| SAHABAT |

Monday, August 30, 2010

kuih raya..

adoiiiiii kenapa kau tetiba lak tanya paaasal kuih rayaa ni..adeh..teringat lak time kecik kecik buat kuih raya dengan adik beradik lain dengan mama..dulu mana main kuih tunjuk tunjuk ni..semuanya buat sendiri..baru puas lebih lebih lagi time hidang kat kawan kawan yang datang beraya..senyum sampai telinga bila dorang puji kuih ni sedap..

paling syokk time tak boleh puasa kira "uzurrrrr" hhehhe..bukan alasan kei..tapi memang tengah ABC ==> ALLAH BAGI CUTI..!!huhuhu..sonok giler dapat rasa kuih raya yang panas panas kuar dari oven..cedap owh..kalau korang tak percaya try lar buat kuih raya..ummmpphhh!!sodap giler..huhuhuhu..ratah tepung yang dah campur dengan telur gula isin vanilla majirin an so on..perghhh lagi sodap...mana kakak kakak aku yang tak uzur telan air liur je lar jawab nya..hahahaha..kasian giler..

sedap nyer kuih ni lama dah aku tak merasa..raya tahun ni hope meriah tak macam tahun lepas..

ini fav kuih raya aku..tapi dulu dia petak petak maybe skunk orang dah kreatif dorang wat dalm bentuk bunga pulak..tak kisah lar bentuk apa pun janji sedap..huhuhu..nama dia aku tak ingat lar..korang ingat x??

0 BISING BISING: