| SAHABAT |

Tuesday, January 11, 2011

http://www.emocutez.comBapak Borek, Anak Rintik

okay hari ini sangat seronok sebab aku jogging lagi..huhuhu..semangat nak kurus dan menjaga kesihatan..hari ini aku tak berjogging sangat just berjalan laju jer..jongging setakat 5 minit then aku berjalan..then 5 minit lagi aku berjalan..sampai lar habis..sedang sedang seronok aku bersenam ada lak 5 orang mamat mana entah tapi gaya macam anggota jer sibuk nak bersenam juga belakang aku..punya banyak tempat lain belakang aku juga diorang pilih..dah tu nak tiru tiru adeh..tapi aku biarkan jer..diorang senyum aku balas lar senyum nanti kata sombong..ish ish tak baik sombong sombong.. :) so apa kena mengena jogging dengan tajuk entri kali ini..meh aku nak story mory sikit..lepas jer aku balik rumah..aku pon kena sound dengan akak aku asal tak sidai kain..aku pon balas balik..
kakak : asal kau tak sidai kain!!?
aku : eeh aku dah basuh kau lar sidai..
kakak : kalau tak nak sidai jangan basuh..buat busuk kain jer..
aku : dalam hati berkata .. nasib baik kau tengah bunting ikutkan hati jangan harap..

lepas dah angkat kain bawak tempat sidai aku pun terdengar bunyi anjing kecil menyalak..kesian wei anjing tu kena bantai dengan kayu..yang bantai tu budak budak baru darjah aku rasa..ya ALLAH apa salah anjing tu wei..even kita muslim tak boleh bela dan pegang tapi jangan lar kau bantai anjing tu sampai macam tu sekali..aku rasa anak anjing tu pengsan or mati..sebab lepas tu aku dah tak dengar bunyi suara anjing.. tapi apa yang menarik minat aku adalah apabila aku terdengar seorang bapa marah dekat dua orang anak dyer..

bapa : bodoh! lar kau orang ni..siapa nak kutip bangkai tu(anak anjing)..
babi betul lar..siapa ajar korang pukul anak anjing tu..bangang..korang ker nak kutip anjing tu..sial betul lar..menyusahkan orang jer..

aku yang dekat rumah tengah sidai kain ni pun mula membebel..

aku : apa punya bapa lar kau ni..cakap macam tu dengan anak anak..dyer kan budak kechik nak marah pon jangan lar cakap macam tu..tu lar orang nak jadi bapa kau pun nak jadi bapa tapi tak pandai jaga anak..nanti kalau anak kau dah besar jadi samseng jalanan jadi mat ganja budak hidu gam then hantar kau pergi rumah orang orang tua baru kau tau..time tu jangan nak salahkan anak 100% sebab kau dah didik anak anak kau dengan berjaya nya waktu diorang kecil..*panjangkan aku membebel seorang..hehehe..


ibu bapa sepatutnya mendidik anak anak untuk jadi lebih baik..dan membetulkan apa yang salah..bukan nya mengajak untuk kejahatan..
=)
p/s : so siapa siapa yang bakal jadi ibu atau ayah tolong didik anak korang bebetul..mana tak tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi..



0 BISING BISING: