| SAHABAT |

Monday, January 10, 2011

http://www.emocutez.comJOGGING

hahahaha...seronok giler and puas sangat sebab petang ni aku pergi jalan jalan jogging..keluarkan peluh dan toksin dalam badan sambil release tension..bestnyer..lega rasa..hahaha..dah lama aku tak berjogging..last aku jogging before puasa..lamakan..dah berapa bulan dah tu..now baru rasa nak berjogging balik..letih dyer jangan cakap lar..penat giler (o_0)..tapi peluh tak keluar banyak sebab aku banyak berjalan dari berjogging..biasa selang 30 minit aku akan berjalan tapi sekarang selang 15 minit sure aku berhenti berjalan..adoi..tak larat wei..sakit pinggang aku..adeh..but yang bestnya aku pusing satu taman..korang tau kan taman layang layang..or orang panggil Taman Metropolitan, Batu Caves..haaa dekat situ lar aku berjogging..balik kerja jer terus gerak sana..best wei..time nak balik tu hujan mula turun membasahi bumi..di sebabkan aku tak bawak air dari rumah aku singgah dekat van uncle yang jual air..macam biasa lar siapa yang kenal aku sure tau aku kalau dah berjumpa dengan orang orang tua ni aku peramah sikit..hehehe..sempat lar aku bersembang dengan dia dua tiga perkara yer ar mana tau kot kot tengah sembang sembang dyer nak bagi air free..hahaha..tak dapat shwan..ahakxxxx..dyer sempat bagi motivasi dekat aku..dyer kater macam ni..

uncle : nampak tak orang yang pakai baju hijau tu??
aku : mana?? yang itu ker??
uncle : ya.. dulu dyer datang just suka suka..sekarang dyer dah jadi runner..
aku : (monolog dalam hati) pergh tak kan lar..berapa lama dyer train sampai macam tu..?
uncle : lama tak lama dalam 6 bulan macam tu..
aku : bagak lar 6 bulan..aku mula jogging baru hari ini..tak apa jadika semangat..umur dyer berapa uncle??
uncle : dalam 28 tahun macam tu..tapi tak lebih 30 tahun..

sempat lagi aku tanya uncle tu umur aku berapa..nak tau dyer teka berapa..

aku : uncle rasa umur saya berapa??
uncle : mmmm..dalam 22 tahun..
aku : what?? 22 tahun.. sampai hati uncle..saya baru 20 tahun..kechik hati saya..
uncle : haahahah (gelak besar) orang india kata umur kita tak boleh tolak..tambah boleh..
aku : aah kan jer..orang tua nak kechik hati kenapa kan..hahaha..
then aku pun minta diri di sebabkan hujan makin lebat..

tapi jangan suka sangat ini baru hari pertama..macam mana hari seterusnya adakah aku akan terus berjogging..??korang rasa macam mana??tunggu kemunculannya..hahhaha..


p/s : jaga kesihatan jangan rosakkan masa hadapan anda..

5 BISING BISING:

fieza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

beb..ak byk denga org cete bukit broga best n lawa...kt mne eyh..area selangor kn..nnti bwk ak g...wuwuwu...

yup..skrg ak nk jge kesihatn lah...tp melalui pemakanan rncgnye..tp jgnlah ingt ko xleh blnje ak kentucky fried chicken..kehkeh

fieza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

beb..ak byk denga org cete bukit broga best n lawa...kt mne eyh..area selangor kn..nnti bwk ak g...wuwuwu...

yup..skrg ak nk jge kesihatn lah...tp melalui pemakanan rncgnye..tp jgnlah ingt ko xleh blnje ak kentucky fried chicken..kehkeh

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

aah bukit broga dekat kajang..
kalau tak silap aku..
deakt serendah..
dekat jer nan tempat ko..
ak cadang pon nak pergi gak..
tapi tak tau bila..
pergi kol 5 pagi and sempat lar nak nengok matahri naek..
ri tu member aku ada ajak g..p aku lak xleh follow..
huhuhu..
yup mula dari pemkanan..

aiey-ayie-areyie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

jom jogging same2...kalah belanja makan..hahahahaha........aku nak bukak game..satria lwn aeroback...sape makan asap belanja makan...hahahahaha

smoker_baby said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

hahaha..apa kaitan nyer jogging dengan open game ni..adoi..ahakxxx..tarak hal saper kalah belanja makan kei..
peraturan tak boleh bawak lebih dari 30km/h..amacam ada bran..hahaha..