| SAHABAT |

Friday, November 25, 2011

http://www.emocutez.com satu hingga lima :)

kalau yang pertama meninggal
Kalau yang kedua kita memang tiada jodoh
Kalau yang ketiga aku bersyukur kalau aku tak kenal dengan kau
Kalau yang keempat kita hanya kebetulan dari mula
Mungkin ada yang kelima???

P/s: kita akan hargainya bila kita kehilangannya c:

Wednesday, November 09, 2011

http://www.emocutez.com aku dia dan kamu

i do love u so much..
yang lepas biarkan lepas dan aku tak akan pernah berpatah balik..
jika aku berpatah balik ya aku percaya aku akan melukai hati orang lagi..
orang yang sama..
hanya aku dan Tuhanku yang tahu siapa dan di mana..
perlukah aku mendengar secara membabi buta kata kata korang yang belum tentu sahih..
hidup aku biar aku yang tentukan...
okay ko terasa apa yang aku pernah buat..
but i'm so sorry..
now ko dah ada life baru bersama yang tersayang..
just go on with her..
jangan mengejar pada yang tak pasti nanti kau sendiri yang merana memakan diri..
jangan pernah lepaskan peluang yang ada di depan mata..


p/s : ok entry kali ini aku meraban banyak..just luahan hati *kristal

haaaa?? WHAT!! ada p/s lagi..

p/s : entry ini tak ada kaitan dengan yang dah mampus or baru nak mampus or memang dah nazak.. :)

Monday, October 10, 2011

http://www.emocutez.comPertemuan Kau dan Aku

encik askar and me :)
first jumpa 01/05/11 - dye bagi no aku buang no tu..
second jumpa 30/07/11 - dye datang minta no aku..
third jumpa 06/08/11 - secara kebetulan..
forth jumpa 05/09/11- balik hari raya..
fifth jumpa 17/09/11- rumah terbuka..

http://www.emocutez.com Freedom Please!!

assalamualaikum teman teman and warga blogger..busy sungguh aku sampai dah lama tak belai wall aku ni..aissyy apa nak jadi ni SB..tak nyempat nyempat-nyempat nak singgah even sekejap..adeh..ok i wanna say that i will not being the useless person again..fuck damn shit..ya Allah apa nak jadi sekarang kan..selama aku cuti dari menggelabah dengan wall aku..selama itu laa aku diganggu oleh manusia kejam dan sangat kejam..but now Alhamdulillah selepas aku ambil tindakan tegas baru reda sikit hidup aku ni..cool down sikit SB.. please and please let me go.. let me be alone.. i need my freedom..!!! i dont want a guy like u !!! u are totally useless..!

Saturday, August 13, 2011

http://www.emocutez.com Putus??

salam semua blogger..lamakan aku tak update blog ni sejak aku sambung untuk semester 5 kali ini.. rasanya ini la first time aku update setelah sekian lama meninggalkannya..korang mesti rindu nak baca celoteh aku yang panjang ni.. ahakxx macam macam cerita sedih dah jadi dengan aku..

ok dari mana erk aku nak mulakan..okay macam ni..baru baru ni 9 Ogos 2011 termetrainya satu tarikh yang paling SHITT!! la dalam hidup aku..boleh kau nak putus dengan aku..hahahaha what the Fuck ko ni wahai manusia..adoi..ya pon nak cari alasan nak putus dengan aku tak perlu kot ko nak tuduh tuduh aku yang aku hina family ko..memang bukan aku lar kan..ko nak sangat aku maki family ko an..amek ko aku dah maki..padan muka ko..!!!nak simpan belen banyak banyak ikut kau la..kesah lak aku..adoi..setahun hidup dengan kau..mmmm Tuhan jer la taukan..hope hidup kau bahagia dengan belen belen kau tu..boleh lak jual nama aku dekat bebudak kelas kau kata aku main kayu tiga..amboi sedapnya mulut berkata kata..nak kena tampor lelaju agaknya kau ni..adoi la..so sekarang aku dah bebas..bebas dari manusia yang macam kau ni..hope hidup kau bahagia la kan..doakan yang buruk buruk pun tak guna..aku pernah sayang and cinta dekat kau..entah macam mana la perasaan tu boleh muncul..adeh..aku rasa aku kena ajar sikit perasaan aku jangan mudah jatuh cinta dengan lelaki..lepas ni nak jatuh cinta dengan pondan la..best sikit..tak sakit sangat hati ni..leh kongsi make up sesama..baju cantik sesama..huh..dengan kau aku nak kongsi semua ni..mang tak kot..hahahahahha..so selamat tinggal Romeo !!!


ehsan pakcik Google


*jangan nak call aku and nak buat simpati dekat kawan kawan aku...
macam dorang tak kenal lak kau macam mana kan..
owh lupa Thanks for EVERYTHING!!!

Friday, June 03, 2011

http://www.emocutez.com What!!

salam semua.. wah lama beno teman tak nyinggah ke sini ye.. adeh macam macam cerita dah bermain di sini.. hahha..aku suka aku suka.. sangat suka.. adeh.. aku dah tak reti nak guna and tulis apa.. dekat wall sendiri lak tu.. adeh dah kes berat ni.. choi.. mang tak laa.. tapi aku suka berjalan jalan di blog orang.. lebih lebih blog MEMBER.. hahaha.. sekali masuk auuww cantik nya blog korang macam tak sangka korang nya blog.. kalau rajin meh sign kontrak dengan aku.. buat kan blog aku cecantik macam korang boleh boleh..
hehehhe..

Tuesday, May 17, 2011

http://www.emocutez.com Selamat Tinggal!!

Ya Allah banyak betul dugaan yang aku terima.. sorang sorang pergi dalam hidup aku.. semuanya pergi dalam masa yang singkat.. yang pergi semua nya orang yang aku sayang.. orang penting dalam hidup aku.. tapi bak kata orang selepas hujan akan muncul pelangi yang indah.. ya memang benar ada hikmah dengan apa yang terjadi..

17 Mac 2011
opah dua pupu aku Rosiah Mohd Damai telah pergi meninggalkan dunia dan kami semua akibat ketumbuhan di kepala.. aku sempat melawat arwah sebelum beberapa hari arwah pergi.. time tu arwah di sahkan doc ok dah tak kritikal dan boleh di bawa pulang.. then lepas seminggu arwah sakit balik tenat sebab jangkitan dekat paru paru.. so hantar balik ke Hospital UKM, Cheras..masa tu nurse dah suruh kitorang ahli keluarga bersiap sedia.. then  selepas berberapa hari arwah di sahkan dah tak ada.. sebelum opah aku meninggal makcik tiri aku pun meninggal dunia sebelum beberapa bulan.. then selang dua hari opah sedara aku mengikut jejak langkah.. meninggal akibat sakit tua..

28 April 2011
pergi nya seorang bayi comel bernama Airis Ariana Bt. Hanafi.. anak buah aku yang ke enam.. tak sempat melihat dunia yang penuh ragam dan onak duri.. telah meninggal akibat jantung berhenti secara tiba tiba.. baby meninggal kat dalam perut sebelum beberapa jam di keluarkan.. macam tipu jer.. kakak aku kata pagi tu dia masih rasa baby dyer then bila time sakit sakit nak bersalin dyer dah tak rasa pape and doc sahkan Airis dah tak ada.. jantung dah stop.. and baby lemas sebab dyer dah makan najis sendiri.. aku time tu at office terus gerak gi sepital.. besar baby berat 3.4 Kg.. panjang.. comel jer.. time mandikan jenazah aku tengok arwah lemabm sangat biru jer sejuk jer aku pegang.. mungkin sebab dyer baru di lahirkan and darah tak jalan.. jadi untuk di jadikan kenangan aku sempat rakam saat saat jenazah dimandikan di kapankan dan di kebumikan.. biarlah video tu menjadi kenangan untuk kakak aku..

10 Mei 2011
perginya seorang insan yang rapat waktu ketika dulu hingga 10 Mei 2011.. seorang sepupu aku Muhammad Izwan Noorazman telah pergi meniggalkan dunia ini untuk selamanya.. meninggal akibat kemalangan jalan raya yang mebabitkan sebiji treler 3 buah motorsikal 2 buah lori dan 3 buah kereta di Jempol Negeri Sembilan baru baru ni.. kalau nak tau klik artikel ni.. sedih habaq hang.. aku baru jer lepas berborak pasal anak ayam color color dengan dyer.. esok nya aku dapat call dari sedara aku kata dyer dah tak ada.. dah pergi untuk selama lamanya.. first dengar aku macam tak percaya then aku call mama tanya betol ker tak.. jawapan yang aku terima "mana kau tau ni??" sah memang betol.. macam mimpi jer semua ni.. yang aku terkilan sangat aku tak dapat tengok saat akhir arwah di kebumikan.. time tu aku dekat Terengganu.. so sekarang setiap kali aku tatap gambar dyer aku mesti menangis.. tengok jer orang pakai jersi Malaysia warna kuning aku mesti akan teringat dekat arwah.. sebab itu baju terakhir yang aarwah pakai ketika kejadian terjadi.. bayangkan kitorang besar sama sama.. kalau dahulu waktu kecik kecik kalau aku tak mandi dyer mesti tak mandi.. kalau dye mandi aku mesti mandi.. lepas ni dah tak ada orang nak sakat sakat aku.. sunyi la dekat kampung nanti.. sebab arwah memang periang orangnya.. Wan napa ko pergi cepat sangat.. kau kata nak makan nasi minyak aku.. apa kan daya dah memang tersurat dyer akan pergi dahulu.. selamat tinggal sepupuku.. semoga kau aman di sana.. kitorang semua sayang ko Wan..

ini lar anak ayam yang color color
dyer first time tengok..

Al-Fatihah buat semua yang telah pergi..

Saturday, April 23, 2011

http://www.emocutez.com Broga Hill!!!

salam semua..lama tak bercerita kan..adeh.. mmmmm..kecewa sangat and sangat sangat kecewa..kenapa tak ada sorang pon nak teman pergi Broga Hill..teman teman jom lar..aku nak sangat pergi situ..dah lama dah..tapi teman nak pergi tak ada..menyesal kot dulu ada yang ajak tapi aku tak pergi sebab ada hal..adeh..mesti ada yang cakap pergi lar sendiri nak berteman teman bagai..awak kalau saya tahu situasi di situ macam mana sure saya pergi sorang sorang..ni tak pernah pergi adeh..takut lar..dah lar gunung..pastu pergi sorang sorang..mau tak cuak..adeh..tak per lar mungkin tak ada jodoh nak pergi situ..lain kali mungkin.. kempunan rasanya.. mmm :'(

apa lar nasib kita.. :(




p/s : i wish it will come true!!



Monday, April 18, 2011

http://www.emocutez.com Bengkel Kereta!!

salam semua..hahahha..setelah beberapa hari aku tak menjenguk wall indah ni..indah ker??hahaha..confirm ar..sudah di penuhi dengan wajah wajah kesayangan hamba ini..lagi bertambah meriahnya...kuikuikui...okay back to the entry.. kenapa dengan bengkel??macam ni bunyi ceritanya..minggu yang lepas aku pergi taman layang layang dekat kepong tu..nak tau buat apa dekat situ?? haaa jangan terkejut confirm aku pergi sana memancing..hahahaha..pungkok hang..tak baik tipu..!! tak ada lar aku gi sana jogging lar apa lagi..korang ni pun..hehehehe.. lepas berjogging aku and member member nak pergi mandi air panas..nak buang toksin katanya..sambil merehatkan minda..jadi dalam perjalanan nak pergi kolam air panas..member aku perasan yang break Melly tak menyala..so aku pon apa lagi..kibut lar bila tau Melly sakit lagi..then hari ini baru aku hantar Melly pergi check up..rupanya wire dyer tak betol..so aku pun pergi ar dekat pomen dekat nan umah aku..haaaa..part ni aku suka..hahahahah..kepada pemandu pemandu wanita di luar sana..kalau mahu service kereta free meh tiru cara aku..

first step:
buat buat tak tau bawak kereta dekat tempat bukit tinggi (ini sesuai bagi mereka yang pergi bengkel dekat nan bukit).. sure abang pomen akan bawak kereta korang naik atas..

second step:
buat buat lar bersembang dengan abang pomen tu..tak luak mana pun bukan dyer nak makan..dengan cari ini kita akan dapat perhatian dan tak lar abang pomen tu penat and boring nak repair kereta korang..betul tak abang abang pomen di luar sana..

third step:
time nak bayar tu buat lar muka ala ala manja dan mengada gitu..sure abang tu senyum and cakap tak payah bayar lar..menda sikit jer..and korang jangan lupa cakap terima kasih..tak lar kecik hati abang pomen tu..dah lar tak payah bayar tak ada terima kasih lak tu..hahahaha..and paling utama adalah senyuman yang manis and paling manis..hahaha..

step step di atas sangat lar berkesan yer wahai pemandu wanita..terutama dengan abang abang pomen melayu ..confirm free punya..cayo lar cakap eden..kuikuikuikui...and buat macam naive sikit kei..

Monday, April 11, 2011

http://www.emocutez.com Wanita Besi!!!

salam korang korang.. apa bikin malam isnin macam ni.. mesti penatkan..yer lar mana tak nya..ada yang baru balik kerja..then nak pergi mandi then fikir nak kena masak..kalau dah masak sure baru nak makan malam bersama keluarga.. haa tu kalau yang bekerja..macam mana dengan student??? kalau student sure malam malam macam ni kalau tak dok cafe sure ada dekat bilik member memekak..gossip lar.. chit chat lar..hahhaa..aku pun student juga so tau lar apa yang kita akan buat..hahaha..mana yang bahagia sure tengah bergayut.. tak pun membengkakkan jari yang dah bengkak..hahahaha..kalau nak kata study nampak sangat bohong..korang dok tengah layan movie dekat lappy ada..hahahaha..jauh betol menyimpang ni..oakay balik ke pangkal jalan.. hati gembira gila yer ar En. Balak dan saya semakin rapat.. dah macam susah nak pisah jer..Alhamdulillah kalau macam tu.. tapi sampai bila?? jeng jeng jeng.. sama sama kita nantikan..

so apa kena mengena dengan wanita besi macam entry  ni kata,.hahaha.. tak ada kena mengena pun..sebernanya aku rindu dengan member aku yang sorang ni..kalau korang tak pernah baca tentang dia click sini.. sedih kan..and aku doakan kau cepat sembuh Arm.. nanti boleh kita berlari sama sama.. kena kuat tau..makan ubat..and sentiasa bergerak..jangan malas nanti aku babap kang..hahaha.. lama kan kita tak berborak macam tadi..rindu pulak..dulu time sekolah sure hari hari gaduh..pantang elok sikit..hahaha..then cepat jer baiknya..adeh..sekarang cepat kan kita membesar..kau besar aku lagi besar (means gemuk sudah)..hehehe..tapi tak per aku akan kecik balik..and pasal ehem yang Abah cakap tu..hope betul sebab lepas ni geng lar kita..hahaha..aku suka aku suka..rindu giler doe..sumpah aku rindu kau giler..apa ker busy sangat aku ni tak sempat nak jumpa kau..tak per nanti aku plan betul betul and aku akan try arrange masa aku..wah macam Perndana Menteri kau jangan main main..hahaha..rindu kau babe..miss u so much my dear darling..

ni lar Boboi Arm korang rasa macam mana??
tapi kasut tu aku kenal..
dekat mana erk??
cekak tu maintain jer dekat situ..
nasib baik kau pakai tali pinggang keledar jangan kau pakai tali pinggang berkelendar sudah..kalau tak.. minta jauh dari Allah.. 

p/s : rindu ini makin menebal..
sikit sikit dapat lupakan..


http://www.emocutez.com Back To Normal

alhamdulillah memang jodoh kami sangat panjang.. En. Balak tak sanggup saya awak tau tak..adeh.. saya sayang awak juga.. moga jodoh kita kekal. teman teman tolong doakan kebahagiaan kami..

p/s : saya hanya mahu kamu..

Sunday, April 10, 2011

http://www.emocutez.com Hati

kenapa susah sangat.. yang seorang ni.. adeh.. kalau yang dulu entah lar.. En. Balak??? awak??? tak tenteram aku..

Friday, April 08, 2011

http://www.emocutez.com Tua Ker???

kenapa kenapa kenapa... orang sering panggil aku "kakak" adeh babe kalau budak yang tengah sekolah rendah ker sekolah menengah and tadika nak panggil macam tu tak per lar..tapi kenapa yang korang umur lagi tua dari aku nak panggil aku macam tu.. babe aku baru 20th kei.. adeh.. muda lagi.. cuma.. muka aku jer sedikit matured. adeh.. tapi tak mo lar panggil "kakak" terasa tua lak.. adeh.. tua sangat ker wei?? cuba komen sikit..celah mana yang nampak tua tu.. :'(
kan muda tu.. :)

p/s : asal rasa jauh tertiba ni..
kita dah jauh..
awak perasan tak???

Thursday, April 07, 2011

http://www.emocutez.com Sembuh Sudah!!

alhamdulillah akhirnya my love dah sembuh.. setelah berjam jam di wad pembedahan..adeh kesian sayang aku tu..so lepas amek dekat spital special .. my sayang dah nampak ceria dan dengan gembira memecut laju..huhuhu.. rindu Melly sangat.. rupanya dyer sakit pada starter bukan pada battery.. nasib ada teman teman yang sudi tolong pada malam tu.. kalau tak.. mahu tido opis jawabnya.. huhuhu.. *nak upload gambar tak leh nak bluetooth pulek.. nanti dah boleh aku upload kei.. *sorry tawan tawan* hehehhe.. love u all lar mana yang tolong tu..


p/s : rasa seronok bila deactive ni..
;p
sampai hati kata saya cetek fikiran..
dyer yang cetek.. =(

http://www.emocutez.com Facebook!!!

owh sebab kan benda ni aku dengan En. Balak banyak bergaduh.. apa benda yang asyik bergaduh ni??

benda ni kadang kadang boleh menyebabkan hubungan aku retak..

apa itu FACEBOOK?? sejenis rangkaian yang menghubungkan anda dan teman teman walau dari jarak jauh.. sekrang kan zaman IT jadi macam macam laman web yang orang gunakan.. tapi kebanyakkan orang akan pilih Facebook.. sebab ianya pantas dan tak rumit..

facebook make my heart broken
kenapa semua jadi macam ni?? hanya kerana satu status mula menjadi punca pergaduhan antara kitorang..macam ni cerita nya.. biasa lar member member kalau dah gurau ada yang kasar ada yang okay.. kalau dapat yang kasar??kalau dapat yang kasar mula lah En. Balak mengamuk.. demi nak pertahankan maruah aku.. siapa tak suka bila orang yang kita sayang sanggup bela diri kita dari orang lain.. lebih lebih lagi  nak pertahankan maruah.. tapi dalam pada mempertahankan tu sure aku kena marah kaw kaw punya.. so hati mak tersentap nak.. so aku decide better aku deactive jer dulu till keadaan reda or selama lamanya.. dulu aku nak deactive tapi En. Balak tak bagi.. now pon dyer tak bagi tapi aku tetap nak deactive juga.. tak kemana nya kalau tak ada FB.. buat apa nak ada FB kalau hati aku akan jadi macam kat atas ni..



Wednesday, April 06, 2011

http://www.emocutez.com Rindu, Missing





bila jauh rindu

bila dekat bosan

:'(
p/s : apa lagi yang aku ingin miliki??
dirinya??
hartanya??

Monday, April 04, 2011

http://www.emocutez.com Phase of Love

mula mula macam ni.. bahagia sangat..tak nak berenggang langsung.. rapat jer.. 
handphone akan jadi peneman paling setia.. setiap masa nak Call, SMS, MMS, BBM macam macam "M" lar..
selepas berberapa minggu pintu hati mula retak sikit demi sikit..betul lar kata orang berkawan tu jangan lar lelama..nanti macam macam jadi nya..mula lar hati yang penuh cinta bertukar dengan benci
air mata mula menjadi peneman setia korang semua tanpa jemu
akhirnya bawa diri seorang diri.. 
masa tu kita akan tertanya mana pergi kata janji manis mu..?? mana pergi cita cita yang kita impikan..?? semua janji janji itu menjadi tanda tanya yang menghantui hidup sendiri..time tu boleh lar guna tag line Nabil "Lu Fikirlah Sendiri"..


p/s : kisah ini berkaitan dengan semua orang.
mana yang akhir macam ni memang lar..
mana yang berbahagia Tahniah..
tak mo sedih gadoh kei..

http://www.emocutez.com Memang lar!!


memang aku kena mimpi kau untuk setiap kali aku tido ker wei?? adeh tolong lar..aku tak nak mimpi mimpi ni semua..letih letih..tapi dalam mimpi tu kita tak gaduh pon..adeh..kenapa setiap kali tido setiap kali tu lar kau datang..nak kata aku tak basuh kaki aku dah basuh dah..nak kata tak baca doa tido aku dah baca dah..apo lai ahh..adeh..tak per mungkin tu mimpi terakhir..lepas ni tak dah kot..

adeh fenin pala..bangun tido mesti tersentap..sure tersentap punya..member member aku pon ada cakap..pergi lar jumpa dyer bagai..tapi tak kan nak pergi jumpa..dyer nak cakap nan aku pun susah..nak pergi jumpa memang tak lar..aku pon kalau boleh tak nak jumpa dyer..what happen to me??

Wednesday, March 30, 2011

http://www.emocutez.comDream!!

hope malam ni aku akan bermimpi berada di angkasa!!
walah mimpi apa sangat ni...mimpi basah ker?? entah bila aku mimpi basah..adeh..tak lar..aku mimpi dyer lagi..dah tiga hari ni..mimpi yang sama..adeh..apakah ni semua..kenapa dengan mudah jer ko masuk dalam mimpi aku ni?? aku nak sangat mimpi aku berada di dunia lain..means dunia kanak kanak macam "Cinderella", "Snow White", "Little Mermaid", and banyak lar.. aku pun dah lupa.. zaman sekrang Barbie hahaha.. mimpi macam ni lar yang aku nak.. best kan best kan..aku nak jadi watak utama..hahaha..lari topik dah ni..adeh..

hahaha..mimpi idaman..adakah??
adeh please lar..selesaikan masalah ni.. kawan kawan yang aku sayang semua apakah maksud ni semua??? kalau kita asyik mimpi orang yang sama maksud dyer apa???

p/s : stress gila!!!

Tuesday, March 29, 2011

http://www.emocutez.comJatuh Cinta

hai korang semua.. muram jer rasa mood aku hari ni..nak wat aper semua tak kena..orang cakap aik ceria jer..apsal..untung lar ada orang sayang.. aku mampu senyum and gelak.. tapi dalam?? ranap musnah segalanya ada.. kepala stress.. high macam macam lar.. kenapa manusia perlu jatuh cinta?? kenapa perlu ada perasaan cinta?? sayang kalau tak ada perasaan macam tu mana nak datang kebahagian..tak warna warni lar dunia ni.. jadi kenapa kita mesti jatuh cinta pada orang yang salah?? kenapa kita tak terus jumpa pada orang yang bebetul memang di jadikan untuk kita sejak azali dulu?? entah lar semua tu kita kena tanya pada hati kita.. kita tak mampu ubah apa yang telah di tetapkan.. hanya kebenaran ALLAH sahaja.. "Kun Faya Kun" "jadi maka jadilah ia".. adakah aku tak percaya pada qadaq dan qadar ALLAH?? Ya ALLAH aku mohon ampun kepada Mu.. sikap ingin tahu membuak buak.. banyak pengalaman yang aku lalui dari pengalaman rakan rakan keluarga orang di sekeliling..buat aku takut..

tapi bukan itu jer yang aku fikirkan.. ada lagi.. cinta ku kini tidak di restui.. ada yang restu ada yang tidak.. kerana En. Balak bukan sedarjat kami.. fahamkan?? i mean its not about prosperity.. but its all about nationality.. he's religion.. my mom macam tak suka jer.. tapi aku faham kenapa mungkin sebab En. Balak bukan muslim.. but one day maybe.. who knows right?? tapi kalau boleh biar lar En. Balak masuk dengan rela hati.. aku pon pernah fikir sebelum terima lamaran En. Balak.. aku memang dah agak semua ni akan berlaku.. so apa lagi tempuh dengan sabar jer ar.. go go go fighting!! aja aja aja fighting!! Ganbatte Didie..

ok tu masalah family settle dah.. now masalah aku dengan En. Balak.. adeh semua menda aku nak cerita biar lar kan.. kalau diari pon ada yang curi curi baca.. lebih baik aku onn jer dekat korang.. tak ada lar nak rasa sebersalah.. betul tak..?? mmmm.. kenapa kalau dah sayang dan cintan cintun nak kena ada gaduh perpisahan bagai.. betul lar kata orang permulaan tentu ada pengakhiran.. tapi sampai bila?? so sekarang situasi tengah tegang.. masing masing tak nak mengalah.. even dyer dah mengalah tapi aku tak.. dyer pakai enjin mudah sejuk tapi aku enjin panas sentiasa.. memang tak lar.. so skunk macam mana nak settle.. hati aku memang panas.. hati dyer dah lama sejuk.. yup aku memang EGO bak kata dyer..so??? ni lar dyer akibat nya kawan lama sangat tak ada ker yang kenal and terus nak masuk minang..adeh.. bosan lar macam ni.. [=_=]

Sunday, March 27, 2011

http://www.emocutez.comMars Needs Moms!!!

salam semua..hope panjang umur dan di murahkan rezeki..mana yang gaduh gaduh tu cepat cepat lar berbaik..tak ke mana kita selalu bergaduh ni..bumi ni dah tua..tinggal masa jer..mana yang sedang bermadu kasih tu..auww suka tau..sweet jer..berbahagia selalu kei..jangan gaduh gaduh tak mo tak mo.. :)))) tengok banyak kan senyuman itu..kan comel kalau senyum jer...ianya juga merupakan sedekah..so senyum lar.. :) ha macam tu lar..kan dah senyum comel jer..betul tak tipu..ceria ceria kei.. panjang betul opening hari ini..actually nak story mory about entry dekat atas ni..

panjang sebernanya cerita dyer..macam ni..semua ni bermula apabila aku, my sitster Along and my anak buah Iqa breakfast dekat Mc Donald dekat Hulu Klang..jauh tak kitorang bersarapan..mahu nya tak..pergi jer Mc Donald situ penuh nak mampus..pergi jer Mc Donald sini penuh juga..beratur sampai luar..apa hal lar ramai sangat orang nak makan dekat Mc Donald ni???rupa rupanya baru aku tau..Mc Donald kan tengah buat promotion ni..

beli mana mana minimum RM 5 dapat 2 percuma BIG BREAKFAST!!

owh patot lar ramai nak mampus..rupanya ramai nak makan free..ahahaha..kenyang perut kitorang..then dah order dah makan semua semua..anak buah aku pun bersuara..

Iqa : Mak Long lepas ni kita pergi mana??
Along : balik lar..nak kemana lagi??
Aku : sedang busy melantak hahahaa..
Iqa : alaaaa.. Iqa tak nak balik lagi..jom lar kita pergi jejalan..tengok wayang ker??
Along : wayang citer apa jer?? 
Aku : melantak lagi..
Iqa : cerita Rio ker?? apa apa jer lar..
Along : RIO belum keluar lagi lar.. nak tengok dekat mana jer??
Aku : dekat Wangsa Walk lar.. kan dah dekat..
Along : ok lepas ni kita pergi tengok movie..
Iqa : yeaaa.. tapi Mak Su pakai baju macam ni..
Aku : biar lar.. baru rock..sapa suruh tak nak plan awal awal..

hahahahah.. macam tu lar conversation antara kami.so lepas makan jer kitorang gerak terus ker Wangsa Walk..park kereta then terus beli tiket..
sementara tunggu movie mula
popcorn dulu..hahaha
hahaha..then apa lagi bergembira lar anak buah aku tengok cerita ni..
ini lar cerita nya..
sekian lama aku tak tengok movie now tercapai akhirnya..thankx to my anak buah..hahaha cerita dyer sangat touching okay..kisah ibu dan anak..so you all should watch this movie..i give 5 stars for this movie..it was great..!!!kenapa aku cakap macam tu??sebab cerita dyer mampu buat hati seorang kanak kanak tersentuh..korang bayangkan anak buah aku menangis tengok cerita ni..auww ada perasaan juga bebudak ni yer..ish ish..then bila last cerita ni aku tengok bebudak depan aku.menari nari ikut cartoon ni menari..muzik dorang pon best jalan cerita yang best..sangat menyentuh hati..aku pun touching okay..hahaha..so thats why aku bagi 5 bintang..sangat Fantastic..!!!

disebabkan cerita dyer citer omputih.. so aku pon bagi synopsis dalam English lar..okay tak??kalau tak okay korang boleh copy and paste dekat Google translate.. ;p

Take out the trash, eat your broccoli—who needs moms, anyway? Nine-year-old Milo (Seth Green) finds out just how much he needs his mom (Joan Cusack) when she’s nabbed by Martians who plan to steal her mom-ness for their own young. Produced by the team behind “Disney’s A Christmas Carol” and “The Polar Express,” “Mars Needs Moms” showcases Milo’s quest to save his mom—a wild adventure in Disney Digital 3D™ and IMAX® 3D that involves stowing away on a spaceship, navigating an elaborate, multi-level planet and taking on the alien nation and their leader (Mindy Sterling). With the help of a tech-savvy, underground earthman named Gribble (Dan Fogler) and a rebel Martian girl called Ki (Elisabeth Harnois), Milo just might find his way back to his mom—in more ways than one.


p/s : En. Balak good luck okay..i'll be waiting for you darling..auwwww..

Thursday, March 24, 2011

http://www.emocutez.comSETAHUN SEMINGGU SEHARI!!!

[smoker_baby]

ok sudah setahun seminggu dan sehari perkenalan kita En. Balak tapi kenapa macam tak ada apa apa pun..awak kita dah besar and awak lagi besar dari saya...tapi kenapa kita macam ni..adeh..nanti bila saya cakap awak kata saya penipu..bila saya tak nak cakap awak merayu dekat saya..alasan awak.."maaf saya tengah marah tadi"...
mana boleh awak..macam mana perasaan saya waktu tu..awak ada fikir???pastu awak salahkan diri awak sebab kata saya macam tu..telajak perahu boleh undur balik, telajak kata payah jadinya..jadi awak fikir fikirkan kei..selamat beramal..

Wednesday, March 23, 2011

http://www.emocutez.comBERTUNANG???

salam semua..rasanya dah lama tak update blog..kalau dulu t sehari dua tiga kali update..al maklumlah..aku busy jer memanjang..bertapa ramai manusia / lepasan graduasi nak minta kerja kerajaan ni..nak pakainya seorang dua jer..yang minta tu..berkotak kotak resume..berapa minggu aku asyik buka susun resume jer..pelbagai pelusuk negeri yang hantar mohon kerja..ada yang tu tak cukup apa yang company tu nak..tak pasal pasal member aku cakap REJECT..alaaa kesiannya wei..tak ada rezeki orang kata..tak per lar len kali cuba lagi kei..len kali gambar tu elok elok sikit..cantik cantik..kemas kemas..jangan nak ikut sedap jer..sijil sijil tu banyak lar sikit...ni tak hantar borang pemohonan jer..sijil sijil photostate ic tarak..mana boleh..sjil lahir korang mana???adeh..macam mana nak minta krja kerajaan ni..ish ish ish..

tapi bukan itu yang aku nak cerita..now aku nak cerita mengenai entry yang aku buat..hahaha..bertunang!!! yup bertunang..seronok jer bila aku tengok member member aku cerita pasal tunang diorang ..hari diorang bertunang..macam macam gelagat..kadang kadang aku dok fikir bila aku nak jadi macam korang..bila aku boleh merasa perasaan bila bakal mak mertua sarungkan cicin..bukan sebab aku dah menggatal..tapi itu memang fitrah seorang manusia..so kena lar ada perasaan macam tu..lagipun korang kena faham umur aku bukan makin muda..tapi makin meningkat..ada tu member aku dah ada anak..comel jer..bila kemana mana bawak anak sekali..sweet nya..mmmmm..tak per lar mungkin belum masa nyer lagi untuk aku merasa semua tu..next time maybe..so kepada teman teman yang akan bertunang dan yang dah bertunang aku ucapkan selamat bertunang..and yang nak kahwin dan yang dah pun berkahwin selamat pengantin baru aku ucapkan..semoga kalian hidup aman sejahtera..Aminnn...

so aku dalam berangan tu ada juga impian..aku kalau nak bertunang..tak nak yang over sangat cukup lar sedara mara jer..and teman teman rapat..and kalau bab baju tu simple simple jer cukup..bukan nak kahwin pun..huhuhu..and kalau boleh waktu tunang aku suka warna putih..sebab suci jer..hahahahaha..berangan lebih..adeh..calon pon tak ada lagi..ahakxxxx..adeh..*abis tu pakwa ko sekarang tu aper??memang lar tapi laen..dyer tak convert lagi..and aku kalau boleh tak nak lar dyer convert semata mata nak aku..adeh..*bajet cun jer..ahahaha..entah lar..biar ALLAH menentukan dengan siapa aku akan bersama..DIA Maha Mengetahui..

tengok simple jer kan baju dyer..tak payah nak labuci labuci sangat..
then tempat betunang tak payah kot semua semua ni..cukup lar ada tirai tu dengan kerusi..
kalau nak tengok koleksi bebanyak click sini
hahhahahaha..dah fikir dah..macam iya iya jer nak bertunang ni..tapi orang kata tak payah tunang tunang kahwin ejr terus..tapi calon nya mana..ada hati tu..adeh.. ;p

p/s :saya suka awak :p

Monday, March 14, 2011

http://www.emocutez.comQadaq dan Qadar!!

salam semua..ini lah yang di katakan sudah ditetapkan ALLAH sejak azali lagi..sejak akhir akhir ni banyak aku dengar musibah yang berlaku..Tsunami di Jepun..gempa bumi..kes bunuh..bunuh diri..macam macam lar..

tapi apa yang berlaku dekat aku adalah aku kehilangan orang yang aku kenal orang yang aku sayang..baru baru ni rakan seperjuangan aku..accident kereta..Alhamdulillah dyer selamat..cuma patah tangan dan kaki..aku ada post entry tentang dyer..click sini

yang terbaru hari ini dua berita kematian aku dengar..salah seorangnya Opah Chik aku..walaupun aku tak berapa rapat..tapi dia ada kenan mengena dengan keluarga aku..kira sedara..baru meninggal dunia sebab sakit tua pada pukul 9.00 malam tadi..Ya ALLAH sudah tiba masanya KAU mencabut nyawanya..
 al-Fatihah.

yang kedua berita kematian rakan seperjuangan aku di poli...mendiang juga rakan sperjuangan aku dalam Taekwando di poli..mendiang kemalangan jalan raya pada pukul 4.00 pagi tadi menaiki motor..di gilis kereta dan dua treler..menurut En. Balak mayat akan di bakar..sebab dyer orag hindu..jadi mengikut kepercayaan mereka mayat akan dibakar..

yang aku paling takut adalah tentang opah aku..for your information yang meninggal hari ini bukan opah aku yang sedang sakit tenat di HUKM tapi opah di kampung..keluarga aku ni sedara mara nya ramai..kebanyakkannya rumah jiran jiran jer..senang nak balik kampung..and yang sakit ni juga bukan opah kandung aku..opah kandung aku dah lama pergi menghadap Ilahi..tapi kira ada bau bau bacang..now sedang sakit tenat..kata Doc dyer suruh kami prepare jer..harap teman teman blogger dan teman teman aku doakan agar opah aku cepat sembuh kei..dan dipanjangkan umurnya..aminn..

Ya ALLAH adakah dunia sudah hampir usianya???banyak dosa yang aku dah lakukan..

Friday, March 11, 2011

http://www.emocutez.comTsunami at JAPAN

Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan. [ from Google]

Ya ALLAH..takut nya bila dengar perkara perkara macam ni..ini menandakan kiamat kecil..banyakkah amalan ibadah ku ini.. kalau di kaji balik dunia kita seperti berputar ke zaman Nabi Nuh di mana umatnya homoseksual..tak takut ker korang semua..aku memang takut..dosa aku jangan cakap lar memang banyak..sekarang berita terbaru yang kita dengar adalah mengenai Tsunami yang berlaku di negara Jepun..di negara Asia..ini bermakna Malaysia juga mungkin akan kena serpihan nya..minta jauh..

more news about Tsunami at JAPAN

By MALCOLM FOSTER, Associated Press Malcolm Foster, Associated Press – 28 mins ago
TOKYO – A ferocious tsunami spawned by one of the largest earthquakes ever recorded slammed Japan's eastern coast Friday, killing hundreds of people as it swept away boats, cars and homes while widespread fires burned out of control.


Hours later, the tsunami hit Hawaii and warnings blanketed the Pacific, as far away as South America, Canada, Alaska and the entire U.S. West Coast.
Police said 200 to 300 bodies were found in the northeastern coastal city of Sendai. Another 88 were confirmed killed and at least 349 were missing. The death toll was likely to continue climbing given the scale of the disaster.


The magnitude 8.9 offshore quake unleashed a 23-foot (7-meter) tsunami and was followed by more than 50 aftershocks for hours, many of them of more than magnitude 6.0.
Dozens of cities and villages along a 1,300-mile (2,100-kilometer) stretch of coastline were shaken by violent tremors that reached as far away as Tokyo, hundreds of miles (kilometers) from the epicenter.
"The earthquake has caused major damage in broad areas in northern Japan," Prime Minister Naoto Kan said at a news conference.


The government ordered thousands of residents near a nuclear power plant in Onahama city to evacuate because the plant's system was unable to cool the reactor. The reactor was not leaking radiation but its core remained hot even after a shutdown. The plant is 170 miles (270 kilometers) northeast of Tokyo.
Trouble was reported at two other nuclear plants as well, but there was no radiation leak at any.
Japan's coast guard said it was searching for 80 dock workers working on a ship that was swept away from a shipyard in Miyagi prefecture.

kalau tak faham boleh translate dekat Google Translate..info click ni



Even for a country used to earthquakes, this one was of horrific proportions because of the tsunami that crashed ashore, swallowing everything in its path as it surged several miles (kilometers) inland before retreating. The apocalyptic images of surging water broadcast by Japanese TV networks resembled scenes from a Hollywood disaster movie.
Large fishing boats and other sea vessels rode high waves into the cities, slamming against overpasses or scraping under them and snapping power lines along the way. Upturned and partially submerged vehicles were seen bobbing in the water. Ships anchored in ports crashed against each other.
The highways to the worst-hit coastal areas were severely damaged and communications, including telephone lines, were snapped. Train services in northeastern Japan and in Tokyo, which normally serve 10 million people a day, were also suspended, leaving untold numbers stranded in stations or roaming the streets. Tokyo's Narita airport was closed indefinitely.
Jesse Johnson, a native of the U.S. state of Nevada, who lives in Chiba, north of Tokyo, was eating at a sushi restaurant with his wife when the quake hit.
"At first it didn't feel unusual, but then it went on and on. So I got myself and my wife under the table," he told The Associated Press. "I've lived in Japan for 10 years and I've never felt anything like this before. The aftershocks keep coming. It's gotten to the point where I don't know whether it's me shaking or an earthquake."
Waves of muddy waters flowed over farmland near the city of Sendai, carrying buildings, some on fire, inland as cars attempted to drive away. Sendai airport, north of Tokyo, was inundated with cars, trucks, buses and thick mud deposited over its runways. Fires spread through a section of the city, public broadcaster NHK reported.
More than 300 houses were washed away in Ofunato City alone. Television footage showed mangled debris, uprooted trees, upturned cars and shattered timber littering streets.
The tsunami roared over embankments, washing anything in its path inland before reversing directions and carrying the cars, homes and other debris out to sea. Flames shot from some of the houses, probably because of burst gas pipes.
"Our initial assessment indicates that there has already been enormous damage," Chief Cabinet Secretary Yukio Edano said. "We will make maximum relief effort based on that assessment."
He said the Defense Ministry was sending troops to the quake-hit region. A utility aircraft and several helicopters were on the way.
A large fire erupted at the Cosmo oil refinery in Ichihara city in Chiba prefecture and burned out of control with 100-foot (30 meter) -high flames whipping into the sky.
From northeastern Japan's Miyagi prefecture, NHK showed footage of a large ship being swept away and ramming directly into a breakwater in Kesennuma city.
NHK said more than 4 million buildings were without power in Tokyo and its suburbs.
Also in Miyagi, a fire broke out in a turbine building of a nuclear power plant, but it was later extinguished, said Tohoku Electric Power Co. the company said.
A reactor area of a nearby plant was leaking water, the company said. But it was unclear if the leak was caused by tsunami water or something else. There were no reports of radioactive leaks at any of Japan's nuclear plants.
Jefferies International Limited, a global investment banking group, said it estimated overall losses to be about $10 billion.
The U.S. Geological Survey said the 2:46 p.m. quake was a magnitude 8.9, the biggest earthquake to hit Japan since officials began keeping records in the late 1800s, and one of the biggest ever recorded in the world.
The quake struck at a depth of six miles (10 kilometers), about 80 miles (125 kilometers) off the eastern coast, the agency said. The area is 240 miles (380 kilometers) northeast of Tokyo.
A tsunami warning was extended to a number of Pacific, Southeast Asian and Latin American nations, including Japan, Russia, Indonesia, New Zealand and Chile. In the Philippines, authorities ordered an evacuation of coastal communities, but no unusual waves were reported.
Thousands of people fled their homes in Indonesia after officials warned of a tsunami up to 6 feet (2 meters) high. But waves of only 4 inches (10 centimeters) were measured. No big waves came to the Northern Mariana Islands, a U.S. territory, either.
The first waves hit Hawaii about 1400 GMT (9 a.m. EST) Friday. A tsunami at least 3 feet (a meter) high were recorded on Oahu and Kauai, and officials warned that the waves would continue and could become larger.

In downtown Tokyo, large buildings shook violently and workers poured into the street for safety. TV footage showed a large building on fire and bellowing smoke in the Odaiba district of Tokyo. The tremor bent the upper tip of the iconic Tokyo Tower, a 1,093-foot (333-meter) steel structure inspired by the Eiffel Tower in Paris.
Osamu Akiya, 46, was working in Tokyo at his office in a trading company when the quake hit.
It sent bookshelves and computers crashing to the floor, and cracks appeared in the walls.


"I've been through many earthquakes, but I've never felt anything like this," he said. "I don't know if we'll be able to get home tonight."
Footage on NHK from their Sendai office showed employees stumbling around and books and papers crashing from desks. It also showed a glass shelter at a bus stop in Tokyo completely smashed by the quake and a weeping woman nearby being comforted by another woman.
Several quakes had hit the same region in recent days, including a 7.3 magnitude one on Wednesday that caused no damage.
Hiroshi Sato, a disaster management official in northern Iwate prefecture, said officials were having trouble getting an overall picture of the destruction.

"We don't even know the extent of damage. Roads were badly damaged and cut off as tsunami washed away debris, cars and many other things," he said.
Dozens of fires were reported in northern prefectures of Fukushima, Sendai, Iwate and Ibaraki. Collapsed homes and landslides were also reported in Miyagi.
Japan's worst previous quake was in 1923 in Kanto, an 8.3-magnitude temblor that killed 143,000 people, according to USGS. A 7.2-magnitude quake in Kobe city in 1996 killed 6,400 people.
Japan lies on the "Ring of Fire" — an arc of earthquake and volcanic zones stretching around the Pacific where about 90 percent of the world's quakes occur, including the one that triggered the Dec. 26, 2004, Indian Ocean tsunami that killed an estimated 230,000 people in 12 nations. A magnitude-8.8 temblor that shook central Chile last February also generated a tsunami and killed 524 people.


Associated Press writers Jay Alabaster, Mari Yamaguchi, Tomoko A. Hosaka and Yuri Kageyama contributed to this report.

Wednesday, March 09, 2011

http://www.emocutez.comNur Amirah bt Abdul Manap!!

sautu petang ketika aku sedang sibuk buat kerja di pejabat..tetiba aku dapat satu panggilan dari seorang teman lama.. kring!! kring!! lagu berkumandang..aku angkat and bersembang :
teman : wei ko tau cerita tak??
aku : cerita aper??
teman : arm accident pagi tadi!! ayong bagi tahu aku!!
aku : merepek lar kau..kau tipukan..saja nak kena kan aku..
teman : sumpah aku tak tipu..kalau kau tak percaya kau call abah..tanya abah sendiri..call no celcome Arm..
aku : ok aku call abah..demi ALLAH kau tak tipu??
teman : demi ALLAH aku tak tipu..
aku : letak and call abah..
aku terus call abah (no Celcome arm)
aku : Assalammualaikum..abah dengar cerita Arm accident macam mana keadaan dyer??
abah : Waalaikummusalam aah Angah(Arm) accident dekat hospital Slim river sekarang..tapi abah nak mintak transfer ker hospital sg. Buluh..dekat sikit..
aku : macam mana keadaan dyer??
abah : tak tau nak cakap dewi..datang sini tengok dyer..teruk sangat..kereta dyer hancur..
aku time tu tak tau nak cakap aper..sedih risau semua nya ada..dyer lar kawan aku yang sangat memahami aku faham aku..ada time aku meerlukan dyer..walaupun aku kenal dengan dyer tak lama tapi semua kitorang kongsi bersama..rahsia dyer aku tahu rahsia dyer aku tahu..family dyer aku kenal..family aku pon dyer kenal..siapa boleh tahan dengar kawan macam tu..so aku buat keputusan untuk pergi ziarah dyer dekat hospital Slim River..so aku terus call adek(Deiny) ajak terus follow sekali..

balik kerja aku terus gerak pergi perak..angkat adek aku and kawan dyer..terus gerak perak and then call abah time dekat behrang..then abah cakap Arm dah transfer ker Sg. Buluh..so dah alang alang aku dekat perak aku gerak g umah Mama aku dulu..then baru gerak Sg.Buluh..lepas sejam Arm di hantar ker Sg. Buluh baru aku sampai..

aku terus berlari kebilik kecemasan..dari pintu depan aku dapat dengar dyer menjerit sakit..Ya ALLAH lemah aku nak pergi tengok dyer time tu..sayu aku tengok..kaki berbalut..tangan berbalut..tengkuk dyer kena support dengan apa entah nama dyer..aku pun tak tau..aku jumpa dyer tsayu aku tengok air mata dyer mengalir tahan sakit..aku panggil nama dyer..banyak kali baru dyer buka mata..

aku berborak dengan dyer:

aku : Arm kau ok??aku ni..
arm : wei aku nak angkat tangan..tolong aku wei..
aku : tak mo macam ni..sabar kei..
arm : tolong aku wi..aku nak muntah..tolong aku cabut menda ni..
aku : jap aku panggil Doc..

aku panggil Doc..then Doc cakap dyerorang dah pasang tiub so dyer tak kan muntah..

aku : arm kau sabar kei..Doc cakap kau tak kan muntah sebab dah bagi ubat untuk tahan muntah..
arm :wi tolong cabut benda ni..aku nak bercakap..
aku : aku bukak alat nafas tu..
arm : wi aku nak angkat kaki..naper tak boleh gerak..aku nak tengok orang please wi..aku nak bangun (menangis dyer time tu..)
aku : tak mo macam ni arm..nanti kau dah sihat kau bangun kei..
arm : dyer pejam mata tahan air mata..

arm diam and pejam mata tahan menangis..then aku gerak pergi dekat family dyer..jumpa mama abah and adek beradik dyer..then cakap dengan abah macam mana arm boleh accident..so arm accident dekat Tg. Malim dekat  Kg. Kelawar ..langar double line..time tu dyer mengantuk..pukul 10.00 pagi nak ker 11.00 pagi macam tu..then abah cakap lagi..kalau tengok kereta dyer memang tak boleh cakap aper..sebab kereta dyer hancur..depan bertembung depan..abah pesan lagi dengan aku lepas ni jangan bawak kereta lelaju..jangan drive time mengantuk..bila orang tua pesan dengar jangan degil..ibu bapa tau apa akan jadi dengan anak dyer..

then Doc bawak Arm untuk X-tray bahagian dalam badan untuk tengok takut ada kecederaan dalaman..then Alhamdulillah tak ada kecederaaan dalaman..then lepas 10 minit Doc bawak dyer lagi untuk X-tray kaki tangan and bahagian tulang..so tengkuk dyer retak, tangan dua dua patah, jari patah, pinggang patah, tulang peha patah, lutut hancur, tulang buku lali patah, lemak dekat peha hancur and takut serpihan lemak masuk dalam saluran darah..and kalau serpihan tu besarr kemungkinan saluran darah tersumbat, koyak dekat bahagian peha..kena jahit..aku dah tau nak cakap aper bila mama cakap macam tu..aku tunggu sampai dyer nak pindah ker wad..tapi bila Arm nak di pindah ker wad Doc pakar tulang suruh relax dulu jangan bawak naek lagi..lepas tu aku gerak balik sebab aku tengok adek angah pon dah ngantuk nak tido..maner tak nyer aku datang dari pukul 8.45 malam sampai 1.30 pagi..tapi Arm tak di bawa masuk wad lagi..sebab bilik X-tray aper entah penuh..aku tak faham sangat bahasa hospital ni..

esok nyer aku datang lagi..tapi tak sempat tengok sebab Arm dah masuk dewan bedah..4 jam dyer akan ada dalam tu..then aku call Ayong(kakak Arm)..then Ayong cakap nanti baru datang balik..then dyer ada cakap..sebelum masuk dewan bedah..Doc ada tanya nama dyer ape..dyer sebut nama arwah Qairunnisa..kawan kitorang yang meninggal dunia sebab kuman di paru paru..then Doc tanya lagi baru dyer jawab Nur Amirah Binti Abdul Manap..Ya Allah ujian aper lagi ko berikan kepada dyer..

aku doaakan kau selamat dan cepat sembuh Arm..aku sayang kau Arm aku rindu nak gadoh dengan kau lagi..

time ni kitorang ada karnival sukan and kami menang tempat pertama..
Arm Aku Maryna
Arm Aku Maryna
Arm dan arwah Qairunnisa

event kerja tetap kitorang dua bersama.. 

keluar bawak Loq berjalan jalan..



p/s : aku doakan kau cepat sembuh..love u Arm..

Sunday, March 06, 2011

http://www.emocutez.comSWEET 20TH!!

hari ini hari jadi aku!! wow!!
selamat hari jadi Didie..alhamdulillah di panjangkan umur,,,
happy sweet 20th dear.. aku dah makin matang dan dewasa..tak sangka..hahaha

jadi aku dah besar ahakx..so apa azam aku..close your eye, make your wish.. :)

i hope i'll be more matured and matured..hahaha ayat lapok..tak pakai dah sekarang..so aku pakai ayat ni.. "aku cuma berharap hidup aku kali ini akan lebih baik tak kira di mana sahaja aku berada..and aku harap akan kejayaan aku di dunia mahupun di akhirat kelak..aminn.. semua orang inginkan kesempurnaan dalam hidupnya sendiri..should i too.." hahahaha..amacam baru tak..hahahaha..mekacih kepada teman teman yang wish dekat aku..terharu sangat..tq too to my E. Balak sebab call and nyanyikan lagu untuk diri ini..terharu..mekacih baby temox..hehehehe

so now aku dah 20 tahun..tahun depan dah boleh mengundi and wajib untuk pergi mengundi..wah tak mo tak mo..hahaha..boleh tak macam tu..ahakx..tak aper mengundi untuk masa hadapan negara..majulah negara untuk masa hadapan..wah berpatriotik yer..hahahahaha..

p/s : i love me..

Friday, March 04, 2011

http://www.emocutez.comMEMILIH SAHABAT!!

salam semua rakyat jelata blogger hari yang mulia ini memekak di tengahari ini.. STOP!!!! dah penat pembuka kata..hehehe..ok back to the main entry..aku ada terbaca dari satu entry blog MamaFami's Journey  tentang mencari sahabat..then aku terfikir..kalau nak cari sahabat bukan nyer mudah..sebab ianya ada kaitan dengan hidup dan mati..kalau korang tak percaya tak aper aku faham..tapi ianya adalah benar..korang mesti ada terbaca tentang "KAWAN MAKAN KAWAN" ..ha mesti ada kan..pasal kawan cemburu dengan kawan..tikam kawan sendiri dari belakang..kalau nak citer semua memang tak habis lar kan..tapi itu lah dunia..mencari sahabat sangat penting dalam kehidupan selain keluarga..dari sahabat jadi kekasih..penting kan sahabat ni..jadi pilih sahabat perlu ada ciri ciri macam ini:-

sahabat [google image]
Memilih Sahabat   
  

Pesanan al-Qamah (seorang sahabat Rasulullah saw) kepada anaknya:
Pertama, pilihlah sahabat yang suka melindungi sahabatnya, dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka mencukupi keperluan.

Kedua, pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, dia suka menerima dengan rasa terharu, jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu, dia suka menghitung-hitungkan (menyebutnya).

Ketiga, pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, ia suka menerima dengan rasa terharu dan dianggap sangat berguna, dan jika ia mengetahui mengenai keburukan dirimu ia suka menutupinya.

Keempat, pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu, dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.

Kelima, sahabat yang jikalau engkau berkata, ia suka membenarkan ucapan dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau engkau mengemukakan sesuatu persoalan yang berat dia suka mengusahakannya dan jika engkau berselisih dengannya, dia suka mengalah untuk kepentinganmu.

ini baru dikatakan sahabat sehidup semati..and korang juga kena fikir kalau nak mencari sahabat..seorang sahabat perlu tak ada perangai yang macam ni:-

1. bila korang dengar dia suka cerita akan keburukan orang lain..jauhkan diri dari dia..sebab jangan pelik atau marah kalau keburukan korang dyer citer dekat orang lain..sebab dyer ni jenis tak makan saman..

2. bila korang dengar dyer cerita tentang rahsia orang lain..jauhkan diri dari dyer..sebab dyer bukan penyimpan rahsia yang baik malah memburukkan lagi dan suka bawa mulut merata rata..jangan pelik kalau korang dengar rahsia korang dah tersebar luas sampai ke lobang cacing..

3. bila korang perlukan bantuan dyer akan bagi beribu alasan yang bodoh..jauhkan diri dari dyer sebab dyer ni memang tak boleh pakai and tak boleh harap langsung..

4. bila korang ada balak/awek yang perghh memang cair ar kalau tengok..and dyer dengan cepat sepantas kilat nak tau tentang pasangan korang..siap tanya apa yang pasangan korang suka..*sibuk jer nak taukan.. jauhkan diri dari dyer sebab dyer akan jadi perampas terdekat..hahahha..

5. bila korang harapkan sesuatu dari dyer tetapi dyer hancuri lebih baik korang blaa jer..sebab dyer hanya mementingkan diri dyer sahaja..tak guna ada kawan macam ni..

kita dah nasihat kita dah cakap pon tak guna kalau diri sendiri juga tak perfect..tapi itu lah dia mainan duniawi..yang atas tak semestinya atas.yang bawah tak semestinya akan duduk di bawah..dunia ini berputar..ingat tu..so kepada teman teman aku di luar sana (ada ker??) dengar ni aku nak buat pengakuan..aku sentiasa akan baik dengan korang selagi korang baik dengan aku..aku harap korang tak kacau hal peribadi aku dengan sebarkan dekat orang lain..kalau orang tu nak tau tentang aku..sendiri tanya aku.. aku pon bukan nya kedekut sangat tak nak bagi tahu..and one more please listen!!! tolong jangan bersikap "sedih" dengan aku..tak makan ok..and tak perlu nak "sedih" dekat orang lain..sebab semua orang tau yang ko ni memang "sedih" please lar..dah basi ok..mana yang tak kenal kau jer yang akan "sedih" dengan cerita kau..but remember this what comes around goes around.. itu jer.. so pepandai bawa diri di dunia ni..jangan hanya ingat keseronokkan tak akan kemana..sahabat suka memang banyak sahabat duka satu persepuluh pon susah nak cari..so minta maaf lar wei cepat cepat sebelom terlambat..


p/s : love u En. Balak :)

Thursday, March 03, 2011

http://www.emocutez.comHARIMAU MALAYA!!

hahahahaha..awal awal pagi aku dah gelak gelak macam ni..maknanyer aku sedang gembira..mana tak nya kemarin lepas aku dapat kenakan En. Balak..kesian dyer..tapi sweet sangat bila kadang kadang kita buat sesuatu yang baru dan tak dijangka..ahakxxxx..En. Balak orang minta maaf kei kena kan baby..nanti orang buat lagi..hehehe..

before tu ASSALAMMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIRWABARAKATUH..lupa nak bagi salam..hehehe..ok back to the entri kali ini..pasukan HARIMAU MALAYA A!! kenapa dengan diorang..huhuhu..jangan tak tau aku just nak share dengan korang semua yang aku minat gila gila ada lah dis mamat ni.. MOHD MUSLIM AHMAD seorang anak muda dari KUALA TERENGGANU..first aku tengok dyer perform time MALAYSIA vs PAKISTAN..aku tertanya tanya siapa permain jersi bernombor 15 tu??aku cari cari rupanya MUSLIM AHMAD hahaha..suka suka..muka dyer comel jer..bentuk muka macam ni yang aku suka pada lelaki..nampak macam macho macho gitu..ahakxxxx..then lepas tu seminggu aku asyik cerita pasal dyer dekat En. Balak..En. Balak pon redha jer lar tadah jer telinga nak menahan aku dok memuji muji pemuda berjersi 15..hehehe..apa apa pun En. Balak still number 1..tarak ada lain punya..

MOHD MUSLIM AHMAD

tapi korang jangan tak tahu..aku juga ada minati seorang pemuda bekas pemain bola sepak Sungai Petani Jr, Kedah ..seorang yang baik hati penyayang dan comel encem ngada ngada semua dia lar..kalau nak tau..ni lar dye..
 ULU FC (team dekat PTSS)
time ni dyer maen untuk POLITEKNIK kitorang..
love En. Balak sahaja!!
p/s : kawan masa kechik aku dah tunang..
:)

Monday, February 21, 2011

http://www.emocutez.comDOLLY!!

Alhamdulillah finally i got Dolly .. dengan pelbagai cara aku nak dapat kan nyer..now i got it..aku bersyukur pada mu YA ALLAH..kau penuhkan harapan ku dengan mudah..nanti aku upload an gambar dyer..aku baru jer beli dalam pukul 1.38.27 petang pada 21 February 2011 lunch time babe aku gerak dengan bebudak office..dekat SERI RAMPAI aku gerak..dah tiga orang cakap dengan aku tempat yang sama.. nak tau siapa???jeng jeng jeng.. ALONG (my beloved sister) , ERY (officemate), Adik (officemate)..tempat yang sama babe..bila dah ramai cakap dekat situ means tempat tu memang the best lar kan..so aku syukur aku dapat apa yang aku hendak..now aku kena rajin nak belajar..and aku dapat seorang guru (member sendiri) minta tolong ajar..nak maen gitar ni kita tak boleh hanya nak berpandu pada buku or kertas sahaja kita nak mest ada orang yang guide..macam mana bunyi tune dyer..macam mana not dyer..bukan maen bedal jer..asal bunyi kira ok lar..salah tu kawan..huhuh..so lepas ni mulakan balik..nak betol betol maen balik..dulu aku belajar separuh jalan jer..lepas tu haram aku dah tak ingat..yang aku ingat not C jer..hahahaha..mana mana aku pergi not C tu jer lar yang aku pegang..hahhahah..siut jer..`

amacam comel tak dyer berdiri disitu..
huhuhu..tak lap nyer pasal..
maroon babe..

p/s : hope minat berpanjangan..melda pulak lepas ni..