| SAHABAT |

Thursday, January 13, 2011

http://www.emocutez.comjangkitan KUMAN??

semalam aku balik dari jogging sembang sembang dulu dengan encik Balak mengadu domba aku dengan dyer then terus pergi mandi..time seronok mandi aku nampak dekat peha aku macam ada something..owh no! alien ker??aku pon picit picit then keluar nanah..banyak nyer keluar..takkan jerawat dekat kaki pulak.?tak pernah aku dengar..yang aku tahu dekat muka dan badan jer..then sakit giler..aku mula panik..call sister aku tanya dyer..dyer cakap pergi klinik..then aku call encik Balak lagi..dyer pun suruh aku pergi klinik..so aku decide after lunch esok aku pergi klinik..o_0 okay hari ini aku pergi poliklinik dekat area Ampang Jaya..dalam 25 minit aku tunggu..sorang sorang masuk jumpa doctor..and glad ada doctor perempuan di situ..sebab aku memerlukan doctor perempuan di saat ini dan ketika ini..huhu..then punya syik aku membaca majalah tetiba nama aku di panggil.. Cik Dewi Mardhiah!! dengan perasaan berdebar debar aku pun masuk and bagi salam..and doc tu dengan perasaan ibuan dyer tanya aku sakit apa..aku pon cakap doc kaki saya ada ketumbuhan besar punya..okay aku tipu..huhu..aku cakap ada biji biji di peha dan bernanah..banyak..sakit dan merah..aku pun selak kain sampai nampak dekat bijik bijik tu..then dyer belek punya belek pegang punya pegang sampai aku stim hahah tak lar dyer pegang then picit picit then dyer cakap aku kena jangkitan kuman.. WHAT?? jangkitan KUMAN?? hello aku pergi mana yang banyak kuman ni..adeh..tapi menda ni dah jadi lama tapi baru sekarang aku nak check sebab before ni tak ada nanah and sakit sampai macam ni..dyer tanya aku ada pergi mana mana tempat yang kotor ker..macam masuk lumpur ker masuk  hutan time hujan ker..aku cakap lar ada..tapi tak kan lar sebab selama ni masuk pun tak pernah kena..adeh..musykil jap kitorang dua..then at last dyer bagi ubat sapu and antibiotik..makan sampai habis dan sapu dekat tempat yang berkenaan..aku pon cakap okay doc terima kasih and senyum..then keluar tunggu ambil ubat..2 hingga 3 minit tu nama aku di panggil lagi..nurse tu terangkan bila dan untuk apa ubat itu di makan..then bila nak bayar dyer kata semua sekali RM57.00..dalam hati WHAT??mahalnya..T_T nasib baik aku dah siap siap bawak duit..kalau tak mahu nak cabut bulu ketiak satu persatu..hahah..mana tak mahalnya..aku pergi minta dekat doc tu ubat itu ubat ini..hahaha..sengal..ahakxx.. :D then balik jer office aku call encik Balak and my sister cakap semuanya beres..sister aku bantai gelak kan aku..siut jer..haha..okay tipu lagi..mana ada dyer cakap makan ubat..jaga kebersihan..oit aku jaga lar.. T_T..


macam macam aku mintak..
ubat batuk ada(derita sakit tekak)
(air dan hisap)
antibiotik
ubat sembelit(nak kurus katakan)
ubat sapu(sapu dekat tempat kena jangkitan)

p/s : hujan tak dapat pergi jogging.. :'(

0 BISING BISING: