then one day time aku and member2 and bebudak lain tengah study group (time tukan nak PMR) tu yang buat rajin..dyer pon rajin join sebab dyer tak pandai math..aku selalu tolong dyer padahal 2x5 jer..hahahaha..back to the story dyer pon tanya nombor ph aku..aku cakap lar kau nak buat apa..ala saja jer..boleh lar..dalam hati pehal budak ni..patut lar semakin hari ni kau ayik nak berkepit jer..papehal nak duduk sebelah aku..adoi hahaha..rupanya ada udang di sebalik mee..huhu..aku pon bagi lar..just member an..tak syak lebih lebih lagi...then dyer tak terus message malam tu,..after seminggu baru dyer message..lama dyer ngorat aku...hahaha..jual mahal sikit..lepas raya baru aku terima..kitorang couple after raya..lama kitorang couple..couple putus couple putus sampai aku masuk politeknik..lama kan..dari form 3 sampai aku sem 2 dekat politeknik..kira lar berapa lama..bertahun jugak..tapi dalam bertahun tu macam macam dah jadi..and yang aku respect dyer tak berani nak sentuh aku..kalau lelaki lain sure dah makan aku..tapi bukan dyer..dyer jaga aku baik sangat..datang lawat aku dekat hospital siap bawak ummi dyer..segan giler..hahaha..then lepas masuk politeknik aku minta putus yang betul betul putus..for sure aku sendiri tak tahu kenapa kau nak putus dengan dyer..kali ini memang aku dah tak nak apa apa..cukup lar..dengan masalah family lagi..betul betul buat aku keliru..adoi..dyer tak nak putus sebab dyer dah janji nak masuk meminang aku akhir bulan lepas tahun lepas and janji nak jadikan aku isteri hingga akhir hayat dyer..tapi aku still bedegil..tak nak jugak..dyer sanggup datang dari KL ker Perlis malam malam semata mata nak pujuk aku..and dyer bagi aku teddy bear besar giler wei..besar katil bujang aku..hahaha..time kitorang putus tu hari jadi aku..kitorang putus 2 hari before bufday aku..jahatkan aku..aku tak lar halau dyer terus aku keluar dengan dyer malam tu dan dyer minta untuk kali terakhir jadi kekasih dyer untuk malam ni..aku pon jadi lar kekasih dyer macam biasa sampai pukul 12 tengah malam..tepat 1.00 pagi aku cakap dah aku tak nak teruskan..jahatnyer aku time tu..saya mintak maaf sangat buat awak macam ni..then esoknyer dyer balik KL..(hope awak jumpa cinta sejati awak)

kisah cinta ketiga..
yang ini aku panggil cinta terlarang..setahun jugak aku bertahan bercinta dengan dyer..hahaha..kenapa aku panggil cinta terlarang??sebab aku couple dengan seorang perempuan..she is lesbian pengkid..kira time ni aku lesbian..kenapa semua jadi macam ni..okay aku cerita lagi..aku ada masalah dengan family..jadi aku jadi memberontak..time ni aku baru form 4 nak masuk form 5..time tu aku dah clash nan Mohd Afiq..kesian dyer jumpa ku terus terkejut sebab aku potong rambut aku yang panjang tu..(aku kalau tension sangat rambut aku memang jadi mangsa..kalau aku potong rambut means aku tengah tension giler)..aku terus berubah jadi lelaki tomboy...aku mula membenci lelaki termasuk Mohd Afiq dan papa aku sendiri..aku mula kenal dengan Ael time aku kerja part time dekat cyber cafe..mula mula jadi bro dengan adek angkat..then after tu dyer melamar aku jadi "bini" dyer..ok aku pon terima..setahun macam tu aku couple dengan dyer..and tetiba aku cakap dalam hati sampai bila aku nak jadi macam ni..yup memang betol..aku dari kechik dah perangai macam jantan..sebab family aku tak ada anak jantan...so papa aku dah didik aku macam jantan..dulu pon waktu kechik penah couple nan perempuan tapi tak serius..huhu..then kitorang clash..now dyer pon dah ada pengganti aku..so tak ape lar aku tinggalkan dyer..sekarang kitorang still friend..tak lebih dari itu.."bini" dyer pon aku kenal..hahaha..

kisah cinta empat..
okay ni lagi best..aku mula kenal dyer sejak masuk politeknik..tapi just berkawan tak ada feeling paper pon..then lepas kisah aku putus dengan Mohd Afiq tak sampai seminggu pon selang 2 hari after bufday aku..dyer message aku..

Pradit : hye..awak ni didie kan?
aku : aah..ni siapa erk??
Pradit : ni Pradit lar..
aku : Pradit mana erk..adeh..
Pradit : ala yang hari tu waktu sem 1 kita ada lepak sesama..(time ni aku sem 2)
aku : owh,,ok kenal kenal..mana dapat no ni erk..
Pradit : minta dekat abg *$@#..

lepas tu kitorang kerap bermessage..and one day dyer minta couple dengan aku..aku tak terus couple wei..seminggu lepas tu baru aku kata okay (16.03.10)..secara rasminya kami ber-couple-ing..huhuhu..untill now kami masih bersama kenapa aku terima dyer sedangkan aku baru jer putus dengan Mohd Afiq..itu korang jangan tanya kenapa sebab hanya aku and ALLAH jer tau..jap jap korang mesti tanyakan sama ada dyer ni Muslim or non-Muslim..sebab nama dyer pelik kan..dyer ni actually non-Muslim..dyer Siam+India..and agama dyer Buddha.bila dyer nak pelok Islam tu korang jangan tanyer aku sebab aku tak pernah paksa dyer untuk memelok agama Islam..yup sampai bila kan aku nak dengan dyer kalau dyer bukan agama Islam..aku just boleh cakap itu semua kerja ALLAH..biar ALLAH tentukan aku dengan siapa..memang betol kata korang kita bercinta untuk mencari cinta sejati..tapi macam mana kita nak mencari kalau kita takut nak hadapi yang negatif..macam mana nak jumpa cinta sejati kalau kita tak jumpa cinta palsu.,betol tak..kalau nak lurus jalannya kita mesti lalu jalan yang bengkok..fahamkan maksud aku..so sampai sekarang aku dengan dyer..and yup aku sayang dyer.dan aku sayang yang aku bagi dekat cinta cinta aku tak sama okay..

aku memang jenis bila sayang aku sayang betol..aku tak nak jenis cinta yang sekejap kejap..and hope aku jumpa cinta sejati aku..and perhaps Pradit yang terkakhir..doa an untuk kebaikan aku dan encik Balak okay..love u all..so kepada encik Balak aku now..hope do your best more the best okay..

p/s : hope ini yang last..aku tak sanggup nak menabur janji janji yang aku sendiri tak pasti kesahihannya..


4 BISING BISING:

fieza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

babe..... sedih jugak kn 1st love ko... sobsob..

"aku memang jenis bila sayang aku sayang betol..aku tak nak jenis cinta yang sekejap kejap" ..same wif me..

macam mana kita nak mencari kalau kita takut nak hadapi yang negatif..macam mana nak jumpa cinta sejati kalau kita tak jumpa cinta palsu.,betol tak..kalau nak lurus jalannya kita mesti lalu jalan yang bengkok...sgt setuju..

motivate aku jugak entri ko neh..thanks...ak harap ak mampu nk lalu jalan yg bengkok 2...

amar monster said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

omakau
x yah da cte weyh sedh aku taw ahah

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

fieza : yup ni juga jadi motivai ak stiap kali aku dengan orang yang aku sayang..aku tak nak cinta hanya sementara waaupun smua nya kita tau ni sementara..cinta sejati adalah cinta ALLAH..

arm : ak tertiba tergerak hati nak buat entri ni..huhuhu,

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@amar monster aku pon rasa tak nak crita dah.. bosan dah pulak rasa couple ni.. boleh tak kalau nak kahwin terus.. bosan giler.. BOSAN!!!